MyStyle

Tiesitkö, että kangasnaamio toimii myös hauskana testinä – tämän se kertoo ihosi tilasta

Julkaistu:

Me Naiset
Älä heitä kangasnaamiota pois heti vaikutusajan jälkeen, sillä siitä voi olla pääteltävissä jotakin ihon kosteustasapainosta.
Kasvojen iho voi olla yhtä aikaa sekä kuiva että rasvoittuva. Eikä tällä tarkoiteta pelkästään niin sanottua sekaihoa. Jokin kohta kasvoista saattaa kiristellä kuivuuttaan, mutta silti sen pinta muuttuu päivän mittaan öljyiseksi.

Jotkut ovatkin sitä mieltä, että ihon ylenpalttinen rasvoittuminen johtuu oikeastaan kosteuden puutteesta. Kun ihossa ei ole luonnostaan tarpeeksi kosteutta, eikä se saa sitä ihonhoitotuotteista, se menee ylikierroksille ja alkaa pukata rasvaa pintaan. Voi myös olla, että puhdistusaine on liian kuivattava, ja iho yrittää korjata tilannetta rasvoittumalla.

Kuulostaa monimutkaiselta, mutta kauneustoimittaja Emily Ferber neuvoo Into the Gloss -sivustolla hauskan testin, jolla voi päästä vähän paremmin perille ihonsa metkuista. Sen tekemiseen tarvitsee yhden kangasnaamion eli sheet maskin, eikä kyse ole mistään rakettitieteestä.

Emily Ferber neuvoo käyttämään kasvonaamiota kuten tavallista, mutta pitämään sitä kasvoilla tavallista kauemmin, kunnes naamio alkaa kuivahtaa iholle. Hänen kokemuksensa mukaan olisi hyvä pyrkiä 40 minuuttiin.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Kun olet valmis poistamaan naamion, tunnustele sitä. Mistä se kuivahti ensin? Mitkä kohdat ovat vielä kosteita? Käytä tätä ohjeena siihen, mitkä kohdat kasvoista tarvitsevat enemmän kosteutusta, hän neuvoo.

Emily Ferber itse esimerkiksi huomasi, että hänen otsansa imee kosteuden naamiosta ensimmäisenä, vaikka se on myös kasvojen kohta, johon tulee eniten finnejä. Kyllä vain, toistetaan nyt vielä varmuuden vuoksi: rasvainenkin iho tarvitsee kosteutusta.

Lue myös:

Tuliko näppy otsaan vai leukaan? Tämän finnien sijainti kertoo elimistön epätasapainosta

Vanheneeko ihosi ennen aikojaan? 6 paljastavaa merkkiä

Yleinen virhe, johon moni rasvoittuvan ihon kanssa kamppaileva sortuu

Kärsiikö ihosi kuivuudesta vai kosteuden puutteesta? Näin tunnistat eron ja hoidat ihoasi oikein

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt