Hiusvärifakta, josta kampaajat eivät puhu – ”Asiakas luulee usein, että vika on omissa hiuksissa”

Julkaistu:

Hiukset
Kestoväri ei ole nimensä veroinen, paljastaa pitkän linjan kampaaja Jody Brooks.
Kävit juuri kampaajalla ja sait täydellisen värin. Parin viikon kuluttua väri on kuitenkin alkanut haalistunut, sävy muuttua, eikä uusista hiuksista ole enää tietoakaan. No, ne ovat nämä huonosti väriä pitävät hiukseni, muilla ei varmasti ole tällaista ongelmaa, ajattelee moni.

Väärin, kertoo hiustenhoitosarja Evon kouluttaja ja 24 vuotta kampaajan töitä tehnyt Jody Brooks.

Toisten hiuksissa väri pysyy toki hieman pidempään kuin toisten, ja värimuutoksiin ja hiusvärien pysymiseen voivat vaikuttaa monet muutkin asiat, kuten pesuveden metallipitoisuus.

Brooks kuitenkin paljastaa, että todellisuudessa värin nopealta tuntuva haalistuminen tai sävyn muuttuminen johtuu yksinkertaisesti siitä, etteivät hiusvärit ole mitään ihmeentekijöitä.

– Kukaan ei puhu tästä, mutta ei kestoväri ole nimestään huolimatta kestoväri. On väärin, että kampaajat käyttävät tätä termiä, koska se on harhaanjohtava.

– Asiakkaat luulevat usein, että vika on juuri heidän hiuksissaan, mutta ei ole. Kaikilla käy samoin. Väri haalistuu ja sävy muuttuu, jos sitä ei ylläpidä huolella.

Hiusväriä saa ja pitääkin ylläpitää värjäyskertojen välillä esimerkiksi hoitavilla ja kevyesti sävyttävillä hiusmaskeilla. Ne pitävät haluttua hiusväriä yllä ja pidentävät värjäysväliä – tukka siis ensinnäkin näyttää pidempään hyvältä, eikä kampaajan tuoliin tarvitse istahtaa aivan niin usein kuin ilman sävynaamiota.

Eivätkä sävyttävät naamiot tarkoita pelkkiä vahvoja värejä tai pastellisia ja sokkivärisiä hiuksia. Maskeja löytyy myös laajassa luonnollisten hiusvärien skaalassa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt