MyStyle

Toimiiko mikään? Kynsien pureskelija testasi 5 konstia, joiden pitäisi pitää sormet pois suusta

Julkaistu:

Me Naiset
Kynsien pureskelun lopettaminen on vaikeaa – testasimme, miten erilaiset niksit pureskelun estoon toimivat.
Kynsien pureskelu on huono tapa, ja aika vastenmielistäkin.

Kynsien jyrsimisille voi olla lukemattomia eri syitä. Toiset tekevät sitä stressatessaan, toiset keskittyessään ja jotkut ihan huomaamatta ilman mitään sen kummempaa syytä. On myös väitetty, että kynsien hampaileminen olisi perfektionistin merkki.

Ongelmana vain on, että sormien ja kynsien pureskelu ei ole erityisen hygieenistä, puhumattakaan siitä, miltä itse kynnet ja kynsinauhat näyttävät ja tuntuvat pitkien jyrsintäoperaatioiden jälkeen.

Huonon tavan lopettamiseen on kehitelty useita eri kikkoja niitä varten, joilla tahdonvoima ei muuten riitä tai jotka pureskelevat kynsiä oikeasti huomaamattaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Me Naisten toimituksen pahin kynsienpureskelija testasi 5 kikkaa, joiden avulla jyrsimisestä pitäisi päästä eroon:

1. Pahanmakuinen kynsisuoja

Klassikkokikka on monen kynsienpureskelijan ensimmäinen – ja joskus myös viimeinen – keino päästä tavasta eroon. Kynsien pureskelun estävää pahanmakuista lakkaa saa monesta paikasta, ja sitä on helppo käyttää: lakkaa levitetään kynnen päähän ja huolet ovat ohi.

Lakka kieltämättä toimi aika hyvin, ainakin aluksi. Maku todella on paha, ja kun kynnet eksyvät suuhun, huomaa nopeasti, mitä on tekemässä. Vaikutus ei kuitenkaan auta kauaa: lakka lähti melko helposti kynsistä, jonka jälkeen olin taas huonoilla teillä.

Ja sitten vielä sekin, että pahaan makuun ehti itse asiassa vähän tottua, ja kynsiä pureskeli joskus lakasta huolimatta.

Tulos: Jos lakka maistuu omasta mielestä hirvittävän pahalta, ja sitä muistaa lisätä tasaisesti kynsiin, voi keino auttaa.

2. Huulipuna

Ei siis kynsissä, vaan huulissa. Tämä keino tuli oikeastaan puolivahingossa vastaan: yhtenä päivänä kynsien pureskelusta tuli oikeasti ongelma, kun pelkäsin, että sotken sen takia huulipunani pitkin naamaa.

Kokeilinkin useampana päivänä laittaa huulipunaa ja siten estää pureskelun. Kun puna oli melko liukasta, joka ei kuivunut kunnolla, kikka itse asiassa toimi hyvin! Kunnolla kuivuva mattahuulipuna ei puolestaan auttanut, koska sen sotkemisesta ei tarvinnut huolehtia.

Tulos: Jos liukasta huulipunaa vain jaksaa lisätä aina, kun se esimerkiksi syömisen jälkeen kuluu pois, jäävät kynnet rauhaan.

3. Peruskynsilakka

Tämä keino on hiukan samankaltainen kuin ensimmäinen: kun kynsissä on lakkaa, niitä ei halua pureskella. Tavallinenkaan kynsilakka ei nimittäin ole mitään herkkua, eikä kauniisti lakattuja kynsiä haluaisi pilata pureskelemalla.

Pilasin kuitenkin. Pureskella ei tehnyt mieli, mutta jossain vaiheessa päivää huomasin, että olin rapsutellut kynsilakkoja pois. Ja kuten voi arvata, kynsilakattomuus johti aika nopeasti pureskeluun.

Tulos: Tähän kikkaan tarvitaan todella hyvää kynsilakkaa, joka ei lohkeile ja jota on vaikea rapsuttaa pois. Jos sellainen löytyy, kynnet pystyy jättämään rauhaan pitkäksikin aikaa.

4. Stressilelu

Omalla kohdallani kynsien pureskelu tuntuu tapahtuvan silloin, kun stressaan, jännitän tai keskityn, joten jonkin räplättävän lelun pitäisi kaiken järjen mukaan auttaa pureskeluongelmassa – kunhan on jotain pientä tekemistä.

Fidget spinner olisi ollut hyvä, mutta koska se vaatii kahta kättä, tyydyin puristeltavaan palloon. Siitä tuli kuitenkin lähinnä verenluovutus mieleen, ja pallo unohtui nopeasti.

Tulos: Stressilelun toimiminen on todennäköisesti hyvin henkilökohtaista. Itse en jaksanut räplätä stressipalloa kovin kauaa. Silloin kynsistä tuli taas uhreja.

5. Tekokynnet

Entäpä jos omien kynsien päälle länttää oikein kunnolliset tekokynnet, silloinhan kynsiä ei pitäisi edes pystyä pureskelemaan? Näinhän se on: kun omiin kynsiin ei päässyt käsiksi, niitä ei pureskellutkaan.

Todennäköisesti myös kauniit rakennekynnet ajavat saman asian: ei niitä halua pilata turhaan, ja lisäksi kynsi on liian paksua pureskeltavaksi.

Tulos: Toimii, jos vain pystyy käyttämään tekokynsiä. Itselleni tämä kikka ei sopinut sen takia, että lyhyisiin kynsiin tottuneena pitkät tekokynnet olivat epämukavat. Valitsin mieluummin pureskelun.

Lopputulos

Kaikissa kikoissa on puolensa, joten sopiva keino riippuu ihan ihmisestä itsestään.

Tekokynnet ovat varmasti tehokkaimmat, jos niitä vain pystyy käyttämään. Itselläni parhaiten toimivat tavallinen kynsilakka ja huulipunan käyttö. Ja kyllä, kynsissä näyttäisi olevan jo vähän mittaa!

Lue lisää:

Mitä kynnet paljastavat sinusta ja terveydentilastasi? Listasimme 6 merkkiä

Kynsien pureskelu, valittaminen ja piereskely – 11 mukamas huonoa tapaa, joista on sinulle hyötyä

8 kannustavaa tarinaa: paheesta voi päästä eroon

Karkkivärejä ja hedelmäkuvioita! Kesän trendikkäimpiä kynsilakkauksia yhdistää yksi asia

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt