MyStyle

Tässäkö salaisuus täydelliseen ihoon? Luonnon ”oma botox”

Julkaistu:

Kauneus
Hibiscus on kauneudenhoidon uusin hittiainesosa. Sitä kuvaillaan kasvikunnan botoxiksi.
Hibiscus lisää ihon elastisuutta ja kiinteyttää ihoa luonnollisesti, kertoo uutuustuotteiden tiedote. Lisäksi ainetta kuvaillaan luonnon omaksi botoxiksi.

Muun muassa Longevity-sivustolla kerrotaan, että hibiscus voi auttaa sisäisesti nautittuna ruoansulatuksen edistämisessä ja verenpaineen ja kolesterolin laskemisessa, ja iholla käytettynä se voi rauhoittaa ja kosteuttaa ihoa, tasoittaa sen sävyä ja antaa välittömästi kiinteyttävän ja ryppyjä silottavan vaikutuksen.

Mistä ihmeaineesta on kyse?

– Hibiscusta on kutsuttu jo pitkään nimellä botox plant. Toimintamekanismi on kuitenkin eri kuin botoxissa, hibiscus ei tee samaa lamaannuttavaa vaikutusta kasvojen lihaksiston hermostolle, kertoo kotimaisen luonnonkosmetiikkamerkki Okabo Organicsin Terhi Lönnberg.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Hibiscus operoi ihon sidekudoksessa, jonka elastiinisäikeet haperoituvat ja pilkkoutuvat ikääntymisen myötä. Hibiscus torjuu tätä haperoitumista eli entsyymielastaasia.

Kasvikunnan botox -nimitys on aineen tehokkaan anti-age-vaikutuksen ansiota. Hibiscus on Lönnbergin mukaan yksi tehokkaimmista ikääntymisen merkkejä ehkäisevästä ainesosasta, joita luonnosta saa. Monelle hibiscus on tuttu myös teen ainesosana.

Hibiscus lisätään kosmetiikkatuotteisiin egyptiläisen Hibiscus sabdariffa -kasvin kukista uutettuna uutteena. Lönnberg kertoo, että aineen hyötyjä ja antioksidanttisia ja kehoa ja ihoa rauhoittavia ominaisuuksia tutkitaan tällä hetkellä paljon.

– Kiinteyttävän vaikutuksen lisäksi hibiscus sisältää esimerkiksi AHA-happoja, kuten sitruuna- ja omenahappoa, jotka kuorivat ja kirkastavat ihoa.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt