Sininen huulipuna on nyt trendikäs, mutta miltä se oikeasti näyttää? Testasimme

Julkaistu:

Me Naiset
Ennen sinisen sutimista huuliin on hyvä tietää muutama juttu.
Ensin sinisistä hiuksista tuli valtavirtaa, ja nyt sama näyttää tapahtuvan sinisille huulille. Rihannan Fenty Beauty -kosmetiikkamerkki villin värisine huulipunineen on viitoittanut tietä, ja nykyään vihreän, sinisen ja turkoosin väreissä hehkuvia huulipunia saa Suomestakin.

On kieltämättä virkistävää, että huulipunasävyissä todella on, mistä valita. Se, näyttääkö meikki hyvältä Instagramissa ja se, toimiiko kyseinen meikki toimii arjessa, ovat kuitenkin kaksi tyystin eri asiaa. Niinpä sinistä huulipunaa oli pakko testata.

Nämä asiat olisin halunnut tietää sinisen huulipunan käytöstä ennen kuin sudin L'Oréal Paris'n Balmain-malliston sähkönsinistä Rebellion-sävyä huuliini.

1. Ilman pohjustusta mistään ei tule mitään

Tätä ei voi liikaa korostaa. En lähtenyt soitellen sotaan sinisen huulipunan kanssa, vaan pohjustin huulten rajoja silmämeikinpohjustusaineella – luottokikkani – ja sudin vielä peitevoidetta huultenympärysiholle huulten punaamisen jälkeen.

Hyvä yritys, mutta lounasaikaan huomasin kauhukseni, että puna, tai siis sini, alkoi vuotaa suupielten seutuvilta huultenympärysiholle. Juonteissa seikkaileva räväkän värinen huulipuna ei koskaan ole miellyttänyt silmääni, mutta aivan erityisen karulta näytti, kun huulista levisi sinistä väriä.

Sininen huultenrajauskynä, jos sellaisia ylipäätään valmistetaan, olisi ehkä saattanut pelastaa tilanteen.

2. Sininen toimii kuten muutkin tummat huulipunat

Syvänsinistä huulisävyä koskevat samat lainalaisuudet kuin tummia huulipunia muutenkin:

Huulet täytyy saada väritettyä todella tarkasti, jotta lopputulos on tyylikäs.

Jos puna ei ole aivan täynnä pigmenttiä ja huulet täydellisessä kunnossa, väri kerrostuu ikävästi huulten karheisiin kohtiin.

Tummalla sävyllä punatut huulet näyttävät todellista pienemmiltä.

3. Kuorinta kannattaa

Rebellion-sävyssä on miellyttävä koostumus, mutta päivän mittaan huulet tuntuvat silti kuivuvan aavistuksen, ja tumma sävy korostaa röpelöitä.

Niinpä huulten kuorinta on ehdottoman tärkeä askel ennen sinisävyn sutimista huulille.

4. Lounas on haaste

Tottuneena huulipunan käyttäjänä en enää hermostu siitä, että puna lähtee lätkimään ruokaillessa. Tavallisesti käyttämäni pinkit sävyt eivät näytä puoliksi syötyinäkään huonoilta.

Sininen huulipuna tekee kuitenkin ruokailuhetkestäni jännittyneen. Jos siniset huulet vaativat kantajaltaan hieman rohkeutta, puoliksi siniset huulet vaativat sitä ihan liikaa.

Yllätyksekseni Rebellion-sävy suoriutuu kuitenkin lounaasta lähes vahingoittumattomana.

5. Poistaminen on vaikeaa

Huulteni luonnollinen sävy on haalean vaalea, joten yleensä pidän meikinpoisto-operaatiosta selvinneitä pieniä huulipunanrippeitä vain positiivisena asiana. Sinisen huulipunan kanssa tilanne on kuitenkin toinen.

Useiden minuuttien hinkkaamisen ja kuorintavoiteella raapimisen jälkeen joudun keskeyttämään meikinpoiston ja menemään nukkumaan aavistuksen sinertävillä huulilla.

6. On se ihana

On mielipidekysymys, onko sininen huulipuna kaunis. Kehuksi ei varmaankaan lasketa sitä, että rakkaani kertoo minun muistuttavan häntä miespuolisesta serkustaan, joka paleli aina hurjasti, kun he olivat lapsina uimassa?

Joka tapauksessa minulla on päivän ajan hyvä fiilis villeistä huulistani. Päätän antaa siniselle huulipunalle toistekin mahdollisuuden.

MyStyle testaa kosmetiikkaa joka torstai. Lue kaikki testijuttumme täällä!

Lue lisää:

Miten levittää tumma huulipuna siististi? Katso ohjeet kohta kohdalta

Etkö syty ruskeasta huulipunasta? Vaihtoehto, joka sopii lähes jokaiselle

Kuivat ja rohtuneet huulet? 4 kotihoitokeinoa, joita kannattaa kokeilla

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt