MyStyle

Tässä ovat markettimuodin uudet trendit – näitä koko Suomi ostaa seuraavaksi

Julkaistu:

Muoti
Kevättrendit voi ottaa haltuun myös ruokakaupassa. Ammattilaiset listaavat markettimuodin tärkeimmät elementit.
Suomalaiset hankkivat vaatteensa pääsääntöisesti marketeista, kertoi Suomen Tekstiili & Muoti ry:n kuluttajatutkimus lokakuussa. Suosituimmat vaatteiden ostopaikat ovat H&M:n jälkeen Prisma, kirpputorit ja K-Citymarket.

Siksi markettimuodilla on suuri vaikutus siihen, miten Suomi pukeutuu.

Prisman tuore tiedote kertoo, että suomalaiset arvostavat pukeutumisessa käytännöllisyyttä, hyvää hinta-laatusuhdetta, istuvuutta ja rentoa mukavuutta. Suomalaisnaiset rakentavat tyyliään yhdistelemällä ristiin erityylisiä brändejä.

– Marketeista ostettuja edullisia vaatteita yhdistetään kalliimpiin merkkivaatteisiin, kertoo valikoimapäällikkö Nina Paavilainen tiedotteessa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Prisman naisten sisäpukeutumisen valikoimapäällikkö Paavilainen, jalkineiden valikoimapäällikkö Susanna Geijer ja asusteiden ja laukkujen valikoimapäällikkö Päivi Väkiparta kokosivat koosteen trendeistä, jotka vaikuttavat pukeutumiseen tänä keväänä ja kesänä.

Voimakkaita värejä ja pastellisävyjä

Kuoseissa painottuvat nyt etnisyys ja erilaiset kukkaprintit. Vaatteissa on sekä voimakkaita värejä, kuten tomaatinpunaista ja kirkkaansinistä, että keveitä pastellisävyjä.


Statement-hihoja ja kirjailua

Yläosissa pussihihat jatkavat suosiotaan. Koristeluissa nähdään brodeerauksia, helmiä ja strasseja vielä keväällä ja kesällä, mutta sen jälkeen niiden käyttö on hiipumaan päin, ennustaa Nina Paavilainen.

Neuleissa on tarjolla sekä lyhyitä että erittäin pitkiä malleja. Syksyä kohden lisääntyvät massiiviset neuletakit.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lahkeet lyhenevät, helmat pitenevät

Materiaaleista nousevat esiin farkku ja luomupuuvilla. Housuissa jatkavat kuvioidut printit, ja lahkeet lyhenevät nilkan paljastavaan mittaan. Toinen suosittu housumalli on paperbag: leveät housut, joiden vyötärö kootaan kasaan vyönauhoilla.

Hameiden ja mekkojen helmat sen sijaan pitenevät.


Ison laukun kaverina ihan pieni laukku

Laukuissa korostuu käytännöllisyys: laukun pitää olla nyt tilava. Toisaalta tarvetta on myös ihan pienille laukuille, jotka sijoittuvat kokoluokaltaan lompakon ja pikkulaukun välimaastoon. Väreissä painottuu aina suositun mustan lisäksi roosa.

– Mukana voi kantaa samanaikaisesti sekä aivan pientä että isompaa laukkua. Pienemmän laukun voi laittaa isomman sisään ja napata käyttöön tarpeen tullen. Näin vaikka avaimet ja puhelin löytyvät helposti, Päivi Väkiparta vinkkaa.


Vyölaukku on kokenut uuden tulemisen marketissakin.

– Nyt sen voi vyötärön lisäksi pukea myös olalle.


Samoilla kengillä töihin, kaupungille ja illanviettoon

– Jalkineissa pinnalla on monikäyttöisyys. Tästä hyvänä esimerkkinä ovat siistimmät urheilulliset mallit, jotka käyvät monenlaisiin asuihin ja tilanteisiin, Susanna Geijer sanoo.

Korot ovat nyt tukevia. Värimaailma koostuu puuterin, beigen ja pastelliroosan sävyistä sekä metallisävyistä hopeasta ja ruusukullasta.

Yksityiskohdissa toistuvat pitsit, vetoketjut ja kuminauhat.

Testasimme marraskuussa Prisman ja K-Citymarketin juhlamekot. Katso alla olevalta videolta, miltä markettimuoti näyttää kahden tavallisen naisen päällä!

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt