MyStyle

Lemuavatko kenkäsi? Kätevä niksi vie hienhajun

Julkaistu:

Kodin Kuvalehti
Tiesitkö jo, että ruokasooda on joka kodin ekologinen ja helposti käytettävä ihmeaine? Se raikastaa jopa hikiset lenkkarit. Kokeile vaikka!
Ihan tavallisella, marketista saatavalla ruokasoodalla on monta siistiä ominaisuutta. Se neutralisoi hajuja, ja lisäksi se emäksisenä aineena irrottaa rasvaa. Ruokasooda on myös myrkytöntä ja hyvin edullista.

Marttojen kotitalousneuvoja Outi Mehto kertoo kikan, joka on etenkin kesäaikaan erittäin käyttökelpoinen – varsinkin, jos teilläkin on niitä kenkiä, joiden kotiin tulon haistaa.

Kun hikiset lenkkarit tai tennarit seuraavan kerran ilmestyvät eteisen lattialle, anna kosteuden kuivua niistä. Sen jälkeen ripottele kenkien sisälle ja päälle ruokasoodaa ja anna vaikuttaa yön yli. Imuroi sitten ruokasooda pois.

– Ennen kuin hankkii virallisia hajunsyöjäaineita, kokeilisin ilman muuta ruokasoodaa, jonka voima on sen hajuja neutralisoivassa vaikutuksessa, Outi Mehto sanoo.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Ylipäätään kodinhoidossa kannattaa lähteä miedommasta ja ympäristöystävällisemmästä tavasta liikkeelle.

Ruokasoodan lisäksi etikka on erittäin käyttökelpoinen ja monipuolinen puhdistusaine. Myös se vie hienhajun vaatteista esimerkiksi helpolla isoäidin etikkakikalla.

Lue myös:

Voiko likaiset muovikengät pestä koneessa? Asiantuntija antaa parhaat puhdistusvinkit

Haiseeko hiki? Jos et voi pestä vaatetta, kokeile isoäidin etikkakikkaa!

Älä kasvata tumpeloa! Opeta nämä 7 asiaa lapsellesi ennen kuin hän muuttaa pois kotoa

Kuinka usein rintaliivit pitää pestä? Asiantuntija vastaa yleisimpiin liivikysymyksiin

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt