Hierominen kielletty! 7 keinoa saada hajuvesi kestämään kesäsäässä

Julkaistu:

Me Naiset
Pienet niksit saavat tuoksun viipymään iholla koko päivän, vaikka hikoiluttaisi.
Mitä kuumempi kesäpäivä, sitä nopeammin hajuvesi haihtuu iholta. Bustle listasi parhaat vinkit tuoksujen käyttöön kesällä.

1. Muista voitelu

Aurinko kuivattaa ihoa, ja kuiva iho on huono pohja hajuvedelle. Ihon kosteuttaminen vartalovoiteella tai aurinkorasvalla on helppo ratkaisu kuivan ihon pulmaan.

2. Suihkauta lämpöön

Sen sijaan, että sukellat hajuvesipilveen, laita parfyymia täsmäpaikkoihin. Parhaita alueita ovat kehon lämpimät kohdat: esimerkiksi kaula, niska, ranteet, polvitaipeet ja napa.

3. Vaihda parfyymiin

Kevyet tuoksut kestävät iholla vain pienen hetken. Kesällä kannattaa käyttää tuoksuja, joissa on vahvempi rakenne: eau de parfume -tuotteet kestävät pidempään kuin eau de toilettet.

4. Säilö oikein

Kuumuus voi pilata hajuvedet, sillä korkea lämpötila rikkoo hajusteiden kemiallisia siteitä. Tuoksut kannattaakin säilöä viileässä paikassa. Mikäli jääkapissa on tilaa, siellä voi säilyttää hajuvesipulloja.

5. Älä hiero

Muista tämä vinkki myös hellesesongin jälkeen: älä hinkkaa hajuvettä iholle. Hierominen voi muuttaa parfyymin rakennetta, joten tuoksun kannattaa antaa rauhassa imeytyä ihoon.

6. Hyödynnä huulirasva

Tässä vasta kätevä ratkaisu! Kun levität hieman vaseliinia ranteisiisi ennen hajuveden suihkuttamista, tuoksu pysyy pidempään. Voide kosteuttaa ihon ja sitoo tuoksun.

7. Suihki hiuksiin

Hajuvettä ovi suihkauttaa myös hiuksiin. Monet pelkäävät parfyymin sisältämän alkoholin kuivattavan hiuksia, mutta The Glossin mukaan alkoholin määrä on niin pieni, ettei siitä ole haittaa.

Lue lisää:

Miksi hajuvesi haihtuu niin nopeasti?

”Se ei varmasti sopinut 15-vuotiaalle!” Muistatko ensimmäisen hajuvetesi?

Näin ostat hajuveden lahjaksi

Kaipaatko romantiikkaa vai mielenrauhaa? Näin valitset tuoksun fiiliksen mukaan

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt