Meikkikikat, joilla on oikeasti vaikutusta – muokkaavat kasvosi tehokkaasti - MyStyle - Ilta-Sanomat

Meikkikikat, joilla on oikeasti vaikutusta – muokkaavat kasvosi tehokkaasti

Julkaistu: 26.11.2017 15:08

Meikillä taiot itsellesi hetkessä vähän korkeammat poskipäät ja isommat silmät. Mikä parasta, muutoksen saa kumottua yhdellä naamapesulla.

Meikki on muun muassa sitä varten, että itsensä voi halutessaan saada näyttämään vähän erilaiselta kuin saunanraikkaana. Silmiä voi korostaa, kasvoja muotoilla varjostuksilla ja huuliin saa meikillä väriä, kiiltoa ja kokoa.

Kokeile näitä tehokikkoja, kun kaipaat kasvoihisi sitä jotain.

1. Hohde ja kiilto korostaa

Jennifer Lopez.

Kun valo heijastuu jumalaisesti poskipäästä, voi hetken kuvitella olevansa Beyoncé tai Jennifer Lopez – siis tosi hehkeä ilmestys.

Helpoimmillaan korostuksen voi tehdä vaikka sipaisemalla vähän huulirasvaa kasvojen korkeimpiin kohtiin. Se tuo kasvoille kolmiulotteisuutta. Poskipäiden korkeimpaan kohtaan ja kulmaluulle levitetty, valoa heijastava korostus on kuin pieni kasvojenkohotus. Korostus silmien sisänurkissa ja liikkuvan luomen keskellä puolestaan avartaa katsetta. Kokeile myös korostusvärin sipaisemista nenänvarteen.

2. Kulmat kuntoon

Okei, kuvassa oleva Kaia Gerber on saanut varsin hyvät geenit syntymässä, mutta huippumalli Cindy Crawfordin tyttären kulmakarvoista voi ottaa oppia jokainen. Kulmakarvat todella kehystävät kasvoja, ja tuuheiksi ja maltillisen kaareviksi muotoiltuina ne voivat jopa nuorentaa ilmettä. Jos ehdit meikata vain yhden kohdan kasvoista, kulmakarvat ovat valinta, jolla todella saa muutoksen aikaan.

3. Isommat silmät rajaamalla

Suuremmat silmät? Helppoa, levitä vain nudesävyistä rajauskynää alaluomelle sisärajaukseksi. Toinen vaihtoehto on valkoinen, mutta se saattaa näyttää epäluonnolliselta.

Jos silmien esiin piirtämiseen on enemmän aikaa, avaramman katseen saa käyttämällä peräti kolmea väriä: mustaa, ruskeaa ja vaaleaa. Mustaa yläluomelle, vaaleaa sisärajaukseksi ja ruskeaa alaluomelle ripsien alle.

4. Aurinkopuuteri muotoilee kevyesti

Gigi Hadidin varjostukset toimivat mallina, mutta arkeen niitä voi soveltaa astetta hillitympinä.

Joo joo, contouring pitää tehdä viileällä ja harmahtavalla sävyllä, joka muistuttaa varjoa. Aurinkopuuteri ja poskipuna ovat silti oikein hyviä tuotteita kasvojen muotoiluun, kun niitä levittää kevyellä kädellä. (Tarkoitus ei ole muuttua oranssinaamaiseksi.)

Aurinkopuuteria voi hyvin käyttää myös kalpealla iholla, mutta sävyvalinnassa kannattaa olla tarkkana. Kun sävy on oikea, puuteria voi tupsutella kasvojen reuna-alueille sekä poskille tuomaan kasvoille muotoa.

5. Hämää alahuulesta isompi

Ihan Kim Kardashianin tasoisiin varjostuksiin ja korostuksiin ei ole pakko ryhtyä. Kuvasta kannattaa kuitenkin poimia kätevä vinkki, jolla huulet saa näyttämään suuremmilta: aavistus varjostusväriä alahuulen alla. Muista erittäin huolellinen häivytys.

Lue myös:

Testasimme: näin erilaiset kulmakarvat muuttavat ulkonäköä

Haaveiletko nuorekkaammasta ihosta? Kikat, joita ihotautilääkäritkin hehkuttavat

Näin löydät kasvoillesi sopivan hiustyylin: 6 + 1 mallia

Näyttääkö meikkivoide karmealta syksyn kuivattamalla iholla? 7 pelastavaa vinkkiä