MyStyle

Oona lopetti kasvojen kuivaamisen pyyhkeellä – yllättävä vaikutus ihoon

Julkaistu:

Me Naiset
Ratkaiseeko pyyhekuivauksen lopettaminen iho-ongelmat? Testasimme.
Tiesitkö, että kasvoja ei kannattaisi kuivata pyyhkeellä itse asiassa ollenkaan? Se, että veden antaa vain haihtua pois iholta, voi olla etenkin kuivan ihon pelastus.

Tälle on Glamourin mukaan kaksi hyvää syytä. Ensinnäkin ihonhoitotuotteet, kuten kasvovesi ja kosteusvoide, imeytyvät ihoon paremmin sen ollessa hiukan kostea. Tällä tavoin nassu saa tuotteista kaiken hyödyn irti, ja ihon pitäisi olla siten paljon paremmin kosteutetumpi.

Mutta mikä vielä tärkeämpää, heivaamalla pyyhkeen kasvojenhoitorutiinista sen bakteerit eivät pääse pyyhkeeltä iholle. Ilman ylimääräisiä epäpuhtauksia pitäisi säästyä myös finneiltä.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan pesun ja huuhtelun jälkeen ylimääräinen vesi pitäisi pyyhkiä kasvoilta ja kaulalta käsillä pois, ja perään laitetaan ihonhoitotuotteet. Siinä se!
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Vaikuttaako pyyhkeen dumppaaminen sitten oikeasti ihon kuntoon? Testasimme!

Viikko ilman pyyhettä

Heitin kasvoille tarkoitetut pyyhkeet viikoksi mäkeen ja annoin ihoni kuivua testin ajan aina itsekseen. Hoidin kasvojen pesun aamuin illoin tarkasti ohjeiden mukaan: meikit ja muut epäpuhtaudet pois, huuhtelu, ylimääräisten vesien pyyhkiminen ja ihonhoitotuotteet nassuun kun se on vielä vähän kostea.

Alkuun kosteusvoide tuli levitettyä liian märälle iholle, eikä siitä tietenkään tullut yhtään mitään. Tulin siihen tulokseen, että veden pois pyyhkimisen jälkeen ihon kannatti antaa kuivahtaa hetken, esimerkiksi hammaspesun ajan. Sen jälkeen iho imaisi kasvovedet ja rasvat kuin pesusieni!

Paluu pyyhekuivaukseen sai ihon temppuilemaan

Kovin suuria muutoksia oli vaikea viikon aikana havaita. Iho tuntui kyllä hyvin kosteutetulta ja kuivia kohtia oli löydettävissä hyvin vähän. Muutama finni tosin eksyi nenänvarteen, mikä ei ole kovin tavallista, mutta syynä saattoi myös olla viikonlopun suklaalevy.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Olin aika varma, että pyyhkeettömyydellä ei ole iholleni kauheasti annettavaa, kunnes palasin taas pyyhkeen käyttämiseen. Kaikki ihoni ongelmat pääsivät kertaheitolla irti!

Ihon pintakuivuus levähti lähes saman tien käsiin, ja meikkipohjasta tuli jo toisena aamuna karmivan näköinen pitkästä aikaa. Vasta siinä vaiheessa tajusin, etten ollut paininut kyseisten ongelmien kanssa kunnolla koko testiviikon aikana.

Vaikuttaakin ihan oikeasti siltä, että ihon luonnollinen kuivuminen auttaa kosteuden ylläpitämiseen ja finnien loitolla pitämiseen. Kaikkien ihot ovat tietenkin erilaiset ja reagoivat muutoksiin eri tavoin, mutta ainakin sekaihon omaavilla voi pyyhkeen jättäminen olla ihan hyvä idea.

Lue myös:

Tuliko näppy otsaan vai leukaan? Tämän finnien sijainti kertoo elimistön epätasapainosta

Meikkaavan mökkeilijän pelastus – testasimme markettien meikinpoistoliinat!

Uusi ihmenaamio auttaa akneen, punoitukseen ja ihon kuivuuteen – ja sen voi tehdä kotona kahdesta aineesta!

Mitä ihmettä? Kosteuttava kasvosuihke voikin kuivattaa ihoa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt