12 upeaa julkkista, jotka eivät murehdi selluliiteistaan – sillä sitähän on lähes jokaisella naisella - MyStyle - Ilta-Sanomat

12 upeaa julkkista, jotka eivät murehdi selluliiteistaan – sillä sitähän on lähes jokaisella naisella

Plusmalli Iskra Lawrence.

Julkaistu: 26.6.2018 16:03

Kesä ja selluliittireisistä tuskailu on taas täällä – tai jospa tänä kesänä ei olisikaan?

Muhkurainen appelsiini-iho kuuluu monen naisen jokakesäisiin huolenaiheisiin. Selluliittisten reisien ja pakaroiden paljastaminen pitkän talven jälkeen voi tuntua inhottavalta – yleinen ajatus tuntuu yhä olevan, että selluliitista tulisi päästä eroon keinolla millä hyvänsä.

Muhkuraihoa vastaan taistelu tuntuu kuitenkin lukujen valossa turhalta. Naisista noin 80 prosentilla on selluliittia enemmän tai vähemmän, kertoi viime kesänä haastattelemamme lääkärikeskus Mehiläisen iho- ja sukupuolitautien erikoislääkäri Ari Karppinen.

Vaikka selluliitti on rasvaa, sitä näkyy kaikenikäisillä ja -kokoisilla. Karppisen mukaan selluliittia voi tulla jo teininä, ja sitä voi olla niin hoikilla, ylipainoisilla kuin urheilijoillakin.

Tosin miehillä sitä on harvemmin: kaikkiaan alle 10 prosentilla.

Selluliitti on ihon alaista rasvakudosta, jota kertyy erityisesti reisiin ja pakaroihin. Se on monimutkainen juttu, jonka syitä ja syntymisprosessia ei tunneta vieläkään täysin.

Siksi asiantuntija ei usko perinteisiin kotikonsteihin tai edes kaikkiin ammattilaishoitoihin, jotka lupaavat vähentää muhkuroita.

– Se tiedetään, että naishormoni estrogeeni, keltarauhashormoni, testosteroni ja joukko muita hormoneita vaikuttavat osaltaan sen syntyyn ja että selluliitti on osittain perinnöllistä, Karppinen sanoo.

Lue lisää: Kaikki mitä olet aina halunnut tietää selluliitista – ja voiko siitä oikeasti päästä eroon?

Samasta syystä selluliittireisien puristelu kannattaa mieluummin lopettaa kokonaan.

Kokosimme 12 inspiroivaa julkkisnaista, jotka eivät murehdi jokaista muhkuraa – ja ovat selluliitteineen ihan kuin me kaikki muutkin.

Näyttelijä Dascha Polanco.

Näyttelijä Hilary Duff kirjoittaa Instagram-tilillään omista ”julkkiksen epätäydellisyyksistään” ja kehottaa kaikkia naisia nauttimaan ylpeästi kropastaan sellaisena kuin se on.

Näyttelijä Eva Longoria.

Artisti Alicia Keys.

Plusmalli Iskra Lawrence.

Suosikkisarjan Bachelorettena tunnettu Kaitlyn Bristowe kertoo, ettei aikonut ensin julkaista kuvaa selluliittien takia ollenkaan. Lopulta nainen haistatti vanhentuneille kauneusihanteille ja julkaisi kuvan muhkuraihosta huolimatta.

Näyttelijä Scarlett Johansson.

Näyttelijä Christina Milian.

Kirjailija ja näyttelijä Lena Dunham tunnetaan rohkeana selluliittien paljastajana ja kehopositiivisuuden puolestapuhujana.

Rihanna.

Näyttelijä Reese Witherspoon.

ThickLeeyonce on yksi monista pluskokoisista bloggaajista ja malleista, jotka julkaisevat totuudenmukaisia kuvia vartalostaan sosiaalisessa mediassa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?