Taio kasvosi hehkuviksi – testasimme halvat ja kalliit highlighterit

Julkaistu:

Testattua
MyStyle kokeili 14 highlighteria – laatuerot ovat yllättävän suuria.
Trendimeikkeihin ilmestyi uudenlaista hohtoa muutama vuosi sitten.

Ensin innostuttiin contouringista, kasvojen muotoilusta varjostavan meikin avulla, ja sen jälkeen muotiin tuli strobing, jossa poskipäät ja muut korkeimmat kohdat tuodaan esiin highlighterilla.

Highlighterin eli korostusvärin käytössä on monenlaisia tyylejä. Ammattimeikkaajat alleviivaavat, että korostusmeikin on tarkoitus vain hehkua ja tuoda valoa, ei näkyä.

Toisaalta moni julkkis antaisi potkut meikkaajalleen, mikäli highlighter ei näkyisi. Näyttävää strobingia ovat suosineet esimerkiksi Kim Kardashian ja Rihanna, jonka oman Fenty Beauty -meikkisarjan hittituote on superhohtava kullansävyinen Trophy Wife -highlighter.

Meikkimoguli Jeffree Star ja contouring-kuningatar Kim Kardashian eivät pihistele korostustuotteissa. Voit katsoa kuvan myös täällä.

Rihannan Trophy Wife -highlighter on inspiroinut meikkaajia ympäri maailman. Näet kuvan myös täällä.

Kauneusvloggaaja Desi Perkinsin juhlalookiin kuuluu reipas hohto. Voit katsoa kuvan myös täällä.

Todellisuudessa korostustuotteet saavat toimia nimensä mukaan: vain korostaa kasvonpiirteitä luonnollisesti tuoden kasvoille hieman ekstravaloa. Lue vinkit kuultomeikin tekemiseen täältä ja katso alla oleva video, jonka lopussa näytetään, kuinka korostustuote suditaan kasvoille.


Testasimme joukon korostustuotteita. Näin highlighterit pärjäsivät.

Isadora Face Sculptor Strobing, 20 Cool Glow, 26,90 €


Kätevä paletti, josta irtoaa väriä ja hohtoa maltillisesti. Vaalealle iholleni saan kolmella eri värillä aikaan contourmaisen lopputuloksen, koska paletilla voi tehdä varjostuksen, poskipunan ja korostuksen. Helppo luottotuote – kunhan meikkaa kevyellä kädellä ja varoo liioittelua. Meikin hohto on helmiäismäistä, ja jos sitä käyttää liikaa, lipsahtaa lopputulos pakkelimaiseksi.

Arvosana: 2½ / 5

Jeffree Star Cosmetics Skin Frost, Ice Cold, 31,50 €


Nyt on kokoa! Meikkiguru Jeffree Starin tuotteen parissa ei näperrellä – jättisuurta värinappia on ihana sutia isolla siveltimellä. Barbiemaisen pinkki muovipakkaus tuo mieleen leikkimeikit, mutta tuote on laadukkaampi kuin pakkauksen perusteella odottaisi. Hohtoa tulee kunnolla, mutta valitettavasti tuotteen koostumus on sellainen, että se korostaa myös ihohuokosia ja ihon pikkuvirheitä.

Arvosana: 3 / 5

Lumene Invisible Illumination, Midnight Sun, 29,90 €


Neste on paksuhkoa, ja koska ihoni rasvoittuva sekaiho, tämä ei ole itselleni sopiva koostumus. Miinusta myös pistävästä tuoksusta. En ole tuoksuyliherkkä mutta meikkeihini en halua näin voimakasta tuoksua. Lopputulos on kuitenkin kaunis. Hehkuva mutta niin luonnollinen, ettei näytä liian yliampuvalta arkimeikissäkään.

Arvosana: 2 / 5

Smashbox Spotlight Palette, Pearl, 35 €


Kolmen värinapin paletti on supertuote, joka sopii kaikkeen. Tällä saat luonnollista hehkua, ja tarvittaessa ripauksen kimallettakin, sillä yhdessä värissä on hienojakoista glitterjauhetta. Kolmella värillä meikkiin voi luoda myös syvyyttä. Joidenkin highlightereiden huono puoli on, että ne saattavat nostaa esiin ihohuokoset ja ihon virheet. Smashbox vakuuttaa, ettei se korosta ihon epätasaisuuksia, ja tämä lupaus pitää ilahduttavan hyvin. Helppo tuote, jos olet vasta aloittelemassa highlighterin käyttöä tai jos sudit naamaasi hohtomeikkejä viimeksi 90-luvulla.

Arvosana: 4½ / 5, paras luonnolliseen meikkiin!

NYX Strobe of Genius Holographic Stick, Mermaid Armor, 13,50 €


Puikkoa on todella helppo käyttää, ja se tekee kertavedolla näyttävää jälkeä. Lopputulos on hologrammimainen kuten tuote lupaa ja liilan sävyinen, eli iltakäyttöön sopiva. Valitettavasti meikki tuntuu ja näyttää halpikselta. Poskipäät ovat tahmeat vielä pari tuntia meikkaamisen jälkeen.

Arvosana: 1 / 5

Sensai Supreme Illuminator, 50,90 €


Voidemainen koostumus, joka levittyy kuin unelma ja muuttuu ihanan puuterimaiseksi iholla. Tämän meikin laadun tuntee! Sävy on hohtava mutta niin neutraali, että imartelee useimpia ihonvärejä. Täsmätuote meikkaajalle, joka etsii luonnollista mutta kuitenkin näkyvää hehkua.

Arvosana: 4 / 5

Joe Blasco Dry Orange Highlite Protouch, 29 €


Joe Blascon puuterimainen valoväri toimii hiukan eri periaatteella kuin muut highlighterit. Valmistajan mukaan se häivyttää kasvojen juonteet ja varjokohdat, ja sillä voi myös korostaa esimerkiksi poskipäitä. Kokeilen tuotetta korostusmeikkinä – ensin kuivana ja sitten kosteana, sekä siveltimellä että beautyblenderillä. Arkimeikki saakin toki olla luonnollinen, mutta tämä on jo niin huomaamaton, ettei tuo meikkiini juuri mitään lisää.

Arvosana: 1½ / 5

Essence Highlighting Glow Drops, 01 Oh, it’s so glow!, 4,69 €


Nestemäinen meikki, jossa on mukavan kevyt ja ohut koostumus. Tuotteessa ei varsinaisesti ole mitään vikaa mutta se ei myöskään säväytä millään tavalla. Ei tuo hehkua kasvoille yhtä hyvin kuin Lumenen vastaava tuote.

Arvosana: 1½ / 5

Becca Shimmering Skin Perfector Pressed, Pearl, 35,75 €


Paras highlighter, jota olen koskaan kokeillut. Valovoimaisuudessa omaa luokkaansa: kuin joku olisi sytyttänyt spottivalot kasvoille. Niin hienojakoinen, ettei korosta ihohuokosia. Meikkaa tällä, kun haluat loistaa ja erottua mutta varo övereitä – arkimeikkiin tämä tuote on liikaa.

Arvosana: 5 / 5, testin voittaja, paras strobing-meikkiin!

Yves Saint Laurent Touche Éclat Glow Shot, 01 Champagne, 39 €


YSL:n nestemäinen highlighter sopii meikkaajalle, joka haluaa hohtoa mutta ei kimallusta. Nestemäisessä meikissä on miellyttävä, kevyt koostumus. MyStylen testissä oli kolmesta sävystä vaalein. Jos olet inspiroitunut tavoittelemaan meikissäsi eteläkorealaisen kauneusihanteen mukaista kuulasta ihoa, tämä lähes hopeanhohtoinen sävy sopii myös siihen tarkoitukseen. Jäin kuitenkin odottamaan vielä jotakin enemmän, koska YSL:n valokynä on kulttituote.

Arvosana: 3 / 5

Anastasia Beverly Hills Aurora Glow Kit, 64,90 €


Tämä paletti on tehty näyttävän strobingin ystäville: on väriä ja kimallusta! Kylmien ja lämpimien värien yhdistelmä tekee paletista monikäyttöisen. Värit ovat niin pastelleja, että vaikka ne sävyttävät kasvoja, niitä voi oikeasti käyttää. Itse säästäisin tämän paletin kuitenkin iltameikkiin.

Arvosana: 4 / 5

Essence Prismatic Palette, 01 Don't let anyone ever dull your sparkle, 4,99 €


Korostusvärit ovat hyvin luomivärimäisiä, ja pakkauksessa sanotaankin, että niillä voi meikata myös luomet ja huulet. Pieniä värinappeja on vaikea käyttää. Vaaleat sävyt ovat kirkkaan hohtavia, ja vihreä väri todella intensiivinen – mikä toiminee Instassa tai halloween-meikissä. Arkimeikissä poskipäillä vihreä tuo huolellisesti häivytettynäkin mieleen parantumassa olevan mustelman.

Arvosana: 1½ / 5

Laura Geller Baked Gelato Swirl Illuminator, Gilded Honey, 23,45 €


Jännittävä koostumus: hyvin puuterimainen voide. Levittyy kauniisti, ja lopputulos hohtaa herkullisen lämpimänä pronssin sävyssä. Sen verran keskivertoa kimaltavampi tuote, etten käyttäisi päivämeikissä, muttei kuitenkaan teinimäinen eikä överi. Kalpealle talvi-iholleni tämä sävy on aivan liikaa, mutta varmasti upea lisä meikkipussiin, jos suuntaat talvella tropiikkiin.

Arvosana: 3½ / 5

Kicks Glow Kit Powder, 19,90 €


Neljä kauniin luonnollista sävyä, lämpimiä ja kylmiä, joita sekoittamalla kasvoille saa valoa ja meikkiin syvyyttä. Ihanan luonnollinen lopputulos, tämä tuo kalpealle talvi-iholleni terveen näköistä hehkua. Kerroksia lisäämällä lopputuloksesta saa myös näyttävämmän.

Arvosana: 3½/ 5, paras hinta-laatusuhde!

Kuvat: Valmistajat

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt