MyStyle

Miesten shortsimuoti kautta aikojen! 32 huikeaa tyyliä, joita ei voi jättää näkemättä

Julkaistu:

Retromuoti
Sukellamme säännöllisesti retromuodin helmien pariin. Tällä kertaa katsastamme miesten shortsityylejä eri vuosikymmeniltä.
Miesten shortsit tuntuvat olevan yksi suurimpia tunteita herättävistä vaatekappaleista.

Useiden mielestä shortsit ovat pikkupoikien vaate, eivätkä ne sovi aikuiselle miehelle ollenkaan. Moni puolestaan kauhistelee miesten shortsien lahkeiden pituutta – toisille polven alle yltävät caprimittaiset housut ovat ehdoton ei ja toisille ainut oikea vaihtoehto. Osa taas vieroksuu korkealle reiteen kipuavaa lyhyttä lahjetta siinä, missä moni tykkää lyhyemmistä shortseista.

Myös shortsityylit herättävät keskustelua.

Toisten suosikkipöksyt cargot, reisitaskushortsit, ovat toisten paljon parjaamat. Osa ei taas ymmärrä chinohousulookia muistuttavia siistejä kangasshortseja, ja jotkut eivät vedä koskaan farkkushortseja jalkaan.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Miesten shortsimuoti on muuttunut paljon myös vuosikymmenten mittaan. Kokosimme kuvakollaasin joka näyttää, kuinka vaihtelevia shortsitrendejä maailma on nähnyt.

1930

30-luvulla miesten shortsit nousivat korkealle vyötäisille, eikä lahkeiden mitassa ollut paljon lyhentämisen varaa.


1950

50-luvulta lähtien shortseja alettiin käyttää vapaammin muuallakin kuin treenivaatteena, kertoo muun muassa The New York Times Magazine. Siihen asti ne liittyivät vahvasti urheiluun.


1960

60-luvulla shortsit olivat jo yksi muodikkaista vaatekappaleista.


1970

70-luku on kiistatta miesten shortsimuodin kulta-aikaa. Tätä lisää!


1980

Vaikkei 80-luku jääkään pahasti jälkeen. Jos mahdollista, osa tyyleistä oli vielä rajumpia.


1990

Tällä vuosikymmenellä lahkeet ovat taas selvästi pidemmät, ja shortsityylit muuttuivat väljemmiksi ja rennommiksi.


2000

Uuden vuosituhannen ensimmäiseltä vuosikymmeneltä muistetaan esimerkiksi suuret, kuvioidut uimahousut, joita käytettiin sekä rannalla että kesävaatteena.


2010

2010-luvulla shortsimuoti on yhtä moninaista kuin ovat sen käyttäjätkin. Trendikäs vetää jalkaan kapeat, polven ylle yltävät lahkeet, rohkea jotain vielä lyhyempää, mutta moni luottaa myös ronskimpaan reisitasku- tai farkkulookiin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt