MyStyle

11 huippuhyvää aurinkorasvaa – näillä pärjäät koko kesän

Julkaistu:

Aurinkosuojat
Kokosimme keskenään erilaiset, toimiviksi todetut aurinkosuojat yhteen. Valitse oma suosikkisi.

Vettä pintaan

Kesän 2018 kiinnostavimmat aurinkouutuudet tulevat veden muodossa. Kun aiempina kesinä on läträtty suihkemaisilla voiteilla ja öljyillä, nyt iholle ruiskitaan aurinkovettä.

Esimerkiksi Vichy tuo markkinoille kaksi innovatiivista, vedenkestävää aurinkosuojavettä. Tan Protective Water sisältää luonnollista alkuperää olevaa beetakaroteenia eli auttaa saavuttamaan kauniin päivetyksen, Hydrating Protective Water sisältää puolestaan hyaluronihappoa eli kosteuttaa ihoa samalla, kun se suojaa.


Myös Garnier kehitti oman, raikkaan tuoksuisen vetensä. Nopeasti imeytyvä aurinkosuojavesi sisältää ihoa rauhoittavaa ja kosteuttavaa aloe veraa ja kestää vettä.


Herkkäihoisille

Herkälle iholle ja helposti aurinkoihottumasta kärsiville löytyy parikin luottotuotetta. Markettikosmetiikan puolelta kannattaa napata mukaansa LV:n hajusteeton, väriaineeton ja Allergia- ja astmaliiton Allergiatunnuksella varustettu tuubi, ja apteekissa suunnata Louis Widmerin keltaisia, iholle hyvää tekeviä L-arginiinia, aminohappoa, pantenolia ja E-vitamiinia sisältäviä tuubeja kohti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Molemmissa tuotteissa on sekä UVA- että UVB-suoja.


Luonnonkosmetiikkaa

Luonnonkosmetiikan puolella kesäuutuudet löytyvät muun muassa Mádaralta. Vartaloaurinkovoide kosteuttaa ja suojaa ihon mikrobiomia, kasvojen aurinkosuoja sisältää puolestaan antioksidanttisia raaka-aineita ja antipollution-suojan ilmansaasteita ja vapaita radikaaleja vastaan. Voide lupaa ehkäistä juonteiden ja pigmenttimuutosten muodostumista.

Plussaa kauniista värisävystä: aurinkorasva on tuubista puristettaessa ruskeaa, joten monen muun luonnonkosmetiikkasuojan tapaan se ei jätä iholle valkoista pintaa, vaan sulautuu näkymättömäksi ihon omaan sävyyn.


Tehostettua ruskettumista

Piz Buinin rusketusta edistävä ja tehostava voidepurkki on kauneustoimittajamme suosikki. Tämä aurinkovoide on perinteistä, pehmeää, valkoista rasvaa, joka tuoksuu aurinkolomalta. Iho saa tavallista nopeammin kauniin värin, ja tuote lupaa syventää ja pidentää rusketuksen kestoa.

Vaikuttava aine on melitanea, joka nopeuttaa luonnollista ruskettumisprosessia lisäämällä ihon oman rusketuspigmentin melaniinin tuotantoa jopa 70 prosenttia.


Toinen rusketusta edistävä edullinen ikisuosikki on Nivean karoteenivoide. Suojakerroin 6 ei ole itsessään suositusten mukaan tarpeeksi korkea, mutta toisen aurinkosuojan päälle levitettynä keltainen, pehmeän kermainen rasva toimii loistavasti.


Lapsille ja aikuisille

Takuulla tehokas ja iholla pysyvä aurinkorasva kannattaa lainata lapsilta. Vedessä telmiville ja vauhdikkaasti liikkuville lapsille suunniteltu aurinkosuojaemulsio sopii loistavasti koko perheelle ja aktiivisille aikuisillekin.

Tuote on tuhtia tavaraa mutta levittyy silti helposti. UVA-suojan määrä luvataan selkeästi korkeammaksi, kuin EU-komission suositus edellyttää. Rasva sopii sekä vartalolle että kasvoille, sisältää 50+ suojakertoimen antavan aurinkosuojafiltteriyhdistelmän, kestää vettä, hikeä ja hiekkaa ja on hajusteeton ja parabeeniton.


Öljyjen öljy

Aurinkoöljyjä löytyy tänä päivänä kauppojen hyllyiltä riveittäin, mutta yksi luksukkaimmista on ollut Mary Cohrin kuivaöljy. Korkea suojakerroin, anti-aging-vaikutus ja kevyt ja tahmaamaton levitystuntu tekevät öljystä lempparituotteen. Paljon tämän laadukkaammaksi ei auringonotto mene.


Parhaat keksinnöt koskaan

Viimeisin aurinkosuojien huippukeksintö on hennon sumuverhon suihkuttava spray. Pieni purkki kulkee päivittäin helposti mukana laukussa, ja korkeakertoimista sumua voi suihkuttaa suoraan kasvoille jopa meikin päälle.

Suihke ei tunnu kasvoilta miltään ja lupaa olla tukkimatta ihohuokosia. Kasvojen lisäksi pullosta suihkaiseen suojan nopeasti dekolteelle, olkapäille ja käsivarsillekin. Etenkään kaupunkiolosuhteissa, toimistotyöläisenä ja meikkaavana tätä ilman ei kerran kokeiltua halua elää.


Toinen aurinkosuojien ihmeinnovaatioista on Vichyn aurinkorasva, joka kuivuu iholle täysin rasvattomaksi, puuterimaiseksi pinnaksi.

Voiteen ideana on pitää iho tahmattomana ja estää esimerkiksi rantahiekan tarttuminen ihoon. Täydellinen purkki aurinkorasvaajalle, joka inhoaa ihon tahmaisuutta! Rasva sopii käyttöön myös silloin, kun ei halua vaatteiden liimautuvan ihoon aurinkorasvasta.

Varoituksen sana kuivaihoisimmille: voide saa kuivuudesta kärsivät sääret näyttämään mattapintaisina entistäkin kuivemmilta ja tekee iholle astetta vaaleamman pinnan, joten hehkuvaa kesäihoa pumppupullolla ei saa aikaan.


+ vinkki auringon jälkeen

Paahteisen päivän ja aurinkorasvan pois pesemisen jälkeen kannattaa muistaa myös ihon huolellinen kosteutus. Hoidettuna rusketus pysyy iholla pidempään – ja näyttää tietysti paremmalta.

Tavallinen vartalovoide ajaa asian, mutta kesäihoa hemmotellakseen voi turvautua after sun -purkkiin. Yksi ihanimmista luottotuotteista on apteekkisarja Acon ihoa rauhoittava ja samettisesti levittyvä voide. After sun sisältää Total Tanning -raaka-aineyhdisteen, joka aktivoi ruskettumista ja pidentää luonnollisen rusketuksen kestoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt