Käytäthän jo – toimittajan suosikkituote pehmentää tukan ja huijaa kaksihaaraisetkin piiloon - MyStyle - Ilta-Sanomat

Käytäthän jo – toimittajan suosikkituote pehmentää tukan ja huijaa kaksihaaraisetkin piiloon

Julkaistu: 11.10.2017 6:41

Hiusöljy pehmentää ja silottaa pörrötukan. Kokosimme kuusi vinkkiä öljyn valintaan ja käyttöön.

Kihara- ja karheahiuksisena en suostuisi lähtemään autiolle saarelle ilman hiusöljyä. Käytän sitä niin pestyihin kuin kuiviinkin hiuksiin silottamaan kuontaloa, ja se todella toimii.

Menossa on ties kuinka mones puteli, joten jotain on matkan varrella tullut opittuakin. Näihin asioihin hiusöljyn käyttäjän kannattaa kiinnittää huomiota:

  1. Tsekkaa koostumus. Useimmat hiusöljyt sisältävät ainakin kahta ainetta: itse öljyä sekä silikonia. Öljy on aineista se hoitavampi, silikoni silottavampi. Kohtuullinen määrä silikonia on ihan ok, sillä öljyn silotusteho itsessään tuskin riittäisi. Kannattaa kuitenkin kiinnittää huomiota siihen, että tuotteessa on myös sitä öljyä, eikä pelkkiä täyteaineita, jotka saattavat pahimmillaan jopa tehdä hiuksista kuivan ja karhean tuntuiset. Mitä enemmän ja laadukkaampaa öljyä, sitä hintavampi puteli yleensä on.

  2. Etsi omalle hiustyypillesi sopiva öljy. Karheahiuksinen voi käyttää paksumpaakin öljyä, mutta nykyään markkinoilla on myös hennoille hiuksille tarkoitettuja, kevyempiä öljyjä.

  3. Valitse öljy hiusten sävyn perusteella. Ruskeahiuksisille käyvät kaikki öljyt, mutta etenkin vaaleahiuksisen kannattaa olla tarkkana, ettei öljyn lämpimänruskea tai keltainen sävy tee hiuksista kellertäviä. Vaaleahiuksisille löytyykin omia öljyjä, jotka eivät värjää.

  4. Aloita levittäminen latvoista. Korvien yläpuolella öljy vain latistaa ja tekee hiuksista rasvaisen näköiset. Tosin jos hiukset ovat erityisen karheat tai paksut, öljyä voi käyttää varovasti myös irtohaituvien taltuttamiseen päälaella. Siihen kuitenkin riittävät latvoihin levittämisestä kämmeniin jääneet öljyn rippeet.

  5. Kohtuus kannattaa. Muutenkin on hyvä aloittaa mahdollisimman pienellä määrällä. Öljyä voi aina lisätä, mutta jos sitä lähmii suortuviin vahingossa liikaa, ainoa tapa korjata tilanne on pestä hiukset.

  6. Käytä milloin vain. Öljy silottaa tehokkaasti, kun sen levittää hiuksiin ennen kuin ne ovat täysin kuivat. Kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että öljy levittyy latvoihin mahdollisimman tasaisesti. Kun hiukset ovat täysin kuivat, latvoihin voi vielä levittää pienen öljytipan tuomaan kiiltoa.

Lue myös:

10 testattua tapaa pidentää hiusten pesuväliä

Piileskeleekö hiuksissasi silikonikertymiä? Ekokampaaja ja estenomi kertoo, miten siitä pääsee eroon

Helppo föönauskikka, jonka avulla vältät lättätukan

Pörrötukka on kaunistus, ei vihollinen

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?