MyStyle

Suomalaisasiantuntija tyrmää väitteen silmänympärysvoiteesta – tässä sittenkin oikea tapa käyttää sitä

Julkaistu:

Kauneus
Stylisti ja meikkitaiteilija Outi Broux kumoaa yleisen neuvon ja kertoo, kuinka silmänympärysvoide kannattaa levittää.
Lähes jokainen kauneudesta kirjoittava naistenlehti tai verkkojulkaisu on kirjoittanut ainakin kertaalleen, että silmänympärysvoide kuuluu taputella kevyesti nimettömillä vain silmien alle – ei edes aivan silmänalusille, vaan jopa lähemmäksi silmäkulmia ja poskipäitä.

Moni meikkitaiteilija tai ihonhoidon asiantuntija neuvoo näin, sillä aivan silmänaluset ja yläluomet eivät kuulemma tarvitse voidetta ollenkaan.

Nyt suomalainen stylisti ja meikkitaiteilija Outi Broux väittää kuitenkin aivan päinvastoin.

– Liikkeellä on edelleen virheellistä tietoa siitä, kuinka silmänympärysvoidetta käytetään, Broux luennoi ihonhoitomerkki Lieracin tilaisuudessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– On hämmästyttävää, kuinka edelleen kosmetiikkaosastoilla neuvotaan, että silmänympärysvoidetta otetaan vain pieni pisara ja levitetään silmän ulkonurkkaan. Mikään silmänympärysvoide ei ole koskaan toiminut kaukosäädöllä silmän ulkonurkasta!

Brouxin pohdinnan mukaan käsitys on saattanut jäädä elämään vanhoista, kauneusteollisuuden kauan sitten hylkäämistä voiteista, joissa käytettiin pohjana vaseliinia. Niitä ei kannattanutkaan levittää koko luomelle.

Kaikkia nykyisiä voiteita voi Brouxin mukaan levittää huoletta – ja pitääkin levittää huolella – sekä ylä- että alaluomelle, koko silmän ympärille, aivan ripsiin asti.

– Näin saadaan turvotus pois luomilta ja kosteutta koko silmänympärysiholle, Broux sanoo.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt