MyStyle

Oikein tehty meikinpoisto voi ehkäistä ryppyjä – 6 vinkkiä ihonpuhdistukseen

Julkaistu:

Me Naiset
Varsinkin silmämeikkiä poistaessa hellyys on tärkeää, jotta iho ei kärsi ja rypyt pysyvät loitolla.
Sileän ja juonteettoman ihon metsästys on monen arkipäivää. Tavallisimpia keinoja hyvän ihon ylläpitämiseen ovat ainakin kunnollinen kosteuttaminen, aurinkosuojan käyttö sekä anti age -voiteet.

Mutta tiesitkö, että kasvojen pesulla voi olla vielä enemmän tekemistä ryppyjen ehkäisyssä kuin rasvaamisella?

Byrdie kertoo, että jos haluaa välttää erityisesti silmänympärysalueen ryppyjä, oikeanlainen meikinpoisto on erityisen tärkeää. Parhaan tuloksen saa tekemällä meikinpoiston mahdollisimman tehokkaasti mutta ihoa kuormittamatta.

Näiden vinkkien avulla saa tehtyä mahdollisimman hellän ja perusteellisen meikinpoiston:
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

1. Hanki toimiva meikinpoistoaine. Hyvä perussääntö on tämä: jos silmämeikki lähtee vain, kun ihoa hieroo ja hinkkaa kunnolla, kannattaa putsari laittaa vaihtoon. Hellän pyörittelyn pitäisi riittää siihen, että meikki irtoaa kasvoilta.

2. Tehokkaan ei tarvitse tarkoittaa rajua. Esimerkiksi puhdistusmaidot eivät kirvele tai kuivata ihoa, mutta toimivat usein varsin hyvin meikinpoistajina.

3. Kokeile poistaa vaikeasti lähtevä meikki ”liuottamistekniikalla”. Toisin sanoen meikinpoistoaine levitetään silmille esimerkiksi vanulappujen avulla, joita pidetään vähän aikaa silmien päällä. Kun meikki on hetken aikaa ehtinyt liueta, sitä voi alkaa varovasti hieroa pois. Liuottamalla meikkiä välttyy turhalta hankaamiselta.

4. Huuhtele silmämeikinpoistoaine pois. Moni luottaa nykyään erilaisiin misellivesiin, jotka saa jättää kasvoille. Nestemäisten putsareiden ystävien kannattaa siitäkin huolimatta harkita aineiden huuhtelemista: putsareissa on usein monia erilaisia kemikaaleja, joita ei turhaan kannata jättää iholle pyörimään.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

5. Suosi öljyttömiä putsareita. Jos meikinpoistoaineessa on öljyjä, öljyjäämät iholla voivat estää kosteusvoiteen kunnollisen imeytymisen. Parhaan kosteutuksen saa aikaan, kun iho on puhdas sekä meikistä että putsareiden jäämistä.

6. Paljon meikkaaville tuplaputsaus on hyvä idea. Puhdistamalla ihon kahdesti varmistaa, ettei meikkiä jää iholle. Myös hankaaminen vähenee, kun ensimmäisen kierroksen jälkeen mahdolliset liat saa putsattua helposti tuoreella meikinpoistoainesatsilla.

Lue myös:

Teetkö sinäkin nämä virheet kasvojenpesussa? 6 vinkkiä, joiden avulla iho pysyy hyvässä kunnossa

Oho! Nukkuminen pilaa ihosi ja hiuksesi – näin vältät 8 pahinta virhettä

Tiesitkö, että kasvoja ei saisi kuivata pyyhkeellä? Testasimme, parantaako pyyhkeettömyys ihon kuntoa

Mitä finnit, rypyt ja pandasilmät voivat kertoa ruokavaliostasi? 4 paljastavaa merkkiä

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt