MyStyle

Jos krapula näkyy naamasta, toimi näin – 4 vinkkiä pikaelvytykseen

Julkaistu:

Me Naiset
Pikkujoulukausi on pian täällä. Tutustu krapulanaaman pikaelvytysvinkkeihin jo ennakkoon.
Tuliko venytettyä iltaa ja otettua samalla pari liikaa? Eihän sitä voi suositella, mutta jos niin tapahtuu, seuraukset on vain kärsittävä.

Mikäli seuraavaa päivää ei voi pyhittää olonsa surkutteluun vällyjen välissä, voi ainakin yrittää näyttää freesiltä. Ehkä silloin saa huijattua itsensäkin uskomaan, että ei tässä kenenkään päätä jomota.

Viininaaman tuntomerkkejä ovat ihon kuivuminen, tummat silmänaluset, roikkuvat silmäluomet ja ylipäänsä kalvakka olemus. Tilanne on korjattavissa! Tai ainakin homman voi yrittää pelastaa esimerkiksi seuraavien keinojen avulla.

1. Tehosta aineenvaihduntaa kylmällä ja kuumalla

Lämpötilavaihtelu parantaa verenkiertoa, joten kuumalla ja kylmällä vuorottelu auttaa turvotukseen ja palauttamaan ihon normaalin värin, holistisiin kasvohoitoihin erikoistunut Kristina Holey vinkkaa The Coveteurin jutussa.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

Suihkussa käymisen lisäksi kannattaa kokeilla esimerkiksi perinteistä kikkaa: painele silmiä jääkaappikylmillä lusikoilla. Ihonhoitoguru Renée Rouleau suosittelee samassa jutussa täyttämään vadin kylmällä vedellä ja jääpaloilla ja upottamaan kasvot sinne muutamaan kertaan. Sekaan voi lisätä myös vajaan desin taikapähkinäkukka- eli hamamelisvettä, joka hillitsee tulehdusreaktiota ja laskee turvotusta.

2. Virkistä pikahieronnalla

Samalla kun peset kasvot ja levität ihonhoitotuotteet, käytä pari ekstraminuuttia kasvojen hieromiseen: verenkierto tehostuu entisestään. Hieronta myös tuntuu hyvältä, joten ehkä olokin paranee hieman.

3. Elvytä kosteuttavan naamion avulla

Alkoholi kuivattaa kehoa – myös kasvojen ihoa – joten tehokosteutus on paikallaan. Kosteuttava naamio häivyttää kuivuudesta aiheutuvia pieniä juonteita ja palauttaa ihon hehkun. On sanomattakin selvää, että vettä kannattaa nauttia myös sisäisesti.

Jos kotoa ei löydy esimerkiksi trendikkäitä kangasnaamioita, kosteuttavan ja kirkastavan naamion voi tehdä itse esimerkiksi täysrasvaisesta jogurtista ja hunajasta, luonnollisen ihonhoidon asiantuntija Joanna Vargas kertoo The Coveteurille.

Myös hyaluronihappopitoiset ihonhoitotuotteet ovat hyvä pika-apu kosteutukseen, sillä ne sitovat itseensä vettä. Ne kannattaa levittää iholle heti pesemisen jälkeen, jotta kosteuttava vaikutus on mahdollisimman tehokas.

4. Hämää huomio pois olemuksestasi

Ihonhoidon lisäksi apua on meikistä. Jos ehostautumiselle ei kaikkien naamioiden ja hieromisten jälkeen jää aikaa, paras kikka on hämätä esimerkiksi isoilla silmälaseilla, värikkäällä paidalla tai näyttävillä korvakoruilla. Myös värikäs huulipuna saattaa toimia, kunhan sävy ei korosta kasvojen kalpeutta entisestään.

Lue myös:

Onko sinullakin viininaama? Näin alkoholinkäyttö voi näkyä kasvoistasi

Tuliko näppy otsaan vai leukaan? Tämän finnien sijainti kertoo elimistön epätasapainosta

Unohda vanhentava pakkelinaamari: 9 meikkivinkkiä, jotka vievät kasvoilta vuosia

Onko sinullakin sokerinaama? Näistä merkeistä sen huomaa

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt