Testasimme 5 netin ”kätevää” silmänrajausjippoa – toimivatko ne todella?

Julkaistu:

Me Naiset
Testasimme, tuleeko silmien rajaamisesta helpompaa teipin, hammaslankaimen ja muiden nettiniksien avulla.
Silmänrajaus opettaa elämästä muun muassa sen, että lopputulos ei aina palkitse ja aina ei kannata edes yrittää. Lue muut kootut eyeliner-elämänviisaudet Me Naisten jutusta.

Netissä kiertää kuitenkin jos jonkinlaisia silmänrajauskikkoja, joiden olisi tarkoitus tehdä mahdottomasta mahdollista, jopa helppoa. Kokeilimme niistä viittä – mutta toimiko yksikään?

Yhdistä pisteet

Tämän jipon pitäisi toimia niillä, joilla käsi ei ole kaikkein vakain. Homma toimii simppelisti niin, että ripsien juureen ja rajauksen kärjen haluttuun kohtaan tehdään rajauskynällä pienet pisteet, jonka jälkeen rajaus on helpompi tehdä yhdistämällä pisteiden välit lyhyillä vedoilla.


Ajatus siitä, että pisteiden avulla silmänrajauksen saa tehtyä lyhyillä vedoilla, toimii aluksi, mutta lopputulos on kehno. Rajauksesta tulee turhan paksu, ja koska siiven kärkeenkin tehdään piste, rajausta on vaikea saada teräväksi venyttämättä sitä. Paljon tekemistä jäi myös itse piirtämiselle vaikka pisteet apuna olivatkin, ja lopputulos on epätasainen.

Arvosana: 2,5 / 5

Lusikka avuksi

Meikatessa on jo totuttu käyttämään mitä erikoisempia välineitä aina kondomeista kananmuniin, mutta lusikan pitäisi oikeasti olla kätevä apuväline silmämeikin teossa.

Lusikan varren avulla piirretään ensin rajauksen ääriviiva silmänurkasta ulospäin, ja lusikan kaartuvuutta apuna käyttäen pitäisi saada aikaan täydellinen kissansilmärajaus. Kas tähän tapaan:


No eihän se mennyt kovin hyvin. Lusikan varren käyttäminen suoran viivan tekoon onnistui vielä joten kuten, mutta loppu oli yhtä alamäkeä. Rajauksesta tuli epätasainen ja outo, ja lusikka tuntui olevan vain tiellä.

Arvosana: 1 / 5

Hammaslankain rajausvälineenä

Tämä kuulostaa jo oikeasti kätevältä idealta! Pointtina on töpötellä hammaslankaimen lankaosioon silmänrajauskynän väriä, ja vain painaa rajauksen ääriviivat paikoilleen. Lopuksi syntynyt rajaus väritetään ja piirretään loppuun.


Tätä kikkaa täytyy jo oikeasti kehua! Lankain oli suhteellisen helppo painaa luomelle, mutta silmän koskettamista pelkääville voi tulla silti hankaluuksia. Lankaimen avulla rajauksesta tuli huipputerävä, ja kärki oli helppo värittää kun ääriviivat olivat valmiina.

Arvosana: 4,5 / 5

Teippiä silmäkulmaan

Hiukan samaan tapaan kuin lusikan, myös teipin on tarkoitus estää piirtämisvaiheessa sottaaminen. Kaikessa yksinkertaisuudessaan teippi asetetaan silmän ulkonurkkaan haluttuun kohtaan, ja rajausta aletaan tehdä sitä vasten.


Teippi auttoi ainoastaan rajauksen alareunan tekemiseen – ja sekin falskasi molempien silmien kohdalla, eli rajausväriä valui teipin alle. Periaatteessa silmien ulkonurkissa olevat sotkut on aika helppo siivota, mutta jos pointti olisi välttyä juuri siltä, kikka ei toimi. Teippi tuntui myös yllättävän epämukavalta iholla.

Arvosana: 2 / 5

Sapluuna paperinpalasta

Itsetehdyssä paperisapluunassa on se hyvä puoli, että rajaukset pituutta ja leveyttä on helppo säätää. Tavalliselle paperille leikataan pikkuruinen kolmio, joka asetetaan silmän ulkonurkkaan. Ja eikun värittämään!


Niin pienestä kiinni, etteikö tämä kikka olisi toiminut! Ensimmäisellä yrityksellä rajauksesta tuli nimittäin todella hyvä, mutta toisen silmän kohdalla väriä levisi samaan tapaan kuin teipin kanssa. Ongelmilta saattaa välttyä, jos paperi tai pahvi on sopivan paksuista ja sen saa painettua hyvin ihoa vasten.

Arvosana: 3 / 5

Lopputulos: Sittenkin vain enemmän sotkua kuin hyötyä?

Ei kikoissa kovin paljon kehuttavaa ollut. Lankaimen käyttöä lukuunottamatta apuvälineet tuntuivat tekevän vain enemmän sotkua kuin mitä vapaalla kädellä saisi aikaan.

Vaikuttaisikin siltä, että harjoitus tekee mestarin -oppi täytyy ottaa käyttöön – tai sitten tyytyä trendikkään epätarkkaan sormenjälkirajaukseen.

Lue myös:

Näin paljon erilaiset silmänrajaukset muuttavat ulkonäköä – testasimme 6 eri vaihtoehtoa

7 yllättävää tapaa tehdä hieno silmämeikki helposti

Menikö silmänrajaus taas tuhraukseksi? Etsi silmien muodolle oikea tyyli

Sinäkin pystyt siihen! Vinkit, joiden avulla loihdit trendikkään cut crease -silmämeikin helposti

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt