Suomalaiset tyrmäävät kesän suosikkishortsit: ”Pidin samanlaisia mummokalsareita synnytyksen jälkeen” - MyStyle - Ilta-Sanomat

Suomalaiset tyrmäävät kesän suosikkishortsit: ”Pidin samanlaisia mummokalsareita synnytyksen jälkeen”

Julkaistu: 4.6.2018 15:01

Pyöräilyshortsit puhuttavat lukijoita.

Viime viikolla toimme esiin pyöräilyshortsien nousevan trendin. Jalkoja nuolevat treenipöksyt on nimittäin nähty monen muotivaikuttajan, viimeisimpänä huippumalli Bella Hadidin, jalassa.

Ilmiö ei ole ennennäkemätön: onhan jopa prinsessa Diana kantanut shortsimuotia ylpeydellä 90-luvulla.

Ei ole epäilystäkään siitä, etteikö tästä muotivillityksestä voisi tulla jopa monen kammoksumien leggingsien veroinen buumi.

Mitä muoti-ikoni Kim Kardashian edellä, sitä muut perässä – vaiko sittenkään? Hän on yhdistänyt mustat pyöräilyshortsit sporttiseen yläosaan ja kirkkaanväriseen takkiin.

Muotibloggaaja-kirjailija Leandra Medine luottaa harmaisiin pyöräilijäpöksyihin Chanelin pitkähihaisen kanssa.

Ilta-Sanomien lukijoilta pyöräilyshortsit saavat kuitenkin murskaavan tuomion. Yli 75 prosenttia 30 000 kyselyymme vastanneesta ei pukisi shortseja lainkaan jalkaansa – tai ehkä korkeintaan mekon alle.

Tällaisia kommentteja shortsit kirvoittivat lukijoilta:

Itse olen ainakin tuon pyöräilyhousujen aikakauden kokenut jo kultaisella 90-luvulla, joten ei kiitos.”

Nuo kaikki leggingsit, urheilutrikoot ja muut sen sortin ”housut” paljastavat kyllä enemmän kuin peittävät. Ihan sama kuin lähtisi pelkissä alushousuissa liikenteeseen. En tajua tätä itsensä paljastelun vimmaa.”

Eikö nuo hiosta kesäkuumalla? Olen aina uskonut että kesäpöksyjen tulisi olla viileää löysämallista puuvillaa. Olenkohan ajasta jäljessä sitten, mutta en haluaisi hikoilla noissa itse.”

Viileän mukavat, joissa vako ja pattipolvet kera länkisäärien tulevat ihanasti esiin. Kaikki paitsi tyylikkyys on turhaa...”

Maailmanlaajuisesti seuratuista Kardashianeista myös Kourtney luottaa tiukkoihin urheilupöksyihin osana rentoa t-paitalookia.

Pyöräilyshortsit on ihan ok valinta hameen alle kesällä, niin ei reidet hierrä toisiaan rikki. Joskus olen käyttänyt myös yöllä osana pyjamaa. Mutta edelleen sanoisin kuten leggingseistäkin: ne eivät ole housut, peitä pyllysi.”

Itsellänihän oli samanmoiset mummokalsarit synnytyksen jälkeen kun piti saada hehtaarin kokoinen side pysymään paikoillaan!”

Leggingsejä aina parjataan, vaikka ne ovat oikein hyvät kesähousut, tosin mieluiten reisipituisen yläosan kanssa. Nuo kuvan housut näyttävät joltain tukihousuilta.”

Toisaalta osa lukijoista suhtautuu uuteen housumuotiin armeliaasti.

Yhdysvaltalainen näyttelijä-malli Emily Ratajkowskin asuvalinta tuo shortsit selkeästi näkyviin yhdistettynä navan paljastavaan huppariin.

Kyllähän se on niin että on vaate mikä hyvänsä siitä saa huonon ja aina joku valittaa. Vapaassa maassa jokainen saa pukeutua kuten haluaa ja jos joku ei kestä katsoa ostakoon silmälaput. Ja mitä leggingseihin ja pyöräilyhousuihin tulee, pidän niitä. Minulle on ihan sama, kelpaako pukeutumiseni muille. Pukeudun niin että itsellä on hyvä olla.”

Siis nuohan ovat 90-luvun aerobic-trikoot. Itselläni on edelleen tuollaisia eri väreissä ja kuvioissa ja mahtuu vielä päällekin. Noissa shortseissa tosin vaikuttaisi olevan hoikistavat saumat, jotta vähän pullukampikin keski-ikäinen saa niistä hyvän itsetunnon ja sen myötä housuista kesän luottobögät.”

Nähtäväksi jää, ilmestyykö tunteita herättävä pökämuoti johtotähdeksi myös suomalaiseen katumuotiin. Ainakin laulaja Evelina on taustatanssijoineen omaksunut housutrendin itselleen – ja kantaa sitä tyylillä!

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?