Tiesitkö, että huulipuna kannattaisi heittää flunssan jälkeen pois?

Julkaistu:

Me Naiset
Tämän jutun jälkeen et enää koskaan katso meikkejäsi samalla tavalla kuin ennen. Ainakaan, jos olet käyttänyt niitä flunssassa.
Iskikö räkätauti? Se onneksi menee ohi yleensä noin parissa viikossa.

Oireiden lievittämisen ohessa suositellaan tekemään jonkinlaisia toimenpiteitä, joilla pöpöjen eliminointia voisi yrittää edistää. Käsiä on hyvä pestä tiuhaan ja käsipyyhkeitä vaihtaa tavallista useammin.

Terveys- ja turvallisuusasiantuntija ehdottaa The Independentin jutussa vieläkin radikaalimpia toimia – pöpöjen saastuttamat meikitkin kannattaisi heittää menemään. Etenkin huulipuna, jota on käyttänyt juuri ennen oireiden ilmaantumista tai flunssan aikana.

– Parantumisen jälkeen kaikki huulituotteet tulisi ehdottomasti hävittää, ConsumerSafety.org-sivuston tutkija Morgan Statt sanoo haastattelussa.

Huulista on lyhyt matka hengitysteihin, ja asiantuntijan mukaan huulipunaan, -rasvaan tai -kiiltoon muhimaan jääneet bakteerit ja virukset ovat riski.

Riski, mutta kuinka iso?

Koska Statt ei ole lääkäri, kauneussivusto Allure suhtautui neuvoon kriittisesti ja varmisti tiedon ihotautilääkäri Joshua Zeichnerilta.

Zeichnerin mukaan virustartunnan jälkeen kehon immuunijärjestelmän pitäisi suojata uudelta, saman viruksen tartunnalta. Periaatteessa saman taudin ei siis enää pitäisi tarttua huulipunasta. Uudelleen sairastumisen riski on siis matala, joskin silti olemassa.

– Jokaiseen sääntöön on olemassa poikkeus, joten turvallisinta olisi heittää infektoituneet huulipunat ja etenkin -kiillot pois, asiantuntija sanoo Allurelle.

Vaikka mitään ei tapahtuisikaan, pöpöjä vilisevät meikit ovat ajatuksena melko ällöttävä. Mieti vaikka peitevoidetta, jota sudit suoraan pakkauksen applikaattorilla nuhanenän pieliin.

Siksi kannattaakin yrittää välttää suosikkimeikkiensä käyttämistä kipeänä. Toinen vaihtoehto on tehdä kuten meikkitaiteilijat ja ottaa tuotteita aina puhtaalla spaattelilla tai muulla välineellä paletille tai kämmenselälle, josta meikin voi levittää sitten kasvoille.

Joshua Zeichner neuvoo myös, että huulipunapuikkoa voi yrittää desinfioida leikkaamalla päällimmäisen kerroksen pois veitsellä tai pyyhkimällä pinnan alkoholilla.

Lue myös:

Milloin siivosit meikkipussisi? 14 tuotetta, jotka ovat todennäköisesti vanhentuneet

Tämä yksinkertainen kikka toimii: ei flunssaa yli kymmeneen vuoteen!

Kuinka usein meikkisiveltimet pitää pestä? Ota huomioon 4 asiaa

Tämän ällöttävän syyn vuoksi kasvoja ja kroppaa ei kannata kuivata samalla pyyhkeellä