MyStyle

Onko kaikkia kauneuskikkoja syytä kokeilla? 5 ”näppärää” niksiä, jotka kannattaa jättää väliin

Julkaistu:

Me Naiset
Ihan kaikkea kotoa löytyvää ei kannata laittaa naamaan, vaikka kuinka kehuttaisiin hyväksi kauneuskikaksi.
Oletko joskus kuullut, että hammaslangalla voisi poistaa mustapäät, tai että finnit katoavat wasabitahnahoidolla? Erilaisia kauneuskikkoja riittää joka lähtöön, mutta varsinkin kasvoille laitettavien tuotteiden kohdalla kannattaa olla tarkkana.

Yllättävänkin tutut kauneustarvikkeiden korvaajat, kuten hammastahna ja sokeri, voivat olla haitallisia nassun herkällä iholla. Ja kyllä, myös Me Naisten toimituksessa on näitä epähuomioissa menty kokeilemaan.

Muun muassa nämä ”kauneuskikat” on syytä jättää unohduksiin:

1. Kookosöljy kasvovoiteen korvikkeena

Niin mahtavalta kuin supertrendikkään kookosöljyn käyttäminen kasvoilla kuulostaakin, on syytä pitäytyä siinä ihan tavallisessa kasvovoiteessa. Hiuksissa ja keholla kookosöljy toimii mainiosti, mutta kasvojen ihohuokosten paras kaveri se ei ole.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

”Kun kasvojeni iho oli superkuiva syömäni aknekuurin takia, päätin helpottaa oloani paljon ylistetyllä kookosöljyllä, jonka pitäisi tepsiä ihan kaikkeen.

Jouduin kuitenkin palaamaan pian ihotautilääkärin paikkeille aknen pahentumisen vuoksi, ja lääkärini järkyttyi silminnähden, kun kerroin rasvaavani nassua kookosöljyllä. Minulla ei tietenkään voinut käydä mielessä, että rasva tukki joka ainoan ihohuokoseni ja sai kasvot pullistelemaan finnipaiseista.”

2. Hammastahna finnien poistajana

On vaikea löytää ketään, joka ei olisi koskaan kokeillut tätä niksiä: hammastahnaa levitetään vähäksi aikaa pahan finnin päälle, ja kun tahna on kuivahtanut, myös finnin pitäisi kuivua olemattomiin.

Näin voisikin tavallaan käydä, mutta samalla hammastahna jättää ihon finnin kohdalta ja sen ympäriltä helposti punaiseksi ja ärtyneeksi.

”Nuorempana tuli kokeiltua vanhaa kunnon hammastahnakikkaa useampaan otteeseen. Valitettavasti finneistä eroon pääsemisen yrittäminen oli niin raivoisaa, että tahnaa tuli käytettyä liikaa. Finnien tilalla oli sitten kutiavaa ihoa, eli todella paljon parempi tilanne.”

3. Sokeri tai suola kuorintavoiteen korvikkeena

Tästä ei kauneuskikka enää tule houkuttelevammaksi: monesta tuutista toitotetaan, kuinka kalliit kuorintavoiteet voisi korvata sokerilla tai suolalla. Niitä hierotaan joko kostealle iholle tai sekoitetaan esimerkiksi kasvojenpuhdistusaineen joukkoon.

Vaikka sokeri ja suola ovatkin taatusti muovirakeita ympäristöystävällisempiä vaihtoehtoja, kasvot eivät niistä kiittele. Rakeet ovat yksinkertaisesti liian isoja ja rajuja kuorinnassa käytettäväksi, ja iho kärsii kovasta käsittelystä.

”Olen joskus sekoittanut sokeria meikinpoistoaineeseen ja käyttänyt seosta kuorintavoiteen korvikkeena. Ajatus oli ihan hyvä, mutta olisi jo silloin pitänyt tajuta, ettei sokeri ole hommaan kuitenkaan ihan paras.

Jo sen olisi pitänyt olla jonkinlainen hälytysmerkki kun itse tehty sokerikuorinta sattui kasvojen iholla. Nykyään jätän mieluummin ihon kuorimatta, jos siihen tarkoitettu tökötti on vahingossa jäänyt ostamatta.”

4. Raaka kananmuna kasvoilla

Tämäkin kikka on monelle tuttu: raa'asta kananmunasta saa älyttömän helpon kaksivaiheisen kasvonaamion aikaiseksi. Keltuainen kosteuttaa, valkuainen tekee ihon kimmoisaksi. Ei tarvitse kuin levittää iholle, antaa vaikuttaa hetki ja huuhdella pois.

Vaikutuksia voi toki olla havaittavissa, mutta salmonellalle altistuminen tuskin on sen arvoista. Vaikka salmonellaa ei suoraan iholta saakaan, valkuaisen päätyminen suuhun tai silmään on hyvin mahdollista, ja silloin myös salmonellariski, joskin hyvin pieni sellainen, on on olemassa. Siksi kikan kanssa kannattaa olla varovainen.

”Näin joskus YouTube-videon, jossa neuvottiin raa'an kananmunan toimivan hyvänä kasvonaamiona. Kokeilin kikkaa muutaman kerran, mutta koostumus ja haju ällöttivät sen verran, että lopetin kananmunien käytön.

En tiennyt, että raa'asta valkuaisesta on pieni mahdollisuus saada salmonella. Olisi jäänyt kyllä kokonaan kokeilematta.”

5. Hiuslakka meikin viimeistelusuihkeen korvikkeena

Hiuslakka muodostaa hiuksiinkin sopivan kovettavan kalvon pitämään kaiken kurissa, miksei se toimisi kasvoilla?

Muun muassa näistä syistä: hiuslakka voi aiheuttaa iholla ärsytystä ja kuivuutta, eikä tarvitse arvailla, hengittääkö iho lainkaan hiuslakkakuorrutuksen alla.

”Hävettää myöntää, että tätä kikkaa on tullut kokeiltua. Onhan se aika selvää, ettei hiuslakka voi olla mitenkään hyväksi iholle. Joskus kuumalla kelillä ja rasvoittuvaa ihoa peläten ei auttanut kuin ottaa riski. Kuivuutta ja finnejä siitä vain seurasi.”

Lue myös:

Haaveiletko nuorekkaammasta ihosta? Kikat, joita ihotautilääkäritkin hehkuttavat

Testasimme viikon ajan mustaa hiilihammastahnaa, joka lupaa valkaista hampaat luonnollisesti – tulos ristiriitainen

Tutkimukset osoittavat: hehkutettu kookosöljy on epäterveellistä

Levittyykö kynsilakka epätasaisesti? Yksinkertainen kikka ratkaisee ongelman

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt