MyStyle

Hiusten hitaaseen kasvamiseen on yleiset syyt – kolme asiaa, joilla voit saada pituutta nopeammin

Julkaistu:

Hiukset
Hiustenkasvatusprosessi käynnissä? Huolehdi nämä kohdat kuntoon.
Hiuksia ei voi kasvattaa tiettyä mittaa pidemmiksi ihmekikoilla, eikä kasvatusvauhtiin ole taianomaisia niksejä.

Muutama asia kuitenkin vaikuttaa hiusten kasvamiseen, ja ne kannattaa laittaa kuntoon, jos haaveissa siintävät pitkät kutrit – tai edes lyhyiden hiusten kasvattaminen polkaksi.

Kauneussivusto Byrdie listaa keinoja, joilla hiusten kasvua voi avittaa.

Syö tarpeeksi rautaa

Ihon lisäksi hiukset heijastelevat sitä, mitä syöt. Olennainen osa hiustenkasvatusprojektia on ravitseva ruokavalio.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Byrdie suosittelee huolehtimaan riittävästä raudansaannista. Rautaa saa muun muassa maksasta, lihasta, täysjyväviljasta, soijasta, linsseistä, pavuista, pinaatista ja nokkosesta.

Myös suomalaisasiantuntija, Schwarzkopf Professionalin kouluttaja Jani Lehto, painottaa hyvien elintapojen ja ruokavalion merkitystä. Hänen mukaansa esimerkiksi hiusten tietynlainen hoitaminen tai tasaisin väliajoin leikkaaminen eivät vaikuta hiusten pituuteen.

– Hiukset kasvavat juuresta, eikä leikkaamisella ole niiden kasvuvauhtiin merkitystä. Tärkeämpiä ovat hiuksen juureen vaikuttavat hyvät elintavat ja ravinteikas ruokavalio, Lehto on kertonut MyStylelle.

Kuori hiuspohja

Samaa terveen hiuspohjan asiaa ajaa myös päänahan kuorinta. Koska terve hius kasvaa terveestä hiuspohjasta, päänahasta kannattaa pitää huolta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Kuorinta poistaa sekä hiustuotejäämiä että päänahan kuollutta ihoa. Siksi se auttaa hiuksia kasvamaan paremmin.

Helppo kikka hiuspohjan kuorimiseen on kuultu jo aiemmin ihotautilääkäri Francesca Fusconilta, joka kehottaa lisäämään tavallisen shampoon sekaan sokeria noin 3–5 pesukerran välein.

Laske stressitasoja

Hiusten olematon kasvu voi johtua Byrdien mukaan myös stressistä. Nykypäivänä yleinen stressitila vaikuttaa koko kroppaan – hiukset mukaan lukien.

Sama viesti on kuultu suomalaiselta hiustutkijalta Miisa Rauhalalta Jyväskylän Hiusklinikalta.

– Pitkittynyt stressi vaikuttaa koko kehoon – vatsaan, ihoon ja hiuksiin, hän kommentoi aiemmin julkaisemassamme jutussa.

Rauhala kertoo, että hiusjuurta ympäröi sidekudos, joka on täynnä hermoja ja joka suojaa hiusta esimerkiksi lialta ja tulehduksilta. Kun ihminen on todella stressaantunut, aivot lähettävät sidekudokseen hermoviestejä, jotka aiheuttavat sidekudoksen kiristymistä ja kramppeja. Krampit taas vaurioittavat hiusta ja voivat estää sen kasvua. Vaurioituneet hiukset haurastuvat, katkeilevat ja lähtevät joskus kokonaan.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt