Helsinki päihitti Tukholman! Maailman eleganteimmat kaupungit on nyt listattu

Julkaistu:

Muotiuutiset
Helsinki on yksi maailman eleganteimmista kaupungeista muodin ja arkkitehtuurin saralla.
Maailman eleganteimmat kaupungit on nyt pistetty paremmuusjärjestykseen. Pukeutumisen verkkokauppajätti Zalando selvitti 400 kaupungin eleganssia eli viehättävyyttä ja tyylikkyyttä muodin ja arkkitehtuurin saralla.

Tutkimuksessa hyödynnettiin Euroopan suurimman muotiverkkokauppa Zalandon omaa muotiasiantuntemusta, ja yli 5 000:lta muodin ja arkkitehtuurin asiantuntijalta kysyttiin heidän näkemyksiään. Tämän pohjalta päädyttiin lopulliseen, eleganteimpien 80 kaupungin muodostamaan listaan, kertoo Zalandon tiedote.

Suurena yllätyksenä ei tullut, että Pariisi valittiin kaikkein eleganteimmaksi kaupungiksi – muodin ja arkkitehtuurin asiantuntijat antoivat sille täydet pisteet. Sen sijaan Helsingin sijoitus yllättää: pääkaupunkimme on selvityksen mukaan maailman 14. elegantein kaupunki!

Lontoo saavutti listan toisen sijan. Top 10 joukossa seuraavina ovat Wien, Venetsia, Firenze, Barcelona, New York, Bordeaux, Milano ja Rooma.

Kaupunkeja arvioitiin yhteensä seitsemän ominaisuuden perusteella. Kaupungin infrastruktuurin ja arkkitehtuurin tyylikkyys, kaupungin vetovoima vierailijoiden silmin, muotinäkökohdat ja se, kuinka hyvin kaupungin asukkailla on varaa eleganttiin elämäntyyliin, vaikuttivat kaupungin pisteisiin.

Lisäiloa Helsingin sijoittumiseen tuovat kahden monesti tyylikkäämpänä pidetyn naapurikaupungin jääminen pääkaupunkimme taakse. Tanskan Kööpenhamina ja Ruotsin Tukholma sijoittuivat vasta sijoille 16 ja 26.

Maailman eleganteimpien kaupunkien top-10

1. Pariisi, Ranska

2. Lontoo, Iso-Britannia

3. Wien, Itävalta

4. Venetsia, Italia

5. Firenze, Italia

6. Barcelona, Espanja

7. New York, Yhdysvallat

8. Bordeaux, Ranska

9. Milano, Italia

10. Rooma, Italia

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt