Helsinkiläinen miestenvaatemerkki palkittiin omaperäisyydestään – näihin vaatteisiin haluat tutustua

Julkaistu:

Muotiuutiset
Suomalaisen Työn Liitto palkitsi helsinkiläisen, FRENN-miestenvaatteita valmistavan Frenn Company Oy:n Vuoden Designteko -tunnustuksella. Kriteerit tunnustukselle ovat omaperäisyys, vastuullisuus ja design osana arkea.
Vuoden Designteko -palkinto jaettiin tänään keskiviikkona kuudetta kertaa. Aiempina vuosina tunnustuksen ovat saaneet bambukuituisia vauvanvaatteita suunnitteleva ja valmistava Beibamboo Oy, korkealaatuisia ja kekseliäitä mattoja valmistava VM-Carpet, puisia Lastu-nimisiä suojakuoria mobiililaitteille valmistava Droplet Hitech Design Oy, Drop-ulkoaltaita valmistava Useful Stuff Oy ja huonekaluja ja sisustustuotteita valmistava Hakola Huonekalu Oy.

Nyt palkinto meni neljä vuotta sitten perustetulle miestenvaatemerkki FRENNille.

– FRENN on designiltaan eheä ja korkeatasoinen kokonaisuus konseptista tuotteisiin ja valikoimaan sekä kommunikaatioon asti. Vaikka brändi on alusta asti suunniteltu kansainväliseksi, on modernilla suomalaisuudella kuitenkin vahva jalansija. Suomalaisuus on nostettu voimavaraksi, josta brändi ponnistaa, palkintoraatiin kuuluva Arni Aromaa sanoo tiedotteessa.

Palkintoraatiin kuuluivat Design from Finland -merkkitoimikunnan jäsen ja teollisuusneuvos Kari Kallonen, Pentagon Designin perustajaosakas ja Creative Director Arni Aromaa sekä Suomalaisen Työn Liiton toimitusjohtaja Tero Lausala.


Antti Laitinen ja Jarkko Kallio lanseerasivat FRENNin vuonna 2013. Merkki ei usko perinteisten normien mukaan pukeutumiseen. Se haluaa luoda vaatteita, joita voi käyttää niin työssä kuin vapaa-ajalla.

Suunnittelutyön lähtökohdat ovat Suomi-muodille ominaisia. Pitkäikäisyys, istuvuus, kiinnostavat yksityiskohdat sekä laadukkaat, ekologisesti tuotetut eurooppalaiset materiaalit ovat merkille tärkeitä arvoja.


FRENN kasvaa kovaa vauhtia: Vuonna 2016 liikevaihto kasvoi 60 prosenttia, ja nyt yritys on valmistautumassa rahoituskierrokseen laajentaakseen toimintaansa. Syksyn 2018 mallisto esitellään ensi tammikuussa maailman merkittävimmillä miestenvaatemessuilla Pitti Uomossa Firenzessä.

– Palkinto on upea tunnustus Antin omaleimaiselle suunnittelulle ja uuden vaatemerkin johdonmukaiselle kehittämiselle. Lähdimme rohkeasti uudistamaan suomalaista miestenvaatekenttää neljä vuotta sitten ja nyt kova työ tuottaa tulosta, toimitusjohtaja Jarkko Kallio sanoo tiedotteessa.

Mikä ihmeen FRENN?

  • Vuonna 2013 perustettu miestenvaatteita suunnitteleva ja valmistava suomalainen yritys
  • Perustajat Antti Laitinen ja Jarkko Kallio
  • Vaatteet suunnitellaan Helsingissä ja ommellaan vastuullisesti Virossa
  • Tuotteet myynnissä Suomessa Sokos-tavarataloissa Helsingissä, Tampereella ja Oulussa sekä erikoisliikkeissä Helsingissä, Kuopiossa, Vaasassa, Jyväskylässä, Kokkolassa ja Rovaniemellä
  • Vientiä on tällä hetkellä Saksaan, Ranskaan, Japaniin, Italiaan ja Iso-Britanniaan
  • Suomen tekstiili ja muoti ry:n sekä Suomalaisen Työn Liiton jäsenyritys ja Design from Finland -merkin haltija vuodesta 2013

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt