9 hiustyyliä, jotka imartelevat kasvoja iästä riippumatta - MyStyle - Ilta-Sanomat

9 hiustyyliä, jotka imartelevat kasvoja iästä riippumatta

Ponnari ja etuhiukset eivät ole iästä kiinni, osoittaa Halle Berry.

Ponnari ja etuhiukset eivät ole iästä kiinni, osoittaa Halle Berry.

Julkaistu: 10.9.2017 11:19

Paras hiustyyli on sellainen, joka sopii kantajalleen. Parhaassa tapauksessa se myös vie kasvoilta vuosia – koostimme vinkit seuraavaa kampaajakäyntiä varten.

Vaikka eletty elämä näkyisi jo kasvoilla, uusi upea hiusmalli voi tuoda tyyliin uudenlaista nuorentavaa hehkua.

The List kertoo, millaisia hiustyylejä varttuneen naisen kannattaa suosia ja miten hiukset kannattaa laittaa, jos haluaa nipistää kasvoilta muutaman ikävuoden pois.

1. Kokeile välillä jotain uutta

Ammattilaiset neuvovat, että vanhaan hiustyyliin jämähtäminen on takuuvarma keino näyttää vanhemmalta. Ole siis rohkea ja kokeile jotain uutta. Jos olet epävarma, kysy ammattilaisen mielipidettä kasvoillesi parhaiten sopivasta uudesta hiusmallista.

2. Polkka on aina muodissa

Polkkatukka on simppeli, helppo hoitaa ja aina muodissa. Julkkiksia stailaava Mitch Stone kertoo polkkatukan sopivan kaikille iästä riippumatta. Hän sanoo, että polkkis tuo lookiin ripauksen seksiä.

3. Kokeile otsista

Mitch Stone suosittelee otsista etenkin varttuneemmille naisille. Otsatukka sopii raameiksi millaisille kasvoille tahansa, mutta otsiksen malli pitää valita kasvojen muodon mukaan. Vääränlainen otsatukka voi saada nenän ja otsan näyttämään suuremmilta.

Stylisti Ruth Roche ehdottaa kypsille asiakkailleen usein otsatukkaa, joka on pitkä ja kiehkurainen.

4. Unohda pätkäisypakko

Moni uskoo, että kun ikää tulee, hiukset täytyy pätkäistä lyhyiksi. Tämä ei välttämättä pidä paikkaansa. Jos hiusten rakenne on hyvä, pitkät hiukset voivat sopia mainiosti ikääntyvälle naiselle.

5. Harkitse lyhyttä

Mitch Stone suosittelee myös lyhyitä hiuksia Audrey Hepburnin, Halle Berryn tai Mia Farrowin tapaan. Ne voivat näyttää todella söpöiltä.

6. Tuo pehmeyttä kerroksilla

Ammattilaisten mukaan minkä tahansa mallista leikkausta voi kerrostaa. Stylisti Judy McGuinness pitää kevyistä, kerrostetuista hiuksista vanhemmilla asiakkaillaan. Hänen mielestään varttuneita kasvoja kannattaa kehystää pehmeillä leikkauksilla. Kerrostamalla hiuksia saat niihin myös volyymia.

7. Kiinnitä huomiota väriin

Ehkä leikkaustakin tärkeämpi on hiusten väri. Ruth Roche neuvoo päivittämään hiusväriä, kun hiukset vanhenevat iän myötä. Värjäämällä hiukset hiukan aiempaa vaaleammaksi kasvot näyttävät nuoremmilta. Hiusten moniulotteisuuden saa säilymään raidoilla, eikä tyvikasvukaan näy niin herkästi raidoitetuissa hiuksissa.

8. Korosta parhaita puoliasi

Parhaat kasvonpiirteet saa tuotua esiin oikeanlaisella leikkauksella. Otsatukalla voi kohdistaa huomion kauniisiin silmiin ja kerrostuksella poskipäihin. Nuoremman olemuksen kasvoihin saa leikkauksella, jossa polkan pituus on viitisen senttiä leuan alapuolella.

9. Muista aina toimiva ponnari!

Vaikka elämää olisi takana jo kolme kertaa enemmän kuin parikymppisillä, ei silti tarvitse ajatella, että ponnari olisi kielletty vaihtoehto – päinvastoin. Julkkisten hiusstylisti Vernon Francois neuvoo sijoittamaan poninhännän keskelle niskaa ja korvia.

Lue myös:

Sopivatko lyhyet hiukset sinulle? Kahden sekunnin kikalla se selviää

Onko lyhyt tukka kypsän naisen merkki?

Harkitsetko otsatukkaa? Tässä parhaat mallit eri kasvonmuodoille

Unohda vanhentava pakkelinaamari: 9 meikkivinkkiä, jotka vievät kasvoilta vuosia

Tuoreimmat osastosta