MyStyle

Jättikokoista ja kulmikasta! Tältä näyttää kevään 2017 aurinkolasimuoti

Julkaistu:

Aurinkolasit
Katsaus kevään ja kesän aurinkolasitrendeihin on tässä.
Kevään kenties paras hetki on täällä. On taas aika kaivaa aurinkolasit esiin – tai kiiruhtaa ostamaan uudet vanhojen lasien tilalle.

Kevään ja kesän aurinkolasimuodissa nähdään suurikokoisia, läpikuultavia, geometrisiä tai pyöreitä aurinkolaseja, ja metalliset yksityiskohdat, nudesävyt, isot muodot ja pyöreät mallit ovat nyt kuuma valinta, kertoo silmälasiliike Synsamin tiedote.


Kulmikkuus, muovia ja metallia yhdistävät yksityiskohdat sekä vesivärimäiset kehykset ovat nouseva trendi.

– Tänä vuonna tullaan näkemään aikaisempaa enemmän muovi-metalliyhdistelmiä ja yksityiskohtia. Esimerkiksi muovisissa kehyksissä voi olla metallinen tuplasilta otsalla tai metallisissa aurinkolaseissa muovinen kulmakappale tuomassa ilmeeseen uutta twistiä, Synsamin stylisti-optikko Tuulia Alanen-Brandt kertoo tiedotteessa.


Suuri koko on tullut aurinkolasimuotiin jäädäkseen. Esimerkiksi iso, musta aurinkolasi on varma ja klassinen valinta. Myös pyöreät mallit ovat kestotrendi.


Uutta on näiden kahden suosikki-ilmiön, pyöreän ja kulmikkaan yhdistelmä, joka luo kasvoille leikkisyyttä. Värityksessä aurinkolasien kestohitti on liukuvärjätty linssi.
Mainos (Teksti jatkuu alla)
Mainos päättyy

– Aurinkolasimuodin puolelta löytyvät usein uusimmat trendit, jotka sitten uivat silmälasimuotiin. Juuri nyt vuoden 2017 aurinkolasimuoti kulkee käsi kädessä silmälasitrendien kanssa. Läpikuultavat, vesivärimäiset ja nuden sävyt säväyttävät myös tummissa linsseissä, Alanen-Brandt sanoo.


Jos taas haluat kerätä katseet, ehdoton valinta on kahdeksankulmainen, nudensävyinen tai läpikuultava, over sized -aurinkolasi, jossa on metallisia yksityiskohtia.


Yksi jännittävimmistä uutuuksista on myös paperinsuora linssi. Julkkisten ja muodin edelläkävijöiden kasvoilla nähtiin jo viime kesänä aurinkolaseja, joissa on niin sanottu ”nollaetupinta” eli linssi, joka ei ole etupinnaltaan kaareva vaan täysin suora. Tällaiset aurinkolasit luovat peilaavan vaikutelman, vaikka itse linssissä ei olisikaan peilaavia ominaisuuksia.

Julkkisten suosima nollaetupinta löytää tänä kesänä tiensä myös tavisten nenälle.


Lasien ammattilaisilla on myös hyvä vinkki aurinko- ja silmälasitrendien kokeiluun. Jos silmälaseissa jokin trendi tuntuu liian rohkealta, sitä kannattaa kokeilla ensin aurinkolaseissa, tiedotteessa vinkataan. Uusi muoto, suuri linssi tai rohkea väri alkaa tuntua omalta, kun sen käyttöön totuttelee ensin aurinkolasien avulla.

Kommentit

    Näytä lisää
    Kommentointi on päättynyt