Hinkkaavatko sisäreidet yhteen? 10 näppärää kikkaa, joilla ratkaiset ikuisuusongelman - MyStyle - Ilta-Sanomat

Hinkkaavatko sisäreidet yhteen? 10 näppärää kikkaa, joilla ratkaiset ikuisuusongelman

Julkaistu: 29.5.2017 11:19

Kun sisäreidet hankaavat kivuliaasti yhteen, silikonipohjainen liukuvoide tai pyöräilysortsit voivat tarjota avun.

Onhan se kiva, kun on nätti kesäsää, mutta lämpö ja hamekelit tuovat mukanaan ikävän ja yleisen pulman: hikoavat ja hankaavat sisäreidet. Pahimmillaan sisikset hiertyvät niin pahasti, että iho ärtyy oikein kunnolla.

Kun unohdetaan laihduttaminen ja jalat harallaan käveleminen, mitä kikkoja jää jäljelle? Kokosimme kymmenen parasta.

1. Muotoilevat alkkarit

Suositun Tyyliä metsästämässä -blogin Veera kertoi luottavansa pitkälahkeisiin aluspöksyihin, jotka estävät reisien ihoa hankautumasta toisiaan vasten. Hänellä on käytössään H&M:n plusmalliston muotoilevat shaping-alussortsit.

”Ei kannata pelästyä sanaa ’shaping’, eivät ole mitenkään kuristavat tai kiristävät”, Veera vinkkaa.

2. Tee se itse -pöksyt

Etkö raaski ostaa sortseja erikseen? Mainiot hankausta estävät pöksyt saa myös leikkaamalla lahkeet vanhoista legginsseistä tai sukkahousuista.

3. Pyöräilysortsit

Jos muotoilevat pöksyt eivät innosta, kannattaa luottaa puuvillaisiin pyöräilysortseihin. Niitä on saatavilla useimmista edullisista vaateliikkeistä, kuten Lindexistä. Myös bambukankaasta valmistetut sortsit ovat monien mieleen.

4. Linola-voide

Moni hehkuttaa myös apteekista saatavaa Linola-balsamia, joka on tarkoitettu estämään ihon hankausta. Tuote on tarkoitettu ennaltaehkäisemään, joten rikkinäiselle iholle sitä ei kannata levittää.

5. Bandelettesit

Jotkut luottavat Bandalettes-hiertymäsuojiin. Ne ovat kuin ylimääräiset lahkeet, jotka vedetään suojaamaan reisiä. Varoituksen sana: Bandalettesit pysyvät iholla silikonipinnan avulla. Joillekin se saattaa aiheuttaa ihoärsytystä. Suojia ei ole saatavilla Suomesta, mutta niitä voi tilata verkosta.

6. Talkin taputteleminen

Voitele sisäreidet kosteusvoiteella tai vaseliinilla ja levitä voiteen päälle talkkia. Niksin miinuspuoli on se, että talkkia pitää lisätä päivän mittaan melko usein. Reisille taputteluun käy esimerkiksi ihan perinteinen hajuton vauvatalkki.

7. Maissijauhon siveleminen

Luonnonmukaisempaa vaihtoehtoa halajavan kannattaa kokeilla perunajauhoa tai maissijauhoa. Kumpikin toimii kuin talkki. Jauhot imevät iholta kosteutta ja estävät näin reisiä hikoamasta.

8. Deodorantti

Miten Hollywoodin punaisella matolla astelevat maailmantähdet hoitavat homman? Ihan perinteisellä deodorantilla. Koomikko Amy Schumer kertoi vuosi sitten pitävänsä reitensä hiertymättöminä vanhalla kunnon roll-on-deodorantilla. Myös suihkutettava versio toimii mainiosti.

9. Rakkopuikko ja silkkisuihke

Rakonestopuikko ja silkkisukkasuihke on tarkoitettu estämään kenkien aiheuttamia hiertymiä, mutta tepsivät ne myös sisäreisien suojaamisessa. Iholle suihkutettava aine suojaa ihoa kitkalta näkymättömän kalvon avulla. Sillä tavalla välttyy myös hiertymiltä sekä rakoilta.

10. Silikonipohjainen liukuvoide

”Pysyy paljon paremmin kuin talkki, joka itsellä ei vaikuta enää 15 minuutin jälkeen. Koko päivän kävelyjä en tosin ole vielä kokeillut, mutta perushengailuun ihan ykkösniksi”, vinkkaa eräs Veeran blogin lukijoista.

Lue lisää

Muhkurat kunniaan! Nyt suomalaisnaiset näyttävät selluliittinsa

Testasimme Lidlin, Prisman ja K-Citymarketin alle 25 euron XL-treenipaidat – suosikki imartelee vartaloa!

Ei, en ole raskaana, minulla vain on maha – kiitos kysymästä, törppö!

Koon 46 suomalaisnaiset jakavat nyt kuviaan: ”Olen aina ollut vahva ja muodokas”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?