MyStyle

Superhelpot kikat, joilla pääset eroon valkoisten paitojen keltaisista kainaloista

Julkaistu:

T-paita
Tuliko valkoiseen paitaan epämiellyttävät hikiläiskät kainaloihin?
Valkoinen on äärettömän herkkä väri ja puuvilla herkkä materiaali vaatteissa. Silti harva jättää valkoisen t-paidan ostamatta vain tämän takia, sillä onhan se yksi monikäyttöisimmistä vaatekappaleista.

Päivän aikana kainaloihin saattaa tulla epämiellyttävät hikitahrat, jotka eivät välttämättä lähde tavallisessa pesussa pois. Moni ajattelee, että paita on tämän jälkeen käyttökelvoton. Toki valkoisen paidan kanssa voi käyttää villatakkia tai bleiseriä, mutta entä jos haluaa ottaa takin pois?


Olemme aiemmin kertoneet, että hiki on väritöntä ja keltaiseksi se muuttuu vasta, kun se reagoi esimerkiksi antiperspiranteissa käytettävän alumiinin kanssa. Hikitahroja voikin yrittää estää käyttämällä deodoranttia, joka ei sisällä alumiinia.

Vaikka vahinko olisi jo tapahtunut, ei kannata ostaa uutta paitaa. Who What Wear -sivusto vinkkaa, kuinka tahrat saa yllättävän vaivattomasti pois. Kaikki, mitä puhdistamiseen tarvitset, saattaa jo löytyä kotoasi. Mitä nopeammin peset vaatteen hikitahran, sitä varmemmin saat sen lähtemään pois.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Lehti testasi myös suolaveden, mutta tämä vinkki ei toiminut toivotunlaisesti hikitahroille. Testaa siis alla olevat vinkit:

1. Sitruuna

Tarvitset hieman sitruunan mehua ja vettä, jotka sekoitat kotitekoiseksi puhdistusliuokseksi.

Painele puhtaalla pyyhkeellä sitruunavettä hikitahroille. Toista tämä muutaman kerran. Lopputuloksen näet kuitenkin vasta, kun paita on täysin kuiva. Who What Wear kokeili vinkkiä ja sen mukaan kikka toimii yllättävän hyvin. Vaikka tahran saattaa vielä erottaa joten kuten, oli se selvästi vaaleampi ja huomaamattomampi.

2. Ruokasooda

Mikäpä muu kuin ruokasooda, tuo todellinen joka kodin ihmeaine!

Jos sinulla ei vielä ollut ruokasoodaa kaapissa, viimeistään nyt olisi syytä hankkia. Ruokasooda toimii melkeinpä tahraan kuin tahraan – myös hikitahroille. Sekoita ruokasooda veteen niin, että siitä tulee tahnamaista ainetta. Käytä puhdasta pyyhettä hieroessasi ainetta tahralle ja anna aineen kuivua. Who What Wear vinkkaa tämän kikan toimivan paremmin kuin sitruunavesi.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt