MyStyle

7 yleistä pikkuhousu­virhettä, joihin moni sortuu

Julkaistu:

Alusvaatteet
Paljon puhutaan siitä, kuinka rintaliivien valinnassa voi tehdä virheitä. Alushousuihin kiinnitetään aivan liian vähän huomiota.
Herkkähipiäiset tietävät, että alushousuja ei kannata pestä hajusteellisessa pesunesteessä. Lämpö, kosteus sekä hinkkaus voivat johtaa ärsytykseen, ja ne voivat luovat otolliset maastot hiivalle ryöstäytyä tulehdukseksi saakka. Tämän vuoksi ainakin alushousujen materiaali kannattaa valita huolella.

Alla on muutama vinkki, jotka kannattaa ottaa huomioon alushousuja valitessa.

1. Puuvillaisia mummopöksyjä parjataan turhaan

Puuvillapöksyt eivät ehkä ole ne kaikista seksikkäimmät alushousut, mutta usko pois – kannattaa valita puuvillaiset keinokuidun sijaan. The List -sivusto muistuttaa, että silkki ja keinokuitu eivät hengitä, minkä vuoksi kaikista tärkeimmät paikkasi saattavat muhia epämiellyttävästi. Hengittämättömät alushousut saattavat myös lisätä hiivatulehduksen mahdollisuutta.

Rajoita siis silkkisten ja keinokuituisten pöksyjen käyttö vain erityistilanteisiin – varsinkin, jos ne eivät pysy kauan päällä...
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2. Pikkustringit ovat ikävät ja hankaavat

Stringit ovat kyllä ihan hyvät silloin, kun päällä on jotain sellaista, josta saattaa nähdä alushousujen rajat. Esimerkiksi vartaloa myötäilevä iltapuku. Ohuet kaistaleet saattavat kuitenkin hangata ihon ikävästi rikki. Tällainen ympäristö on otollinen myös bakteereille. Jos kuitenkin valitset stringit puuvillaisten mummokalsareiden sijaan, käytä niitä mahdollisimman vähän aikaa ja pidä paikat puhtaina.

3. Tuliko valittua väärän kokoiset pikkarit?

Kukaan ei halua käyttää alushousuja, jotka pussittavat tai roikkuvat – olivatpa ne materiaaliltaan tai malliltaan millaiset tahansa. Mutta liian pienet alushousut voivat aiheuttaa epämiellyttävää ärsytystä ja hankaumia. Eikä alapää ole kaikista mukavin paikka hankaumalle, eihän? Oikean kokoisilla alushousuilla vältät epämääräiset kohoumat.

4. Eri vartalolle erilaiset pikkarit

Kuten rintaliiveissä, myös alushousuissa on eroja. Söpöin malli ei välttämättä ole itselle se kaikista parhain. Tiimalasivartalolle otollisin alushousumalli on tangat tai tait, päärynävartaloiselle hipsterit, omenavartaloiselle tait ja hoikalle stringit. Hän korostaa kuitenkin myös sovittamisen tärkeyttä.

5. Vältä värillisiä alushousuja

Cosmopolitanin mukaan värilliset alushousut saattavat sisältää aineita, jotka ärsyttävät ihoa. Erityisesti herkän ihotyypin omaavien tulisi välttää värillisiä alushousuja.

6. Käytä muotoilevia alusvaatteita vain tietyissä tilanteissa

Muotoilevat alushousut luovat täydelliset kurvit, mutta ne saattavat tehdä enemmän harmia kuin hyvää, jos niitä käyttää liian usein. Women’s Health -lehden mukaan muotoilevat alushousut itse asiassa painavat mahaasi ja ruokatorvea niin, että ne saattavat aiheuttaa esimerkiksi närästystä.

7. Ostatko sinäkin uusia liian harvoin?

Käytössä ja pesussa alushousut väistämättä venähtävät. Pelkästään tämän vuoksi ne kannattaa vaihtaa uusiin tarpeeksi usein.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt