Näin kiinnität irtoripset – tarkat ohjeet, joilla onnistut

Julkaistu:

Me Naiset
Kun matkassa on hitusen kärsivällisyyttä, tekoripsien kiinnittäminen ei ole niin vaikeaa kuin voisi kuvitella.
Tekoripsien kiinnittäminen voi tuntua ensikertalaisesta kuumottavalta puuhalta, eikä käsien hikoilu ja tärinä ainakaan helpota touhua.

Jos tekee mieli liittää juhlameikkiin näyttävät irtoripset, se kyllä onnistuu amatööriltäkin. Kokonaisten ripsirivistöjen kiinnittäminen saattaa olla jopa helpompaa kuin irtoripsitupsujen taidokas asettelu omien ripsien sekaan.

Ripsien kiinnittämisessä on yksi vaihe, joka on kaikkein kriittisin, ja se on liiman kuivumisen odottelu. Jos liima ei ole kuivunut tarpeeksi, ripset eivät tartukaan kunnolla, vaan osuvat minne sattuu ja sotkevat silmämeikin. Kärsivällisyyttä siis.

Ja jos yhtään lohduttaa, parhaatkin kauneusgurut taistelevat joskus ripsiensä kanssa puoli tuntia ja joutuvat vielä sen jälkeen korjaamaan ripsiliimaan sotkeutuneen meikin. Sählääminen on ihan inhimillistä, kun joutuu käsittelemään pikkuruisia esineitä. Sössimisriski kuitenkin vähenee, kun tietää mitä on tekemässä. Katso kuvaohjeet vaihe vaiheelta!

1. Rajaa ja väritä


Nauhaan kiinnitetyt ripsirivistöt näyttävät parhailta, kun alla on musta silmänrajaus, joka estää nauhaa erottumasta. Ripsiväri on olennainen etenkin, jos omat ripset ovat vaaleat, jotta ne häivyttyvät tekoripsien sekaan. Jos ripsesi ovat suorat, taivuta ne ennen ripsivärin levittämistä.

2. Mittaa ja leikkaa


Tarkista, että tekoripset ovat sopivat omiin silmiisi. Leikkaa ne tarvittaessa sopivan mittaisiksi lyhentämällä joko ulko- tai sisänurkasta. Jos ripsinauha on liian pitkä, se saattaa pistää ärsyttävästi silmän sisänurkkaa.

3. Levitä liima ja odota


Sivele liimaa tekoripsien nauhaosaan. Kestää hetken, yleensä noin puoli minuuttia, että liima alkaa kovettua ja tarttua ripsiin. Tarkista tarkka aika ripsi- tai liimapakkauksesta.

4. Asettele ripset silmiin


Aseta omien ripsiesi päälle aivan luomen ja ripsien rajaan. Kohdista ne ensin paikoilleen keskeltä.

Monissa pakkauksissa tulee mukana muoviset ripsipinsetit, jotka saattavat helpottaa ripsien asettamista. Myös tavallisia pinsettejä voi käyttää, mutta terävien esineiden kanssa pitää olla erityisen varovainen, kun niillä työskentelee lähellä silmiä.

5. Aseta ulkonurkka paikoilleen


Kun ripset ovat sopivassa kohdassa, aseta ulkonurkka pinsettien avulla oikealle paikalleen. Tässä kohtaa liiman pitäisi olla jo hyvin tarttuvaa ja ripsien liimautua hyvin paikalleen.

6. Laita sisänurkka kohdilleen


Aseta ripset myös sisänurkasta paikalleen. Älä hätäänny, jos ripset eivät tahdo asettua ensimmäisellä yrityksellä kohdalleen. Jos nauhassa on liian vähän liimaa tai ripset eivät jostakin muusta syystä tartu, lisää hieman liimaa. Voit myös työntää ripsiä jämäkämmin paikalleen painamalla niitä kevyesti kärjistä kohti luomea. Kun ripset ovat paikallaan, anna liiman kuivua.

7. Korjaile rajauskynällä


Jos ripsien ulkonurkasta pilkottaa vaaleaa ihoa tai nauha korostuu liikaa, lisää mustaa rajausta niin, että lopputulos näyttää saumattomalta. Valmista!

Lue lisää:

Poikaripset ja 6 muuta vuoden 2018 kauneustrendiä, joita odotamme innolla

Toimitus paljastaa: parhaat ripsivärit, joita ostamme kerta toisensa jälkeen

4 uutta ripsivärikikkaa, joita et ole vielä kokeillut

Tiesitkö, että vedenkestävää ripsiväriä ei kannattaisi käyttää joka päivä?

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt