Cristal, 19, käytti nelinumeroisen summan rahaa vanhojen tansseihin: tällainen on hänen viimeisen päälle hiottu tanssiaistyylinsä - MyStyle - Ilta-Sanomat

Cristal, 19, käytti nelinumeroisen summan rahaa vanhojen tansseihin: tällainen on hänen viimeisen päälle hiottu tanssiaistyylinsä

Julkaistu: 15.2.2018 15:55

Etu-Töölön lukiota käyvä Cristal Flores, 19, säästi kesätöistä rahat vanhojen tansseihinsa.

Cristal Flores tanssii parinsa kanssa vanhojen tansseja kärkiparina Etu-Töölön lukiossa. 19-vuotias Flores on odottanut vanhojen tansseja pitkään ja panostanut niihin täysillä. Hän säästi kesätöistä rahaa vanhojen tanssejaan varten.

– Sanoisin, että rahaa on mennyt helposti nelinumeroinen luku. Tiedän, että mulla saattaa olla tyyris maku, joten olin säästänyt tätä varten. Olin kesällä festareilla töissä ja olen tehnyt eräälle yhdistykselle somemarkkinointia, hän selittää.

Flores kertoo odottaneensa vanhojen tanssejaan kauan.

– Myös sitä prinsessapäivää, mutta mulle on perinteenä tärkeää, että tällainen on vielä Suomessa. Ihanaa, että tällainen mahdollisuus annetaan meille.

Lukiolainen etsi pitkään sopivaa mekkoa Helsingin liikkeistä.

– Olin alun perin katsonut netistä mekkoja, mulle oli tärkeintä, että pääsen liikkeeseen sovittamaan mekkoa. Valikoin mun värimaailmaan sopivan ja sellaisen mistä tykkään. Alkujaan monet oli sellaisia, että vaikka ne näyttää ihanalta netissä, niin kun laittaa päälle, ei ne toimi.

Huomion kiinnitti Meslewin näyteikkunassa oleva harmaa luomus.

Hyvinkäältä Helsinkiin lukioon muuttanut Cristal on Diandra Floresin serkku.

– Näin tämän mahtavuuden näyteikkunassa. Varasin ajan ja kävin testaamassa ja se oli täydellinen, hän iloitsee.

Puku maksoi yli 880 euroa. Floresin mukaan usein ihmiset ajattelevat, ettei alla olevilla kengillä ole väliä. Häntä jännitti ajatus koroilla tanssimisesta, joten hän päätti panostaa kunnolla ja hankkia aidot tanssikengät, vaikkei muuten tanssia harrastakaan. Kengät maksoivat 125 euroa.

– Minulle on tärkeää, että vaikka kengät vilahtaisivat vaan sen sekunnin, niin sen sekunnin aikana saisi ihmisten suut loksahtamaan auki. Meillä Etu-Töölön lukiossa on nyt viime vuodesta lähtien tanssittu omaperäistä, muista poikkeavaa tangokoreografiaa, jonka on meille luonut meidän koulun opiskelija. Koreografiaan liittyy taivutuksia, jossa kengät tulevat varmasti esille mekon alta enkä malta odottaa että pääsen tanssimaan sitä.

Hän meikkaa itse vanhojen tansseihin.

Lisäksi rahaa on palanut muun muassa kampaajaan. Floresin omat hiukset ovat tummat, mutta hän on vuosia vaalentanut hiuksiaan. Vanhojen tansseja varten ne on värjätty sekä niihin on laitettu pidennykset.

– Vuosi sitten tein päätöksen, että kasvatan omat hiukseni takaisin, koska blondauksen johdosta hiukseni ovat ohentuneet, ja tiesin, ettei hiuksiini saisi tehtyä muhkeaa kampausta, joka oli minulle välttämätön vanhojen suhteen. Blondauksen takia hiusteni kasvu oli hidasta ja paniikki iski pari kuukautta ennen tansseja. Kiertelin ympäri keskustan kampaamoja kyselemässä aikoja ja lopulta löysin mahtavan kampaamon, joka oli valmis auttamaan mua tavoitteissani tarjoamalla juuri sitä mitä tarvitsen, juristin tai tapahtumatuottajan urasta haaveileva nuori nainen selittää.

Tanssitko tänä vuonna vanhat? Lähetä kuva tanssiaistyylistäsi osoitteeseen vivi.norokorpi@is.fi. Liitä mukaan myös yhteystietosi ja muutama sana asustasi. Kokoamme vanhojen tanssien lookit yhteen ja julkaisemme osan MyStylessa. Jokaisen kuvansa lähettäneen kesken arvotaan Marc Jacobsin uutuustuoksu Daisy Eau So Fresh Twinkle 75 ml. Palkinnon arvo 82,30 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?