Kiharatukkainen, joko olet kokeillut curly girl -metodia? Lupauksena nätit kiharat vähemmällä vaivalla - MyStyle - Ilta-Sanomat

Kiharatukkainen, joko olet kokeillut curly girl -metodia? Lupauksena nätit kiharat vähemmällä vaivalla

Julkaistu: 11.2.2018 11:04

Kiharat kiittävät, kun ne pesee hellemmin.

Hiustenhoito on simppeliä: pestään sampoolla ja hoitoaineella, kun tukka tuntuu olevan pesun tarpeessa. Jos oikein hifistellään, heitetään välillä mukaan syväpuhdistavaa sampoota ja rakennepaikkaavia naamioita.

Rutiini pitää kuontalon hyvinvoivana, jos hiukset ovat suorat tai korkeintaan taipuisat. Tiiviin kiharalle hiukselle jatkuva sampoolla peseminen tekee kuitenkin hallaa.

Jos kihara tukka tuntuu kuivalta, pelastus saattaa löytyä niin sanotusta curly girl methodista. Metodi alkoi levitä 2000-luvun alussa, kun yhdysvaltalainen kampaaja Lorraine Massey julkaisi aiheesta kirjan.

Hoitoainepesu riittää

Curly girl -metodin idea on korostaa kiharia hiuksia sen sijaan, että niitä häiritsisi liialla pesemisellä ja kampaamisella.

Naturally curly -sivuston mukaan metodia noudattavan kannattaa välttää lämpökäsittelyjä, kampaamista ja harjaamista, sampoota ja tuotteita, joissa on sulfaatteja, alkoholia, hajusteita tai veteen liukenemattomia silikoneja.

Kuivuus kiusaa kiharia hiuksia useammin kuin suoria. Siksi sampoopesua ei suositella tiukalle kiharalle.

Siinä missä suora tai laineikas tukka saattaa tuntua rasvaiselta ilman sampoopesua, tiheä kihara voi pysyä ilmavana pelkällä hoitoainepesulla. Hoitoainepesu tunnetaan englanniksi nimellä co-wash. Pesussa on kyse siitä, miltä se kuulostaakin: hiusten pesemisestä vain hoitoaineella.

Pesuun sopiva hoitoaine kannattaa valita sen mukaan, kuinka kiharat hiukset ovat. Real Simple -sivuston mukaan paksulle kiharapehkolle sopii tavallinen hoitoaine; vähemmän näyttäville kiharoille kannattaa harkita nimenomaan hoitoainepesuun kehitettyä tuotetta, joka sisältää peseviä ainesosia.

Tarkkana hiustuotehyllyllä

Sulfaatteja kiharoille hiuksille ei suositella. Sulfaatit ovat voimakkaasti peseviä ainesosia, joita käytetään hiustuotteiden lisäksi saippuoissa ja astianpesuaineissa. Curly girl -metodin mukaan ne eivät sovi herkän kiharatukan pesuun.

Kiharapään täytyy muutenkin olla tarkkana hiustuotehyllyllä. Jos ei käytä sulfaatteja, ei pidä käyttää myöskään silikoneja, koska ne eivät peseydy hiuksista ilman sulfaattien apua. Vesiliukoiset silikonit ovat sallittuja.

Kuulostaako monimutkaiselta? Tuoteselosteiden syynääminen on kiharametodin vaikea osa. Helppo osa on se, että tukan hoitamiseen kuluva aika vähenee huomattavasti, kun lämpökäsittelyt, kampaamiset ja sampoot jättää pois.

Tulikuumat muotoiluraudat eivät tee hyvää kenenkään hiuksille, mutta kamman vältteleminen voi tuntua erikoisemmalta. Kiharapäät kuitenkin tietävät kokemuksesta, että kampaaminen hajottaa kiharan ja tekee hiuksista ennemmin pörheät kuin kiehkuraiset.

Toisaalta pörrötukkakin voi joskus olla toivottu lopputulos.

Lue myös:

Hiustutkija varoittaa: tukkaa ei missään nimessä kannata pestä päivittäin

Harkitsetko otsatukkaa? Tässä parhaat mallit eri kasvonmuodoille

Reddit-käyttäjä hehkuttaa keksimäänsä hoitoainekikkaa – jo kaksi vuotta huuhtelematta

Nerokas hiusvinkki: paras apuväline kiharoiden föönaamiseen löytyy keittiöstä

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?