Ei aikaa hiusten pesemiseen? 6 kampausta, joilla piilotat rasvaiset hiukset - MyStyle - Ilta-Sanomat

Ei aikaa hiusten pesemiseen? 6 kampausta, joilla piilotat rasvaiset hiukset

Julkaistu: 13.6.2018 6:53

Kun hiukset ovat likaiset, ne voi ainakin yrittää saada näyttämään vähemmän rasvaisilta. Kokeile näitä kampauksia!

Aina ei ehdi hiuspesulle, ja pahimmassa tapauksessa kuivasampookin on kriisin yllättäessä loppu.

Oikeanlaisella kampauksella voi kuitenkin pelastaa tilanteen yllättävän helposti. Jippona on piilottaa erityisesti hiusten rasvaiset juuret pois näkyvistä kampauksen sekaan, ja hiukset näyttävät heti paljon freesimmältä.

Kas tässä kuusi kampausideaa, joita kannattaa kokeilla likaisiin hiuksiin:

1. Puoliksi kiinni

Varsinkin silloin, kun ainoastaan hiusten juuret ovat rasvaiset, riittää, että aivan kasvojen vierellä olevat hiukset taiteilee kampaukseksi taakse ja loput hiukset jättää auki. Hiussuikaleet kasvojen sivuilla voi esimerkiksi pyörittää kierteelle tai letittää ja sitten kiinnittää takaraivolle tai niskaan.

2. Hainhammas hiuksiin

Likaiset hiukset on erityisen tärkeää saada pois roikkumasta naamalta, jolloin varsinkin hainhampaat ja muut isot pinnit helpottavat rasvaisen tukan taltuttamista. Hiukset voi asetella tiukalle kampaukselle tai esimerkiksi kasaksi niskaan tai päälaelle – tyyli on vapaa!

3. Huivi päähän

Kiireisen tyypin päivän pelastaa huivi tai hiuspanta, jolla peittää hiusten kriittisimmät kohdat. Huivia voi käyttää joko ponnarin tai nutturan kaverina, tai sitten kietomalla sen auki olevien hiusten päälle peittämään suurimman osan jakauksesta. Toimii myös lyhyen tukan kanssa!

4. Jakauksen piilottava puolinuttura

Mitä rennompi, sen parempi! Puolinuttura on superhelppo pyöräyttää päälaelle, olipa sitten pitkät tai lyhyet hiukset. Tarkoituksella sotkuiseksi jätetty nuttura ei jätä hiuksiin tarkkoja jakauksia, mikä tarkoittaa myös sitä, että likaiset hiusten juuret eivät näy yhtä hyvin!

5. Ranskanletit tai lettikruunu

Letit ovat todennäköisesti kaikkein varmin keino piilottaa hiusten rasvaisuus. Erilaisia lettivaihtoehtoja on lukemattomia, ja sopivan kampauksen voi valita oman taitotason mukaan.

Jos kaikista tavallisimmat ranskanletit eivät jaksa innostaa, kannattaa kokeilla rennon lettikruunun taiteilua: upea kampaus taatusti kiinnittää huomion pois hiusten likaisuudesta!

6. Sliipattu ponnari

Jos kampauksen on tarkoituskin olla kiiltävä ja jopa hiukan rasvaisen näköinen, silloin likaisuudesta on vain etua! Tiukaksi vedetty ja esimerkiksi muotoiluvahalla sliipattu ponnari on parhaimmillaan todella tyylikäs, eikä tämän kampauksen tekoon varmasti kulu viittä minuuttia kauempaa.

Lue myös:

Saako kuivasampoota käyttää joka päivä? Asiantuntija antaa vinkkinsä

10 testattua tapaa pidentää hiusten pesuväliä

Kesän 2018 trendikkäin kampaus on jo valittu! Sähäkkä putkiletti hurmaa Instagramissa

Lopetin kuivasampoon käytön – eikä takaisin entiseen tee mieli palata

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?