MyStyle

Vinkki, joka muuttaa jokaisen lättähiuksisen elämän

Julkaistu:

Hiukset
Klassinen suomalainen hiuslaatu on liukas ja vaikeasti hallittava. Tuuheudesta saa liian usein vain haaveilla. Nyt asiaan on kuitenkin luvassa muutos.
Omistan klassisen suomalaisen hiuslaadun. Hiuksia on suhteellisen paljon, mutta hiuksen pinta on liukas ja kutreja on hankala hallita. Kampaukset, tupeeraukset ja jopa tavalliset ponnarit karkaavat itsepintaisesti pois toivotusta muodostaan. Se on masentavaa, sillä lättähiukset eivät näytä hyviltä ja lisäksi ne myös rasvoittuvat nopeasti.

Johan Arvidsson näyttää yllä olevalla videolla, kuinka hiuksiin saa tuuheutta. Tämä video kannattaa katsoa, jos haaveilet leijonanharjasta tai epäilet jutun paikkaansapitävyyttä.

Jaan ongelmani hiustuotemerkki Lanzan ruotsalaiselle pääkouluttaja Johan Arvidssonille. Arvidsson on vierailulla Suomessa ja lupautunut tekemään kanssamme erilaisia kampauksia sekä näyttämään myös sen, miten hiuksiin saa lisää volyymia.

Ihan ensimmäiseksi minut lähetetään hiustenpesupaikalle. Hiukset pestään tuuheuttavalla sampoolla ja hoitoaineella, jotka eivät tee hiuksesta liukkaita. Hoitoaine levitetään vain pituuksiin, jotta hiusten tyvi jää mahdollisimman ilmavaksi. Kosteisiin hiuksiin lisätään muotovaahtoa, jonka jälkeen ne föönataan.

Sitten Arvidsson alkaa tehdä taikojaan. Hän ottaa pienen kaistaleen hiuksia, suihkuttaa tyveen lakkaa ja tupeeraa kevyesti.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Vain muutama kamman painallus, ei sen enempää, Arvidsson näyttää.

Tähän mennessä ei vielä mitään uutta, ajattelen, kunnes Arvidsson ottaa esiin suoristusraudan. Hän lämpökäsittelee tupeeratun kohdan ja siirtyy sitten seuraavaan hiusosioon. Lämpökäsittelyn vuoksi on hyvä valita hiuslakka, joka on suunniteltu kestämään kuumuutta. Videolla Arvidsson aloittaa etuosasta, mutta itse tehdessä näkökenttä on syytä pitää vapaana ja aloittaa takaraivolta. Oikea kohta on takaraivolla usein sijaitsevan pyörteen alla. Sen jälkeen koko päälaki ja sivut käydään läpi osio kerrallaan.

Seuraavaksi tupeeratut osiot saavat jäähtyä ja latvat kiharretaan. Kun latvatkin ovat jäähtyneet, harjataan hiukset päänahkaa myöten kauttaaltaan läpi. Siis myös tupeeratut osiot tyvestä asti.

Ja tässä piileekin koko jutun upeus – kun hiukset on harjattu, ovat ne pehmeät kuin pumpuli. Niissä ei ole takkuja tai tupeeraukselle tyypillisiä harakanpesiä. Sormet saa kuljetettua helposti hiusten läpi, ja mikä parasta, volyymi on mieletön. Tuntuu siltä, kuin hiukseni olisivat tuplanneet määränsä Arvidssonin käsittelyssä.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Nukutun yön jälkeen hiukseni ovat edelleen aivan yhtä muhkeat. Seuraavan hiusten pesun jälkeen kokeilen tehdä saman itse. En ole valmis luopumaan volyymista! Ja kappas, homma toimii. Vaikka olen keskivertoa surkeampi hiustenlaittaja, onnistun loihtimaan itselleni kunnon leijonanharjan.

Tätä vinkkiä voi ihan oikeasti suositella!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt