Emilia, 17, on suunnitellut vanhojen tansseja kesästä asti – liimasi koristeita pukuunsa kymmeniä tunteja - MyStyle - Ilta-Sanomat

Emilia, 17, on suunnitellut vanhojen tansseja kesästä asti – liimasi koristeita pukuunsa kymmeniä tunteja

Julkaistu: 15.2.2018 11:27

Hyvinkäällä Sveitsin lukiossa opiskelevan Emilia Karin suurin unelma toteutuu perjantaina.

17-vuotias Emilia Kari on haaveillut ala-asteajoilta asti vanhojen tansseissa tanssimisesta.

– Tämä on tosi suuri päivä minulle. Olen käynyt ala-asteelta asti katsomassa vanhojen tansseja. Odottanut tätä todella kauan, hyvinkääläinen kertoo kenraaliharjoituksissa Martinhallissa.

Kari on suunnitellut vanhojen tansseja kesästä asti äitinsä kanssa. He ovat miettineet puvun väriä pitkään ja päätyneet viininpunaiseen pukuun, joka tilattiin Kiinasta.

Emilia Kari esitteli pukuaan kenraaliharjoituksissa Hyvinkään Martinhallissa.

– Väriä mietittiin pitkään, mutta valitsin tämän. Tässä on ”timantteja”, joita olen itse liimannut pukuun monta kymmentä tuntia. Jokainen on omin kätösin liimattu, hän hymyilee.

Pukua kiristettiin vyötäröstä, koska se oli liian leveä. Myös pituutta lyhennettiin. Kengät ovat perusmustat.

Kari varasi kampaajan, muttei ole miettinyt tarkkaa kampausta etukäteen. Hän meikkaa itse ja käyttänee silmämeikkiinsä glitteriä ja tummanruskeaa.

Kari arvelee rahaa menneen parisen sataa euroa. Suurin satsaus eli puku maksoi alle 200 euroa.

– Olen päässyt aika edullisesti. Olen itse tehnyt töitä sekä ostanut käytettynä tavaraa ja kavereilta, hän selittää.

Kari on iloinen siitä, ettei heidän lukiossaan kilpailla puvuilla. Ja jos joku haluaa panostaa pukuunsa enemmän tai vähemmän, hänelle se sallittakoon.

– Ei tämä ole varustelukilpailu, jokainen saa näyttää siltä, miltä itse haluaa.

Heidän lukiossaan tansseja on harjoiteltu kuusi viikkoa niin, että viikossa on ollut yhteensä kolmet treenit. Samu-parinsa kanssa tanssiva uskoo kaiken menevän hyvin tärkeänä päivänä.

Tanssitko tänä vuonna vanhat? Lähetä kuva tanssiaistyylistäsi osoitteeseen vivi.norokorpi@is.fi. Liitä mukaan myös yhteystietosi ja muutama sana asustasi. Kokoamme vanhojen tanssien lookit yhteen ja julkaisemme osan MyStylessa. Jokaisen kuvansa lähettäneen kesken arvotaan Marc Jacobsin uutuustuoksu Daisy Eau So Fresh Twinkle 75 ml. Palkinnon arvo 82,30 euroa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?