MyStyle

Haluatko ripsiesi pysyvän kunnossa? 4 vahingoittavaa tapaa, joita kannattaa välttää

Julkaistu:

Me Naiset
Tärkeintä, mitä ripsistään huolehtivan kannattaa muistaa: hellät otteet.
Jos haluaa ripsirivinsä pysyvän tuuheana ja hyväkuntoisena, kannattaa pyrkiä välttämään kaikkia tapoja, jotka saattavat saada ripset irtoamaan ennen aikojaan. Hankkiudu siis eroon ainakin näistä neljästä tottumuksesta.

1. Ripsivärin poistaminen hankaamalla

Hankaaminen saattaa saada ripset irtoamaan, ja ne pirulaiset kasvavat takaisin h-i-t-a-a-s-t-i. Pahimmillaan jäävät kasvamatta. Ripsiä tulee siis käsitellä hellävaraisesti aina ja kaikissa tilanteissa, jotta ripsiä ei putoa enempää kuin niitä itsekseen putoaisi.

Yksi vaaranpaikoista on kasvopesu ja ripsivärin poistaminen, varoittaa The Zoe Report -sivusto. Ripsivärin poistamisessa kannattaa suosia silmämeikin poistoaineita, jotka ikään kuin sulattavat meikin ilman turhaa hankaamista, esimerkiksi misellivettä tai puhdistusöljyä. Huuhtelun jälkeen jäämät voi vielä pyyhkiä esimerkiksi miselliveteen kostutetulla vanulapulla.

Jos vedenkestävän ripsivärin poistaminen tuntuu hankalalta, kannattaa myös kokeilla kikkaa, josta kirjoitimme vähän aikaa sitten. Väri irtoaa ripsistä helpommin, kun vedenkestävän kerroksen alle levittää ensin ihan tavallista, vesiliukoista maskaraa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

2. Silmien koskettelu ja hierominen

Mekaanisen rasituksen lisäksi silmien koskettelu saattaa tartuttaa bakteereita karvatuppiin, joista ripset kasvavat ja heikentää räpsyjen kasvua. Jos et pelkää silmätulehdusta, pelkää edes ripsiesi puolesta.

3. Ripsivärin levittäminen ennen ripsien taivuttamista

Tämä olisi pitänyt oppia jo teini-ikäisenä nuorisolehdistä, mutta sanotaan se nyt vielä kerran: ripset taivutetaan ennen ripsivärin levittämistä. Ripsivärillä päällystetyt ripset ovat alttiimmat katkeamaan tai tarttumaan ripsentaivuttimiin ja irtoamaan. Ripsiväri saattaa myös mennä paakkuiseksi, jos sitä menee sörkkimään levittämisen jälkeen.

4. Kovat otteet tekoripsien ja ripsipidennysten kanssa

Revitkö irtoripset kasvoilta päivän päätteeksi? Lopeta heti! Hellävaraisempi tapa on liuottaa liima öljypohjaisen puhdistusaineen avulla. Irtoripsien tai ripsenpidennysten paino saattaa jo muutenkin rasittaa ripsiä, joten varovainen käsittely on erityisen tärkeää.

Lue myös:

Vanupuikko on kohdannut voittajansa! Ammattilaisniksi ripsaritöhryjen siistimiseen

Toimitus paljastaa: parhaat ripsivärit, joita ostamme kerta toisensa jälkeen

Tuhoavatko ripsienpidennykset omat ripset?

Haaveiletko paksummista kulmakarvoista? Apu saattaa löytyä keittiön kaapista

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt