Ei enää tänä vuonna! Näitä tyylejä ammattilaiset eivät halua nähdä Linnan juhlissa

Julkaistu:

Linnan juhlat
Itsenäisyyspäivä ja Linnan juhlat ovat aivan nurkan takana. Tyyliammattilaiset kertovat, mitä asioita haluaisivat nähdä Linnassa – ja toivovat, että näistä tyylikömmähdyksistä on tänä vuonna päästy.

Harkitse prinsessamekkoa tarkkaan

Stylisti Tuulia Alanen-Brandt veikkaa, että erilaiset sinisen sävyt valtaavat Linnan. Ammattilainen toivoo selvään sävyvalintaan kuitenkin ajankohtaisuutta ja sen miettimistä, pukeeko sävy kantajaa.

– Olisi kiva, että siellä olisi vähän metallinhohdetta, kuten paljetteja ja metallisena hohtavia materiaaleja. Se toisi pukuihin uutukaisuutta. Ettei aina olisi ihan se perus tummansininen. Myös tummansininen sametti on upea.

– Juhlapuvun pitäisi myös korostaa omaa persoonaa. Jos olet klassinen pukeutuja, sininen on hyvä valinta, mutta jos persoona on räväkkä, valitsisin jonkun muun värin tai tekisin pukuun uusia, moderneja valintoja tai yhdistelmiä.


Muita itsenäisyyspäivän väritrendejä ovat ammattilaisen arvion mukaan hopea, kulta ja mitkä tahansa metallinhohtoiset pinnat. Materiaaleista Alanen-Brandt luettelee kolme takuuvarmaa bongausta: pitsi, sametti ja kauniisti laskeutuvat materiaalit.

Suosittujen värien lisäksi Alanen-Brandt mainitsee oman sävytoiveensa.

– Haluaisin nähdä punaista väriä yksinkertaisen tyylikkäissä puvuissa, ja jotain smaragdinvihreää. Vihreän sävyt eivät ole rantautuneet juhlapukeutumisessa ehkä vielä Suomeen asti, mutta se olisi makea uusi juttu. Vihreä sopisi myös juhlavuoteen, onhan meillä paljon metsiä.

Sen sijaan stylisti ei halua nähdä halpoja materiaaleja. Olisi aina tärkeää valita laadukkaita materiaaleja. Hylkää polyesterisatiini ja valitse mieluummin esimerkiksi silkkiä tai villakreppiä.

Pahin tyylimoka on huonosti istuva tai vartalon mittasuhteille tai mallille epäedullinen puku.

– Se, että puku ei korosta kantajansa parhaita puolia, tuntuu katsojasta aina pahalta. Siinä ajattelee, että miksi sellainen puku on valittu ylle. Jokaisesta saa oikeilla mittasuhteilla ja vartalon kauniiden kohtien korostamisella upean ja tyylikkään.

– Henkilökohtaisesti en pidä myöskään siitä, että aikuinen nainen on kovin prinsessamainen. Se ei ole tyylikästä.

Alanen-Brandt vinkkaa, että vaikka juhlapuku olisi valmispuku, sen saa ompelijalla istuvaksi. Esimerkiksi kainaloista pursuilevat makkarat saa häviämään puvun oikeanlaisella muokkaamisella, ja allit saa ompelijan ideoilla piiloon tyylikkäämminkin kuin hartiahuivilla.

Unohda ylilaitetut kampaukset

Juhlakampauksissa nykymuodin mukaan yksinkertainen on kaunista, eikä hiusten kuulu enää näyttää päällepäin siltä, kuin niitä olisi laitettu pitkään ja hartaasti.

– Pinnalla ovat ehdottomasti ei niin työstetyn näköiset hiukset, kertoo Qtime-kampaamon toimitusjohtaja ja kampaaja Sanni Wallen.

– Jättäisin taka-alalle ylivärkätyt kampaukset. Less is more, hän sanoo.

Wallen laittaisi oman mielipiteensä mukaan hiukset Linnan juhliin kiinni. Hän luettelee parhaat ja ajankohtaisimmat kampaustrendit: yksinkertaiset ja sileät lookit, niskaponnarit ja niskanutturat, wet lookit eli märän näköiset kampaukset ja rennot kiharat kuuluvat trendikkäimpiin valintoihin.

– Jää nähtäväksi, nähdäänkö näitä sitten oikeasti juhlissa.


Arkilasit pannaan ja laukku pois olalta

Stylisti Tuulia Alanen-Brandt suosittelee miettimään myös asun pienempiä yksityiskohtia, kuten kenkiä, laukkua ja silmälaseja. Kevyen ja kauniin asun pariksi ei kannata valita kokonaisuutta pilaavia kolhoja kenkiä, eikä juhlalaukussa kuulu etiketin mukaan käyttää olkahihnaa kuin aivan pakollisissa tilanteissa, kuten buffetpöydässä. Myös silmälasit ovat iso osa juhla-asua.

– Se, että satsataan valtavasti hiuksiin, meikkiin, pukuun ja asusteisiin, mutta laitetaan samat arkiset silmälasit, on harmillista. Silmälasien pitäisi sopia pukuun ja koruihin. Kiinnitän aina huomiota siihen, jos silmälasivalinta on onnistunut.

– Hyvä valinta naiselle ovat joko puvun tyyliin ja värimaailmaan sopivat kehykset tai hyvin kevyet tai koruihin sopivat lasit. Miehille puolestaan suosittelisin mustan frakin kanssa tummaa, tavanomaisia ohuita metallikehyksiä näyttävämpää kehystä. Juhlalasit kannattaa valita ammattilaisen kanssa.

Mies näyttää hyvältä viimeistellyssä frakissa

Miesten Linnan juhlien pukeutumisen vinkit antaa Turon Helsingin Keskuskadun myymälän myymäläpäällikkö Miika Pajukangas.

– Suurin osa menee Linnan juhliin frakilla. Se on se kaikkein varmin valinta, jolla saa varmasti olla rauhassa ja nauttia juhlasta. Jos asiakas haluaa väkisin mennä jollain muulla, muistutan, että kutsua ei ole turhaan kirjoitettu. Kutsun lähettäjää ja juhlia kunnioitetaan sillä asulla, jota järjestäjä on pyytänyt. Suosittelen itse klassista frakkia, jonka hioo viimeisen päälle istuvaksi.

– Tietenkin on näitä nuorempia kavereita, jotka haluavat kikkailla, ja artisteja, joilla on oma juttunsa. Jos haluaa mennä spesiaalimmalla jutulla, pystykuosillinen smokki voisi olla vaihtoehto. Siinä on vähän jujua.


On kuitenkin raja, jota ammattilainen ei ylitä.

– Joku on ehkä joskus tullut valkoisilla lenkkareilla. Sitä en itse tekisi.

Pajukangas kertoo myös, että Turo valmisti 500 Suomi 100 -teemaista tummaa pukua kapealinjaisella kauluskäänteellä hienosta italialaisesta villasta. Hän veikkaa, että sellainen tullaan näkemään Linnassa.

– Se olisi vielä joskus hauska kuulla, että kaikista Linnan juhlien miesten puvuista selvästi suurin osa tulee joko ostettuna tai vuokrattuna Turolta. Sitä ei moni tiedä. Naisten kohdalla selostetaan aina kuka on tehnyt minkäkin puvun, mutta miesten kohdalla ei yleensä mainita mitään.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt