Kaisa pudotti 30 kiloa ja sai mallisopimuksen Lontoosta: ”Koko ei ole koskaan ollut este”

Julkaistu:

Muoti
Vantaalta kotoisin oleva Kaisa muutti Lontooseen ja ryhtyi plusmalliksi. Näin se kävi.
Tuore plusmalli Kaisa Suomalainen, 31, ei ole koskaan tehnyt mallinhommia, mutta solmi sopimuksen lontoolaisen mallitoimiston kanssa kuudessa viikossa.

Kaisa on kotoisin Vantaalta. Hän opiskeli lukion jälkeen kosmetologiksi, teki töitä kosmetiikkaliikkeessä, valmistui sitten ammattikorkeakoulusta kansainvälisen myynnin ja markkinoinnin linjalta ja toimi Jumbon kauppakeskuksen Accessorize-asusteliikkeen myymäläpäällikkönä.

Kun Accessorize-ketju lakkautettiin Suomesta pari vuotta sitten, Kaisa siirtyi it-alan yrityksen markkinointiosastolle. Siellä hän viihtyi aina kevääseen asti, kunnes kipinä ulkomailla asumiseen alkoi palaa vahvalla liekillä.

– Olen aina halunnut ulkomaille. Tein työharjoitteluni aikanaan Espanjassa, ja minulla tuntuu olevan melkein enemmän ulkomaisia kuin suomalaisia ystäviä.

Kaisa sai työtarjouksen Lontoosta ja vaihtoi maata ja kaupunkia maaliskuun lopulla. Työ it-alan rekrytointiyrityksessä alkoi huhtikuussa. Sen jälkeen onkin tapahtunut jo niin paljon, ettei nainen itsekään tunnu uskovan vauhtia.

– Ihmettelin uutta elämää, työtä ja kotia kolmisen viikkoa. Sen jälkeen päätin ladata omia, ihan itse ottamiani kuvia vapaalle mallisivustolle, jossa kuvaajat ja mallit kohtaavat helposti.

Kaisa laittoi muutamalle taitavan oloiselle kuvaajalle viestiä, sai sovittua nopeasti yhteistyökuvauksia ja otettua ensimmäiset portfoliokuvat.

– Kun kuvista tulee hyviä, muutkin valokuvaajat bongaavat sinut paremmin. Kuvausehdotuksia alkoi tulla enemmän ja enemmän. Kuudessa viikossa olen ehtinyt työskennellä jo 12 kuvaajan ja taiteilijan kanssa, Kaisa kertoo.


Kuudessa viikossa Kaisa sopi jo ensimmäiset palkalliset kuvaukset ja solmi sopimuksen suuren lontoolaisen mallitoimiston, Models Directin kanssa. Kaisan malliprofiili ilmestyy toimiston sivuille heinäkuussa, ja tv- ja muotialan asiakkaat voivat buukata Kaisan mallikseen.

Toimiston asiakkaita ovat muun muassa kosmetiikkamerkki MAC, Coca-Cola, yleisradio- ja tuotantoyhtiö BBC, brittiketju Marks & Spencer sekä Disney.

– Kyselin mallintöitä tehneiltä tutuilta vinkkejä hyvistä toimistoista ja otin niihin itse yhteyttä. Olen tosi ylpeä siitä, että olen ollut alalla kuusi viikkoa ja saan kuvauksista jo rahaa.


Lontoon selfiequeen

Ystävät kutsuvat Kaisaa leikkimielisesti nimellä selfiequeen, omakuvakuningatar. Kaisa on aina tykännyt laittautua ja olla kameran edessä, ja kannustaa kavereitakin siinä.

– Ihmiset piilottelevat itseään turhaan. Usein ulkonäkö on kiinni ennemmin juuri itselle sopivista ja imartelevista vaatteista ja vaikka oikeanlaisesta hiustyylistä kuin tietystä painosta.


Kaisa on pudottanut painoaan äskettäin 30 kiloa. Hän kuitenkin kertoo, ettei koko ole ollut koskaan mikään iso juttu.

– Olen siitä ihmeellinen, että olen omasta mielestäni ollut aina yhtä vetävä, painoin sitten 120 tai 90 kiloa. Olen aina ollut sosiaalinen, ulospäin suuntautunut ja sinut itseni kanssa. Koko ei ole ollut koskaan este niille asioille, joita olen halunnut saavuttaa.

– Nyt minulla on tosin parempi olo ja mahdun tavallisten vaatebrändien vaatteisiin. Se on plussaa, Kaisa sanoo.

Kaisa on saanut kuvaajilta järjestään hyvää palautetta asenteestaan ja itsevarmuudestaan. Kaisa kantaa itsensä kuvaajien mielestä loistavasti ja on valmis hyppäämään uusiin tilanteisiin ja mukavuusalueensa ulkopuolelle – kunhan pysytään hyvän maun rajoissa.

– Vedän rajan alusvaate- ja uimapukukuvauksiin, joita kannattaa tehdä ihan oman itsensäkin kannalta. Kuvista näkee itsensä eri tavalla ja huomaa helposti, että voi näyttää omista epävarmuuksista huolimatta aika upealta.


Itsevarma plusmalli

Kroppansa kanssa kamppaileville Kaisalla on kolme neuvoa. Ensin pitää oppia tykkäämään itsestään kaiken kokoisena, sen jälkeen oppia olemaan esillä ja lopuksi valita niitä vaatteita ja tyylejä, jotka sopivat juuri itselle.

– Ensin pitää hyväksyä nykytilanne ja oppia elämään oman kroppansa kanssa. Sitä ennen on turha suunnitella esimerkiksi laihduttamista. Kukaan ei laihdu 50 kiloa kuukaudessa, joten tyytyväisyys omaan itseen ei saa riippua vaikkapa ihannepainon saavuttamisesta.

– Jos itsevarmuuden kanssa on hankaluuksia, kannattaa harkita esimerkiksi teatteri- tai esiintymiskursseja. Kun menet tilanteisiin joissa joudut olemaan esillä, huomaat, ettei kukaan katso sinua oudosti, vaan usein tuijotus tai pahat katseet ovat oman pään sisällä.

Itsevarmuuden ja oman hyvän olon viimeistelee itselle sopiva tyyli.

– Kun löydät kroppasi parhaat puolet, joita kannattaa korostaa, ja oikeanlaisen tyylin, jolla kantaa itsensä parhaiten, pääset pitkälle, Kaisa vinkkaa.


Matkakassa mallintyöstä

Kaisa tekee päivätyötään aikaisesta aamusta iltapäivään ja sopii kuvaukset usein illoille ja viikonlopuille. Hän rakastaa rutiineja, joten säännöllinen ja mukava toimistotyö pysyy kuvioissa.

– Toivon, että voisin tulevaisuudessa tehdä mallintöitä osa-aikaisena ja pistää mallintyöstä saadut ansiot esimerkiksi matkusteluun ja omaan asuntoon Lontoossa. Tietysti toivon, että homma lähtee lentoon, mutta olen sen verran realisti, että ymmärrän, kuinka paljon kilpailua tällä alalla on.


– Olen todella yllättynyt siitä, kuinka helposti kaikki on mennyt. Olen täysin tyytyväinen, jos saan tehdä kivoja, satunnaisia keikkoja ja tienattua vaikka ylimääräisen tonnin kuussa. Sillä pärjää jo pitkälle.

Kaisan uraa ja upeita kuvia voi seurata Kaisan Instagram-tilillä @kaisasparkle.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt