MyStyle

Rakeet, happo vai kemiallinen hoito? Kuorinnat lupaavat ihosta hehkeän

Julkaistu:

Me Naiset
Kuorinta pari kertaa viikossa freesaa ihon. Perinteisten kuorintavoiteiden rinnalle ovat tulleet kemialliset kuorinnat.

Rakeilla kasvot pehmeiksi

Perinteiset pesun yhteydessä käytettävät kuorintavoiteet kuorivat ihoa yleensä mekaanisesti, eli niissä on mukana pieniä kuorivia rakeita. Rakeet puhdistavat ihohuokoset ja hierovat ihon pintaa kevyesti.

Kiinnitä kuorintaa valitessa huomiota rakeiden materiaaliin: luonnon omat kuorinta-aineet kuten suola, sokeri, siemenet ja jojoba-rakeet ovat parempi valinta sekä iholle että ympäristölle kuin aiemmin yleisesti käytössä olleet mikromuovit.

Mekaaninen kuorintavoide on helppo sekoittaa myös keittiön kaappien valikoimista: hunajalusikalliseen sekoitetut kaurahiutaleet tai vanhat kahvinpurut hoitavat homman mainiosti.


Hapoilla iho kirkkaaksi


Kemialliset kuorinnat ovat mekaanisia kuorintoja tehokkaampia. Ne kuorivat ihosta pois kuolleen päällimmäisen kerroksen ja kirkastavat erityisesti väsyneen näköisen ihon. Kaikkein miedoimpia kemiallisia kuorijoita ovat esimerkiksi papaijasta ja ananaksesta saatavat hedelmäentsyymit. Astetta tujumpia ovat maito-, sitrus- ja glykolihappoja sisältävät AHA-kuorinnat sekä salisyylihappoa sisältävät BHA-kuorinnat. Kotona tehtävään happokuorintaan ei tarvitse varata palautumisaikaa: se voi saada ihon punoittamaan hetkeksi, mutta kasvojen väri tasaantuu tavallisesti muutamassa kymmenessä minuutissa.


Tuhdit hoidot ammattilaiselta

Kosmetologit tekevät kotihoitoja huomattavasti tehokkaampia kuorintoja. Ammattilaisen tekemät kemialliset hoidot uudistavat ihoa vielä jälkikäteen useamman päivän ajan, ja hoidon voi tehdä yleensä vain kerran kuussa. Kemiallisten kuorintojen lisäksi kosmetologit tekevät pienellä skalpellilla tai timanttipäällä tehtäviä hiontoja, jotka paitsi kuorivat ihoa myös tepsivät esimerkiksi aknearpiin ja poistavat ihokarvoja. Vaikka netissä onkin tarjolla ammattilaistasoisia kuorinta-aineita, kannattaa syvälle ihoon pureutuvat kuorinnat jättää suosiolla osaaviin käsiin. Vahvat kuorinnat vaativat tarkkaajälkihoitoa sekä oikeat oheistuotteet.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

 

Suojaukset kuntoon!Happokuorinnat ohentavat hetkellisesti ihoa ja altistavat näin UV-säteilylle. Muista siksi käyttää kasvoilla aina suojakerrointa kuorinnan jälkeen. Sekä talvihangilla että Suomen kesässä suojakerroin 30 on suositeltava minimi.

Pari kertaa viikossa

Kuorinta poistaa iholta kuolleet ihosolut, jolloin iho näyttää kirkkaammalta ja tehoaineet imeytyvät paremmin. Kuorinta myös elvyttää pintaverenkiertoa ja pehmentää ihoa. Kaikki ihotyypit hyötyvät kuorinnasta, kunhan tuote on valittu oikein. Pätevä perussääntö on kuoria kasvot kaksi kertaa viikossa. Jos iho tuntuu olevan aivan tukossa tai kasvoja vaivaa aikuisiän akne, voi kuorintakertoja lisätä kolmeen viikossa. Sitä tiheämpi kuorimisväli tekee iholle jo hallaa: se vahingoittaa ihon omaa suojakerrosta ja herkistää ihoa. Jos iho on todella herkkä, kannattaa kuorinta tehdä vain muutaman kerran kuussa.

Kuvat: Valmistajat

Lue lisää:

Millaiset pokat, sellainen silmämeikki kannattaa valita – 6 meikkivinkkiä rillipäille

Saako reissaaminen ja lentokoneessa istuminen ihon kukkimaan? Outo kikka voi auttaa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt