Poolo, pikkureppu ja pörrö – ysärin 12 kauhuvaatetta, joita himoitaan nyt enemmän kuin koskaan

Julkaistu:

1990-luku
Ysärin ei tarvitse odottaa palaavan muotiin. Alla on todiste siitä, että 1990-luku näkyy vahvemmin katumuodissa kuin koskaan aiemmin.
Kun puhutaan menneiden vuosikymmenien takaisin muotiin tulevista vaatteista ja asusteista, 1990-luku on nyt muodikkaampaa kuin koskaan.

Vielä pari vuotta sitten saatoit naureskella niille platform-lenkkareille, jotka omistit teini-iässä tai kornille vyölaukulle. Uutisoimme elokuussa, että Fila-merkin ruman kauniit paksupohjaiset möhkölenkkarit ampaisivat tavaratalo Barney’sin myyntihitiksi.Ylipäätään katukuvassa näkyy korkeapohjaisia kenkiä. Korkeavyötäröiset äitifarkut, simppelit collegepuserot ja 80-luvun trendivärejä toistavat verkkapuvut kuuluvatkin nyt monen muotitietoisen lempivaatteisiin.

Jos et itse ole 1990-luvun muodin suurin ystävä, voi olla, että saatat saada kaapin perukoille jääneistä vaatteista rahat pois kirpparilla!


1. Haalari

Farkkuhaalarit ovat taas täällä! Haalarit eivät kuitenkaan ole vain teini-ikäisten vaate, vaan se sopii erinomaisesti kaikenikäisille.


2. Platform-lenkkarit

1990-luvun puolivälin yksi halutuimmista lenkkarimalleista oli valkoiset korkeapohjaiset lenkkarit. Nyt saksalainen Buffalo-merkki on ilmoittanut tuovansa vanhan tutun mallin taas markkinoille. Kyseinen malli löytyi monen suomalaisen 1990-luvulla teini-ikää eläneen suomalaisenkin kaapista.


Monet julkkikset ovat myös ihastuneet korkeakorkoisiin lenkkareihin, esimerkiksi huippumalli Cara Delevingne nähtiin jokin aika sitten ostoksilla vastaavanlaisissa platform-lenkkareissa.

3. Poolokaulus

Yksi 1990-luvun trendikkäimpiä vaatekappaleita oli musta poolo. Pooloa näkyi niin lyhythihaisena toppina kuin pitkähihaisena. Parhaiten se käy korkeavyötäröisten housujen kanssa.


4. Karvatakki

Terve karvatakki! Pastellisävyiset tekoturkikset ovat jälleen muodissa.


5. Naruolkainmekko ja t-paita

Naruolkainmekko yhdistettynä t-paitaan on yksi 1990-luvun tavaramerkeistä. Tämä nuorekas tyyli sopii myös varttuneemmille.


6. Grunge

Ruutukuosi, maiharit, bändipaidat, ylisuuret nahkatakit, kukkamekot... Kaikki mikä muistuttaa grungesta. Kerroimme jo helmikuussa grungen paluusta. Kaapista kannattaa siis kaivaa flanellipaidat esille. Paidan voi vaikka kietaista vyötärölle tai valita ruutukuosisen hameen bändipaidan kanssa.


7. Pikkureppu

Pikkureppu on yksi ysärin parjatuimmista trendeistä. Kappas vain, sitä näkee taas katumuodissa!


8. Bändipaidat

Nyt teininä haalitut bändipaidat tulevat taas käyttöön! Koska todellinen trenditietoinen valitsee aidon bändipaidan, ovat ysäriltä kaappeihin jääneet paidat nyt kovassa huudossa.


9. Baskeri

Pyöreä villamyssy baskeri oli ysärin pakko-saada-hattu. Muodissa se on ollut jo paljon ennen 1990-lukua, mutta suosio on vaihdellut eri vuosikymmeninä.


10. Vyölaukku

Vyölaukkuja on pidetty yleisesti jo kauan tyylittömyyden huipentumana, mutta pitkin kesää ja syksyä niitä alettiin bongailla julkkisten ja tyyli-ikonien päältä. Nyt ne ovat jo tuttu näky katukuvassa!


11. Pilottitakki

Bomber tai pilotti, rakkaalla lapsella on monta nimeä. Ei ole varsinainen yllätys, että bomber on tällä listalla. Takki oli ysäri


12. Maiharit

Jos tiedät, että kaapistasi löytyy vanhat maiharit, kannattaa ne nyt kaivaa esille. Dr. Martensin maiharit eivät koskaan oikeastaan menneet pois muodista, mutta nyt kaikki taas taas hinkuvat niitä. Klassisin väri on musta, mutta näitä maihareita saa missä melkein värissä tahansa.


12. Sporttivaattet

Lenkkareiden lisäksi tuulitakit ja verkkarit olivat 1990-luvulla todella suosittuja. Ysärin paluusta kertoo, että sporttivaatteet ovat nyt todella haluttuja.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt