MyStyle

Ota haltuun näyttävä cut crease – helppo niksi auttaa silmämeikissä

Julkaistu:

Me Naiset
Peitevoide auttaa loihtimaan tarkkuutta vaativan silmämeikin.
Sosiaalinen media täyttyi viime vuonna upeista cut crease -silmämeikkikuvista ja -videoista, ja meikkityyli pääsi myös Pinterestin vuoden 2017 trendilistalle. Kyse on liikkuvalla luomella ja luomivaon yläpuolella olevien sävyjen erottamisesta terävällä rajalla – siitä myös termi cut crease eli ”luomivaon leikkaus”.

Perinteisesti cut crease -silmämeikki toteutetaan piirtämällä luomivakoon tarkka, tumma rajaus, joka häivytetään ylöspäin. Liikkuva luomi jätetään paljaaksi tai sille levitetään jotakin muuta, vaaleampaa sävyä.

Perinteisellä menetelmällä cut crease -meikin tekeminen vaatii pikkutarkkuutta. Rajauskäden pitää olla vakaa, eikä tummaa sävyä saa vahingossakaan sotkea liikkuvalle luomelle.

Vaan ei hätää! Rennommat luomiväritaiteilijat voivat käyttää apunaan peitevoidetta tai ihan tavallista, peittävää meikkivoidetta.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Näin teet cut crease -meikin oikotien kautta

  1. Aloita luomivärimeikin tekeminen levittämällä luomivakoon haluamaasi sävyä. Luomiväriä saa häivyttää reippaasti ylöspäin, eikä haittaa, vaikka sitä leviäisi myös liikkuvalle luomelle, koska se peitetään myöhemmin.
  2. Tummenna luomivaon sävyä toisella luomivärillä. Voit valita joko ensimmäistä väriä tummemman sävyn tai kokonaan toisen värin riippuen tekemästäsi meikistä. Jälleen saa häivyttää rennosti, mutta keskity tällä kertaa siihen, että väriä on enimmäkseen luomivaossa ja vain vähän sen yläpuolella. Liikkuvalle luomelle saa puolestaan mennä väriä, koska sekin kyllä peittyy.
  3. Levitä koko liikkuvalle luomelle peite- tai meikkivoidetta. Tarkinta jälkeä saa pienellä siveltimellä. Peitevoiteen levittämisen voi aloittaa vaikka keskeltä luomea ja edetä sitten kohti luomivakoa. Mitä tarkemmin levittää, sitä terävämmän reunan saa myös aikaan. Peitevoidetta voi töpötellä koko liikkuvalle luomelle tai vaihtoehtoisesti sisänurkasta luomen keskiosaan asti, jolloin luomen ulkonurkan ja peitevoideosion rajaa voi häivyttää luomivärillä.
  4. Töpöttele meikkivoideosiolle vaaleaa luomiväriä tai glitteriä. Välineenä voi käyttää joko sormea tai sivellintä. Glitter sotkee vähemmän kun sen töpöttelee paikalleen sormenpäällä. Tarvittaessa irtoglitterin kiinnitykseen voi käyttää glitterliimaa. Jos muut meikin värit ovat voimakkaita, ei peitevoiteen päälle tarvitse välttämättä lainkaan luomiväriä, jolloin kontrasti on erityisen voimakas.
  5. Valmista! Lopputuloksen pitäisi näyttää siltä, että liikkuvan luomen ja luomivaon värien välillä on selkeä raja.

Lisäapua tekoripsipaketista

Jos tuntuu epäselvältä, tällä videolla näkyy, miten peitevoide levitetään luomelle.Vaikuttaako edelleenkin mahdottomalta? Yhtenä kikkana voi myös käyttää silmäluomen muotoiseksi leikattua muovinpalasta, jolle levitetään peitevoidetta ja joka painetaan liikkuvalle luomelle siistin rajan tekemiseksi.

Sopivan muotoisen palan saat esimerkiksi tekoripsipaketista.Lopputulos näyttää esimerkiksi tältä.

Lue lisää:

Uusi ja upea iltameikki yhdellä tuotteella! Testasimme väriään muuttavan ”sateenkaariluomivärin”

Joko kyllästyit glitteriin? 8 mattaista luomivärityyliä, joihin ei voi kuin rakastua

Katoaako silmämeikkisi päivän mittaan? 5 + 1 vinkkiä, joilla saat sen pysymään

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt