Ikäkikat meikissä – näin saat kasvot näyttämään upeilta vanhempana

Julkaistu:

Kauneus
Ikä muuttaa kasvoja, joten on vain luonnollista, että ikääntyminen muuttaa myös meikkitapoja.
Iän karttuessa ja ihon vanhetessa kaikki vanhat, totutut ja aiemmin hyviksi todetut meikkityylit, -tavat ja -kikat eivät enää näytäkään samalta kuin ennen, muistuttaa tyyli- ja stylistitoimisto House of Colour tiedotteessaan.

Se antaa kaksi kullanarvoista neuvoa ikääntyvien kasvojen raikkaaseen ehostamiseen. Ensimmäisenä kannattaa pitää mielessä kontrastin merkitys kasvonpiirteille, toisena opetella muutama meikkaamisen erityiskikka.

Ota nämä keinot käyttöön.

Kontrastia, kontrastia!

Nuorena kasvoilla on luonnostaan kontrastia. Iho on kirkas, posket punoittavat ja huulet ovat tummat ja tarkkarajaiset. Myös kulmissa ja hiuksissa on usein jo luonnostaankin syvempi sävy kuin vanhempana. Mitä parempi kontrasti, sen nuorempi olemus.

Ikääntyessä kasvojen luonnollinen kontrasti heikkenee.

Siksi esimerkiksi oikeansävyinen, kuulas meikki- tai värivoide on avainasemassa raikkaassa lookissa. Kenenkään, ei nuoren tai vanhemman, kannata unohtaa myöskään poskipunan merkitystä eläväisessä meikissä.

Kokeile myös huulten omaa sävyä korostavaa huulipunaa, joka tuo huulet luonnollisesti mutta voimakkaammin esiin kasvoista.

Lue myös: Neljä vaateväriä, jotka nuorentavat ja imartelevat kantajaansa

Kaksi kaunista meikkiniksiä

Kontrastin lisäksi muutama uusi meikkikikka auttaa piristämään kasvoja ja meikkaamaan ne parhaita puolia korostaviksi.

Sen lisäksi, että kulmakarvat kannattaa aina meikata tai vähintään muotoilla ja huolitella, ota nämä vinkit käyttöön.
  1. Huulet menettävät pulleuttaan ja selkeitä rajojaan iän myötä. Ammattilaisniksi kehottaa kokeilemaan peite- tai meikkivoidetta huulipunan alla. Tuputtele ohut, kevyt kerros jompaakumpaa voidetta huulten ympärille ja koko huulille, rajaa sekä ylä- että alahuuli hieman omien rajojensa yli huulten keskiosassa, väritä koko huulet kynällä ja levitä lopuksi huulipuna tai muu huulituote.
  2. Ihosta saa raikkaan ja hehkuvan näköisen kuultoa lisäävällä nestemäisellä tuotteella. Kokeile esimerkiksi hehkua lupaavaa primeria eli meikinpohjustustuotetta tai meikkivoiteen sekaan sekoitettavia hehkutippoja.
Katso myös: Ohjeet kohta kohdalta – näin syntyy aikuisen naisen raikas juhlameikki

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt