Testasimme 1–3 euron markettishampoot! Muutama pullo ylitti odotukset - MyStyle - Ilta-Sanomat

Testasimme 1–3 euron markettishampoot! Muutama pullo ylitti odotukset

Julkaistu: 28.6.2018 18:58

Saako ruokakaupan hyllyltä tasokasta shampoota? Otimme halvat purkit testiin ja kokeilimme.

Allergikon pelastus

”LV-sarjan tuotteiden ulkomuoto ei herätä huomiota, mutta sarja on allergikon pelastus. Shampoo on täysin tuoksuton ja tuntuu sopivan allergikolle muutenkin.

Yleensä naamani menee hiustenpesun jälkeen riemunkirjavaksi – LV:n jälkeen ei.

Shampoo jättää hiukset puhtaan ja ilmavan oloisiksi. Shampoon, hoitoaineen ja jätettävän hoitosuihkeen yhdistelmällä hiukseni ovat todella pehmeät ja miellyttävän tuntuiset koko päivän ja vielä seuraavankin.”

LV Shampoo Herkälle iholle, 2,85 €.

Tämähän toimii!

”Ihanan lootuskukkamainen tuoksu ja miellyttävän paksu koostumus.

Shampoo ei kuitenkaan vaahtoa pestessä niin runsaasti kuin tuhdin koostumuksen perusteella voisi olettaa. Hiukseni ovat värjätyt, pitkät ja laadultaan hentoiset.

Kun hiukset ovat kuivuneet, yllätyn: tämähän toimii, hiukset kiiltävät upeasti, kuten pullossa luvataan! Harmillisesti huomaan iltapäivällä, että herkkää päänahkaani alkaa kutittaa – muuten käyttäisin pullon loppuun.”

Dove Nourishing Secrets Glowing Ritual Shampoo, 3,09 €.

Kuin nestesaippuaa

”Shampoopullosta lehahtaa tyypillinen halvan kosmetiikan tuoksu: pistävä ja hiukan liian voimakas.

Itse shampoo on niin laimeaa, että tuntuu kuin pesisin hiuksiani nestesaippualla. Hiukset tulevat kyllä puhtaiksi, mutta tuntuvat kuivilta seuraavana päivänä. Pullo on sen verran karun näköinen, etten kelpuuttaisi tätä omaan kylppäriini.”

X-tra Shampoo, 0,79 €.

Suorastaan erinomainen

”XZ:n herneproteiinishampoo lupaa kosteuttaa ja vahvistaa hiuksia ja helliä ärtynyttä hiuspohjaa tuoden hiuksiin samalla rakennetta ja kiiltoa. Tuote on silikoniton ja kotimainen.

Tykkäsin tästä shampoosta. Se toimi mainiosti liukkaassa, suorassa ja käsittelemättömässä tukassani. Kirkas shampoo on tanakan geelimäistä, eikä valu sormien välistä suihkun lattialle.

Shampoo vaahtoaa runsaasti, ja puhdas, vihreä tuoksu vie ajatukset kesään. Tuoksun perusteella tuotetta voisi erehtyä luulemaan luksusluonnonkosmetiikaksi, niin onnistunut se on.

Halpa hinta näkyy lähinnä tuotteen pakkauksessa – tuoksun ja käyttökokemuksen puolesta tätä voisi erehtyä kuvittelemaan hintavammaksikin tuotteeksi. Pesutulokseltaan hyvä perusshampoo: tukka jäi puhtaaksi ja ilmavaksi eikä hakeutunut erityisen takkuun. Ostaisin lisää, hinta-laatusuhde on suorastaan erinomainen.”

XZ Herneproteiinishampoo, 3 €.

Ei vau-elämystä

”Lidlin shampoo on hyvin perusshampoo tuoksua ja koostumusta myöten. Tuoksu on ihan raikas (hyvin ”shampoomainen”), ja shampoo vaahtoutuu hyvin ja pesee kiitettävästi. Tukka tuntuu pesun jälkeen puhtaalta ja ilmavalta.

Mitään kovin erottuvaa tässä tuotteessa ei ole. Juuri jotain tällaista voisi odottaa saavansa esimerkiksi kolmen tähden hotellin suihkutuotevalikoimasta.

Hinta-laatusuhde on ok, ja käytän tuotteen loppuun. Minkäänlaista erityistä muistikuvaa tai vau-elämystä tämä ei kuitenkaan jätä, eikä halpa pakkauskaan varsinaisesti kaunista suihkuhyllyä.”

Lidl Cien Pro Vitamin Shampoo Volume & Style, 1,65 €.

Odotukset ylittävä tuttavuus!

”Tuote on kehitetty vaurioituneille ja elottomille hiuksille ja se lupaa lisätä kiiltoa ja hiusten hyvinvointia.

Oranssi pakkaus on raikas ja nuorekas. Tuoksu on yllättävän kiva, ei ylimakea vaan mukavasti hedelmäinen.

Shampoo tuntuu riittoisalta ja vaahtoaa hyvin. Puolipitkät, hennot ja värjätyt hiukseni menevät kuitenkin valtavaksi takkupalloksi tämän shampoon kanssa, joten hyvä hoitoaine on tarpeen.

Parasta on lopputulos: hiukset tuntuvat puhtailta ja kuohkeilta pesun jälkeen ja vielä seuraavanakin päivänä. Uusi ja odotukset ylittävä tuttavuus! Tämän pullon käytän loppuun.”

Garnier Fructis Goodbye Damage Strengthening Shampoo, 2,75 €.

Riittämätön pesutulos

”Shampoo korjaa hiusten vaurioita, tekee niistä pehmeät ja edistää uusien hiuksien kasvua.

Ayurvedaan pohjautuvan sarjan shampoo ei juuri vaahtoutunut, ja jouduin laittamaan sitä puolipitkiin hiuksiin reilulla kädellä.

Tuote tuoksui samalta kuin mummolan palasaippuat ja sai hiukseni todella takkuiseksi, joten myös hoitoainetta piti laittaa ekstra-annos.

Kuivina hiukset tuntuivat pehmeiltä, mutta seuraavana päivänä ne olivat jo pesun tarpeessa. Hellävarainen sampoo sopii hyvin jokapäiväiseen käyttöön, tosin itse tarvitsisin tuotteen joka antaisi hennoille hiuksilleni enemmän rakennetta.

En tarttuisi tuotteeseen sen ulkonäön perusteella.”

Himalaya Herbals Repair & Regeneration Protein Shampoo, 3,95 €.

Kampaajankin luottoshampoo

”Punainen pakkaus houkuttelee silmäilemään. Tuoksu on markettisampoomainen, ei silti liian tujakka tai pistävä.

Koostumus on sopivan juoksevaa, shampoo levittyy hiuksiin hyvin ja vaahtoaa mukavasti. Helppo pestä pois.

Hiukset tuntuivat pesun jälkeen sileiltä ja puhtailta ja pysyivät pehmeinä ja puhtaina monta päivää pesun jälkeen. Purkki ei häviä yhtään kampaamoiden kalliimmille tuotteille – kampaajatuttu jopa kertoi, että tämä on hänen luottosampoonsa.

Ei kuivattanut hiuksia. Hinta-laatusuhde erinomainen.”

L’Oréal Elvital Color-Vive Caring Shampoo, 2,99 €.

Keskinkertainen pullo

”Valkoinen purnukka ei herätä minkäänlaisia tunteita. Tuoksu on melko voimakas, ja se voi ottaa herkimpien nenään.

Koostumus on kermaista, hieman liiankin paksua. Se levittyy kuitenkin hiuksiin hyvin ja on helppo pestä pois.

Hiukset olivat heti pesun jälkeen puhtaat, mutta seuraavina päivinä melko kuivan tuntuiset. En käyttäisi siis kuivuuteen taipuvaisille hiuksille. Hinta-laatusuhteeltaan keskitasoa.”

Pantene Pro V Colour Protect Shampoo, 2,39 €.

Maksimissaan mökkishampoo

”Pakkaus ei lupaa suuria – näyttää hyvin halvalta tuotteelta. Voisi jäädä jopa kaupan hyllyyn vain pakkauksensa takia.

Tuoksu on mieto, ihan miellyttävä, mutta ei erikoinen. Koostumukseltaan tämä on täysin perusshampoo.

Hiukset saa puhtaiksi ja mukavan pehmeiksi, mutta tuote ei kosteuta tarpeeksi, minkä vuoksi en käyttäisi sitä päivittäin. Hiukseni ovat hyvin suorat, ohuet ja kuivahkot, joten tällainen perustuote sopii vain satunnaisiin pesuihin. Hiukset olivat pörröiset ja hankalammin muotoiltavissa kuin ravitsevampien shampoiden jälkeen.

Tuote kuitenkin tekee sen minkä lupaa, puhdistaa hiukset. Sopisi esimerkiksi mökkishampooksi.”

Vital Shampoo, 1,15 €.

Ei suuria tunteita

”Tavallinen markettipakkaus ei herätä suurempia tunteita. Tuoksu on ihan hyvä ja miellyttävä. Koostumuksessa ei ole mitään tavallisesta poikkeavaa.

Shampoo pesi hyvin. Tuote ei kuitenkaan kosteuttanut kunnolla hyvin karheaa ja paksua hiustani, joten tukka jäi kuivaksi ja pörröiseksi. Tämä toimisi varmasti paremmin ohueen hiukseen.”

Wella Poly Shampoo, 2,99 €.

Sileää ja helppohoitoista

”Schwarzkopfin shampoo lupaa korjata hiuskuidun vaurioituneita sidoksia, antaa pitkäkestoista suojaa ja parantaa hiuslaatua. Nestemäisen keratiinin pitäisi korjata vaurioituneet hiukset.

Minulla on paksut, kuivat ja käsitellyt, blondatut hiukset, ja käytän normaalisti juuri tällaiselle haastavalle hiustyypille tarkoitettuja tuotteita.

Tämän shampoon tuoksu on miellyttävä, ei liian voimakas. Pesun jälkeen hiukset ovat sileät ja helppohoitoiset. Markettituotteeksi pidin shampoota hyvänä. En ehkä ottaisi tuotetta jatkuvaan käyttöön, mutta mökille voisin valita sen helposti mukaan.”

Schwarzkopf Gliss Hair Repair Fiber Therapy Bonding Shampoo, 2,98 €.

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Lue muut testijuttumme täällä!

Juttua korjattu 29.6. klo 9.50. Himalaya Herbals ei ole luonnonkosmetiikkaa, vaan pohjautuu Ayurvedaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?