Hiusvärifakta, josta kampaajat eivät puhu – ”Asiakas luulee usein, että vika on omissa hiuksissa” - MyStyle - Ilta-Sanomat

Hiusvärifakta, josta kampaajat eivät puhu – ”Asiakas luulee usein, että vika on omissa hiuksissa”

Julkaistu: 9.3.2018 12:56

Kestoväri ei ole nimensä veroinen, paljastaa pitkän linjan kampaaja Jody Brooks.

Kävit juuri kampaajalla ja sait täydellisen värin. Parin viikon kuluttua väri on kuitenkin alkanut haalistunut, sävy muuttua, eikä uusista hiuksista ole enää tietoakaan. No, ne ovat nämä huonosti väriä pitävät hiukseni, muilla ei varmasti ole tällaista ongelmaa, ajattelee moni.

Väärin, kertoo hiustenhoitosarja Evon kouluttaja ja 24 vuotta kampaajan töitä tehnyt Jody Brooks.

Toisten hiuksissa väri pysyy toki hieman pidempään kuin toisten, ja värimuutoksiin ja hiusvärien pysymiseen voivat vaikuttaa monet muutkin asiat, kuten pesuveden metallipitoisuus.

Brooks kuitenkin paljastaa, että todellisuudessa värin nopealta tuntuva haalistuminen tai sävyn muuttuminen johtuu yksinkertaisesti siitä, etteivät hiusvärit ole mitään ihmeentekijöitä.

– Kukaan ei puhu tästä, mutta ei kestoväri ole nimestään huolimatta kestoväri. On väärin, että kampaajat käyttävät tätä termiä, koska se on harhaanjohtava.

– Asiakkaat luulevat usein, että vika on juuri heidän hiuksissaan, mutta ei ole. Kaikilla käy samoin. Väri haalistuu ja sävy muuttuu, jos sitä ei ylläpidä huolella.

Hiusväriä saa ja pitääkin ylläpitää värjäyskertojen välillä esimerkiksi hoitavilla ja kevyesti sävyttävillä hiusmaskeilla. Ne pitävät haluttua hiusväriä yllä ja pidentävät värjäysväliä – tukka siis ensinnäkin näyttää pidempään hyvältä, eikä kampaajan tuoliin tarvitse istahtaa aivan niin usein kuin ilman sävynaamiota.

Eivätkä sävyttävät naamiot tarkoita pelkkiä vahvoja värejä tai pastellisia ja sokkivärisiä hiuksia. Maskeja löytyy myös laajassa luonnollisten hiusvärien skaalassa.

KC Professionalin sävyttävä ja korjaava hoito virkistää hiusväriä, lisää kiiltoa, taittaa hiusten sävyä oikeaan suuntaan, pidentää hiusvärin kestoa kampaamokäyntien välillä ja elvyttää auringon, meriveden sekä lämpö- ja värikäsittelyjen rasittamia hiuksia. Maski sisältää B5-provitamiinia ja keratiinijohdannaisia, jotka rakennepaikkaavat ja korjaavat hiuksia. Color Mask 16,50 € / 200 ml, saatavilla 16 eri sävyä.

IdHair Colour Bomb on uuden sukupolven sävyhoito, joka voimistaa hiusväriä ja ravitsee hiuksia yhdellä käsittelyllä. Tuotteilla voi voimistaa myös luonnollista hiusväriä. IdHair Colour Bomb 14,90 € / 250 ml, 22 sävyä.

Biozellin sävyte on tarkoitettu värjättyjen hiusten sävyttämiseen ja hiusvärin ylläpitoon. Sävyte raikastaa vaaleat hiussävyt, lisää hiusvärin syvyyttä tummissa sävyissä, toimii värikäsittelyn aikana myös hoitonaamiona ja auttaa värjättyjä hiuksia pysymään kiiltävinä ja hyväkuntoisina. Sävytteet toimivat ilman hapetetta ja ammoniakkia eikä niissä ole parafenyleenidiamiinia (PPD) tai sen johdannaisia, joita yleisesti käytetään hapetettavissa kestoväreissä. Professional Color Mask Hoitava Sävyte 9 € / 150 ml, 8 eri sävyä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?