Aknesta kärsivät naiset jakavat nyt kuvia meikittömistä kasvoistaan – tämä on totuus pakkelin alla

Julkaistu:

Iho
Harvan iho on täydellinen. Hashtag #skinpositivity kannustaa ihmisiä näyttämään meikittömät, aknen peittämät kasvonsa.
Instagram tunnetaan kuvista, joissa yritetään näyttää vain parhaimmat puolet itsestään. Nyt kuvapalvelussa ovat kuitenkin alkaneet levitä kuvat, joissa näkyy aknea, mukaan lukien finnejä, punoitusta, arpia ja muita ihon merkkejä, joita on yleensä ollut tapana peitellä.

Ellen mukaan kyse on #skinpositivity-haasteesta, jossa Instagramin käyttäjiä kannustetaan hyväksymään oma ihonsa, vaikka kärsisikin aknesta. Tällä hetkellä aiheesta on julkaistu yli 600 kuvaa ja määrä kasvaa yhä.

Yhtenä innoittajana ihopositiivisuus-liikkeessä on toiminut huippumalli Kendall Jenner, joka astui viime viikolla Golden Globe -gaalan punaiselle matolle näkyviä finnejä kasvoissaan. Jenner on kertonut taistelleensa nuorena pahaa aknea vastaan, mikä laski hänen itsetuntoaan. Vaikka hänen ihonsa on sittemmin muuttunut paremmaksi, kesti hänellä pitkään saada itsevarmuutensa takaisin.


Jennerin aknesta välittämätön asenne sekä ylväs sisääntulo viime viikon gaalassa saivat kiitoksia monilta ihmisiltä. Eräs Twitter-käyttäjä kehotti kaikkia tyttöjä ottamaan tästä mallia. Jenner vastasi twiittiin neuvoen, ettei aknen saa koskaan antaa pysäyttää tai estää itseään.

Ohessa muutama #skinpositivity-hashtagilla Instagramissa jaettu kuva. Nämä naiset eivät ainakaan ole antaneet aknen pysäyttää heitä ja myös he kannustavat omalla esimerkillään muita toimimaan samoin.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt