MyStyle

Apua, naama sulaa! 7 vinkkiä, joilla voit hillitä kasvojen hikoilua

Julkaistu:

Vinkit
Suosi yrttiteetä, mutta vältä tulisia ruokia, kuumia juomia ja alkoholia.
Kesähelteillä kasvoilla hikikarpaloiden virtaaminen saattaa olla häiritsevää – erityisesti, jos tarkoitus on näyttää raikkaalta ja huolitellulta. Keho säätelee hikoilun avulla lämpöään. Lämmin, helteinen sää saa verenkierron tehostumaan, sydämen sykkimään kiivaammin ja hikirauhaset aktivoitumaan.

Toiset kärsivät hikoilusta enemmän kuin toiset. Voit lukea liikahikoilusta enemmän täältä.

Hikoilua voi yrittää hillitä muutamalla konstilla.

1. Vältä alkoholia, kahvia ja nikotiinia

Beauty and tips -sivusto kehottaa välttämään kaikkia stimulantteja, jotka vaikuttavat keskushermostoon tai saavat sydämen tykyttämään. Näistä esimerkkeinä alkoholi, kahvi ja nikotiini. Alkoholi poistaa kehosta nestettä, joten ei ihme jos hikoiluttaa parin lasillisen jälkeen.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2. Vältä tulisia ruokia

Voimakkaasti maustetut ruoat voivat saada kehon lämpötilan nousemaan ja hien virtaamaan. Esimerkiksi chili ei lämpimällä ole ehkä se paras mauste. Maustettu ruoka voi myös saada kasvot punoittamaan.

3. Älä juo kuumaa

Kuumat juotavat saavat ruumiinlämmön kohoamaan, joten suosi kylmää vettä helteillä. Veden juominen on todella tärkeää muutenkin lämpimänä päivänä.

4. Käytä kevyitä, luonnonmateriaaleista tehtyjä vaatteita

Valitse ylle kevyitä, mielellään luonnonkuiduista valmistettuja vaatteita. Valitettavasti tekokuituvaatteet eivät hengitä hyvin ja hikikarpalot saattavat virrata otsalla polyesteri- tai polyamidivaatteen vuoksi.

5. Salviatee

Vanha kunnon yrttitee voi olla vastaus pulmaan! Salvia esimerkiksi teen muodossa nautittuna vähentää tehokkaasti hikoilua. Salviassa on B-vitamiinia ja magnesiumia, jotka vähentävät hikirauhasten aktiivisuutta. Salvia voi auttaa myös hiuspohjan ongelmiin.

6. Vaihda kevyempään kasvorasvaan

Vaihda kesällä kevyempään kasvorasvaan.Talvi- ja kesäihon vaatimuksia voi verrata talvi- ja kesävaatteisiin: talvella paksua, kesällä ohutta. Kesällä sopii geelimäinen ja kevyempi voide.

7. Kokeile talkkia

Jos mikään yllä olevista ei toimi, voit kokeilla järeämpiä keinoja. Olemme kertoneet, että kasvojen hikoiluun voi auttaa vauvatalkki, jos esimerkiksi haluaa meikin pysyvän koko päivän kasvoilla. Talkkia laitetaan kasvoille puuterin tavoin. Talkki ei näy iholla, kun sen levittää puuterihuiskan avulla tarpeeksi ohuesti.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt