Perheenisä avautuu HS:ssa: Miksi suomalaiset miehet pukeutuvat niin huonosti?

Julkaistu:

Pukeutuminen
Tytöt ovat juhlissa juhlavaatteissa, pojat verkkareissa tai collegehousuissa, HS:n mielipidepalstalle kirjoittanut mies on havainnut.
Helsinkiläinen Eero Vesterinen ihmettelee Helsingin Sanomien mielipideosaston kirjoituksessa, miksi suomalainen mies ei osaa pukeutua.

Jos suomalainen mies on menossa juhliin, sitä ei pukeutumisen perusteella voi tietää. Juhliin menon voi päätellä naisten pukeutumisesta, jos nainen on miehen mukana.

Vesterinen uskoo, että yksi syy huonoon pukeutumiseen lähtee lapsuudesta.

Vesterinen on koulu- ja päiväkotilasten isänä huomannut, että tytöillä on ero arki- ja juhlavaatteiden välillä. Tytöt ovat juhlissa puettu parempiin juhlavaatteisiin.

– Pojat ovat samoissa juhlissa korkeintaan kauluspaidassa ja farkuissa. Iso osa pojista on puettu samoihin arkisiin collegehousuihin tai verkkareihin myös juhlissa.

Ei ole kuulunut tapoihin

Miesten pukeutumiseen ja ulkoasuun panostamisessa näkyy dilemma. Aalto-yliopiston muodintutkimuksen professori Annamari Vänskä pohti Suomen Tekstiili & Muoti ry:n Tekstiilitreffit-tilaisuudessa viime keväänä miesten muoti-, pukeutumis- ja tyylikulttuuria.

– Kulttuurissamme miesten ei ole ollut suotavaa kaunistaa itseään liikaa, mutta eiväthän miehet alastikaan tuolla kadulla liiku, hän sanoi.

Miehet ovat muotibisneksessä kasvava kohderyhmä ja pukeutumisestaan yhä kiinnostuneempia. Myös naiset toivovat, että suomalaismiehet kiinnittäisivät enemmän huomiota pukeutumiseensa. Näin voi tiivistää suomalaisen miestenvaatemerkki Turon kuluttajatutkimuksen tulokset.

Tutkimus toteutettiin maalis-huhtikuun vaihteessa 2017, ja siihen osallistui 1043 miestä ja 400 naista.

– Kehityksen kärjessä ovat isot kaupungit. Helsinkiläismiehistä 56 prosenttia kertoo olevansa erittäin tai melko paljon kiinnostuneita pukeutumisesta, Turon toimitusjohtaja Janne Antikainen kertoi Tekstiilitreffit-tilaisuudessa ja -tiedotteessa.

Tosin tutkimus kertoo myös, että maakunnissa joka neljättä miestä pukeutuminen ei kiinnosta yhtään. Koko Suomen mittakaavalla tyyliasiat kiinnostavat kuitenkin 83 prosenttia miehistä.

Naiset toivoisivat miehiltä enemmän panostusta tyyliin.

– 77 prosenttia naisista haluaisi suomalaismiesten panostavan enemmän pukeutumiseen, Antikainen kertoi.

Oletko samaa mieltä perheenisän kanssa? Keskustele!

Ota kantaa

Pukeutuvatko suomalaiset miehet erityisen huonosti?

Kyllä 59% Ei 41%
Ääniä yhteensä 8432

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt