Suomalaisen muotiliikkeen omistaja Celine Chen: ”Muodikkaasti pukeutuneena saan parempaa palvelua” - MyStyle - Ilta-Sanomat

Suomalaisen muotiliikkeen omistaja Celine Chen: ”Muodikkaasti pukeutuneena saan parempaa palvelua”

Kuvituskuva
Julkaistu: 6.1.2018 16:42

Celine Chen omistaa muotiputiikin, vaikka hän kiinnostui muodista vasta muutama vuosi sitten.

Celine Chen kiinnostui muodista kotiäitivuosinaan. Sitä ennen hänen tyylinsä oli koostunut lähinnä farkuista ja t-paidoista.

– Kahden pienen lapsen kanssa aika kävi välillä pitkäksi, joten aloin lukea muotilehtiä. Tajusin, että hei, olen nainen ja voin myös näyttää siltä.

Celine muutti seitsemänvuotiaana perheensä kanssa Kiinasta Suomeen vanhempiensa töiden takia. Helsingissä hän opiskeli media-assistentiksi ja pyöritti sen jälkeen ravintolaa yhdessä kiinalaisen miehensä kanssa. Suvulta periytynyt ajatusmaailma jarrutti pitkään kiinnostusta muotiin.

– Opin lapsena, että tärkeintä on keskittyä opiskeluun, ja laittautuminen on turhaa. Se ajatus jäi mieleen pitkäksi aikaa ja jännitin, mitä muut ajattelisivat, jos alkaisin yhtäkkiä panostaa tyyliini.

Balenciagan laukku sopii täydellisesti Chloén bootseihin.

Balenciagan laukku sopii täydellisesti Chloén bootseihin.

Muotisuunnittelijaksi?

Panostus kuitenkin kannatti, sillä Nina’s-putiikin perustaja Niina Kurkinen vinkkasi viime keväänä pitkäaikaiselle vakioasiakkaalleen etsivänsä liikkeelle uutta omistajaa. Celine siirtyi kotiäidistä putiikinomistajaksi ja työskentelee nykyään liikkeessä kuutena päivänä viikossa. Niina jatkaa edelleen yrityksen sisäänostajana.

Celine rakastaa stailaamista ja auttaa mielellään asiakkaita löytämään oman tyylinsä. Jonain päivänä hän haluaisi itsekin suunnitella vaatteita.

– Olen kerran hakenutkin Aalto-yliopistoon opiskelemaan muotisuunnittelua. Ehkä vielä joskus.

Senkin Celine jo tietää, mitä suunnittelisi ensimmäiseksi.

– Haalarit ovat nyt tosi suosittuja, mutta niiden kanssa on ärsyttävää käydä vessassa. Haluaisin suunnitella haalarin, jota ei tarvitsisi riisua kokonaan. Lisäksi suunnittelisin muodikkaan sadetakin, jossa olisi jotain särmää. En itse edes omista sadetakkia, koska ne ovat kaikki niin tylsän tavallisia.

Ulkoasu vaikuttaa

Koska Celine on itse käynyt läpi muodonmuutoksen vaatimattomasta peruspukeutujasta fashionistaksi, hän on myös nähnyt, miten ulkonäkö voi vaikuttaa ihmisten asenteisiin.

– Muiden suhtautuminen on muuttunut aivan selvästi, kun olen alkanut laittautua enemmän. Joissain kaupoissa saa jopa parempaa palvelua riippuen siitä, miltä näyttää. Siksi haluan itse pitää huolen siitä, että omassa liikkeessäni kaikkia asiakkaita palvellaan samalla tavalla.

Equipmentin silkkipaidassa yhdistyvät Celinen lempiväri ja -materiaali.

Equipmentin silkkipaidassa yhdistyvät Celinen lempiväri ja -materiaali.

12 x tyylikysymys

Kuvaile tyyliäsi.

Pidän simppeleistä vaatteista, joissa on kuitenkin yksityiskohtana esimerkiksi rusetti tai vetoketju. Yksi lempimerkeistäni on Moschino, jonka vaatteissa on usein hauskoja printtejä. Uusin ihastukseni on Miu Miu, jonka persoonallisiin vaatteisiin ihastuin vastikään Milanon reissullani.

Miten pukeudut töihin?

Töissä yritän näyttää vähän muodikkaammalta kuin vapaa-ajalla. Esimerkiksi korkokenkiä käytän töissä, mutta en koskaan arkena. Joskus tosin töissäkin täytyy vaihtaa kengät kesken päivän matalampiin. Parhaita ovat Gianvito Rossin kengät, koska niiden nahka on niin pehmeää ja ne ovat hyvät jalassa.

Millainen on luottoasusi?

Yleensä käytän pillifarkkuja, jotka yhdistän joko neuleeseen, collegepaitaan tai kauluspaitaan. Pidän erityisesti silkkipaidoista, silkki on yksi lempimateriaaleistani.

Printit tekevät perusvaatteista kiinnostavia. Saint Laurentin silkkipaidassa on hauska huulipunakuosi.

Printit tekevät perusvaatteista kiinnostavia. Saint Laurentin silkkipaidassa on hauska huulipunakuosi.

Mikä on suosikkivaatteesi?

Acnen musta nahkatakki. Se on klassinen, ajaton ja helppo yhdistää melkein mihin tahansa. Käytän takkia esimerkiksi neuleiden ja kauluspaitojen kanssa, ja se tuo asuun kuin asuun rentoutta ja tyylikkyyttä.

Näkyvätkö kiinalaiset juuresi tyylissäsi?

Eivät juurikaan. Seuraan kuitenkin kiinnostuneena, mitä Aasian muotimaailmassa tapahtuu. Kiinalaiset seuraavat nykyään tosi paljon eurooppalaista muotia. He myös tarkkailevat ja matkivat julkkiksia. Heti, jos jollain tähdellä on tietty laukku tai vaate, siitä tulee Kiinassa iso hitti.

Mitä hamstraat?

Kashmirneuleita, collegepaitoja ja lenkkareita. Esimerkiksi Adidaksen Stan Smith -klassikkotennareita minulla on kaksi eri väristä paria. Rakastan myös erilaisia bootseja.

Millaisia koruja käytät?

Kaikki koruni ovat aika klassisia ja yksinkertaisia, en käytä mitään kovin överiä. Yksi suosikeistani on riipus, jossa on viulu, koska harrastan viulunsoittoa. Tiffanyn kultaisessa riipuksessa puolestaan on C-kirjain, eli nimikirjaimeni.

Yksinkertaiset ja sirot korut eivät varasta huomiota muulta asulta.

Yksinkertaiset ja sirot korut eivät varasta huomiota muulta asulta.

Miten shoppailet?

Olen aika hullu shoppailija. Kun olin kahden lapseni kanssa kotona, kävin usein kiertelemässä kaupungilla, vaikka se olikin aika rankkaa. Suosin kivijalkakauppoja, mutta tarkistan aina myös Net-a-porterin uutuudet. Merkkivaatteiden lisäksi pidän Zarasta.

Mikä on rakkain ostoksesi?

Cartierin kultainen rannekoru on minulle todella tärkeä. Se on klassikko ja toki myös aika arvokas. Pari vuotta sitten olimme juuri lopettaneet mieheni kanssa pitämämme ravintolan ja olin helpottunut, sillä en viihtynyt ravintolayrittäjänä. Ostin korun Lontoosta palkinnoksi itselleni ja uuden elämänvaiheen merkiksi.

Bulgarin kultariipus ja Hermès’n rannekoru ovat klassikoita, jotka eivät mene koskaan muodista. Cartierin kultainen rannekoru on yksi rakkaimmista.

Bulgarin kultariipus ja Hermès’n rannekoru ovat klassikoita, jotka eivät mene koskaan muodista. Cartierin kultainen rannekoru on yksi rakkaimmista.

Miten pukeudut juhliin?

Juhlissa käytän mielelläni melko lyhythelmaisia mekkoja, mikäli tilanne sallii. En ole kovin konservatiivinen pukeutuja ja pidän leikkisistä vaatteista juhlapukeutumisessakin. Nykyään tosin käyn juhlissa todella harvoin.

Mitä et ikinä pukisi yllesi?

En halua käyttää liian paljastavia, avonaisia tai vatsan paljastavia vaatteita enkä täysin hihattomia yläosia. En myöskään pukisi ylleni täysin muodottomia ja pussimaisia vaatteita. Haluan, että vaatteissani on selkeä leikkaus.

Kenen tyyliä ihailet?

Tyyli-idoleitani ovat kiinalaiset näyttelijät Fan Bingbing ja Yang Mi. He ovat muotiviikkojen vakiovieraita ja Aasiassa todella suosittuja. Yang Min tyyli on etenkin katumuotikuvissa hyvin rento, mutta muodikas. Vaikka Fan Bingbingin tyyli on huomattavasti naisellisempi kuin omani, tykkään seurata hänen pukeutumistaan, koska hänellä on usein persoonallisia asuja.

Lue myös:

Yrittäjä Ele Lepik tunnetaan värikkäästä tyylistään: ”Tennissukat vaellussandaaleissa, reisitaskuhousut ja tuulipuvut pitäisi kieltää”

80-luvun Suomi-huippumallit palasivat parrasvaloihin – katso kuvat ja lue tuoreet kuulumiset

Gloria valitsi vuoden 2017 parhaat kauneustuotteet: Täydellinen ripsiväri, kynsilakka, huulipuna...

Tuoreimmat osastosta