Leikkaa otsis itse – 3 erilaista kikkaa, jotka voit toteuttaa kotona - MyStyle - Ilta-Sanomat

Leikkaa otsis itse – 3 erilaista kikkaa, jotka voit toteuttaa kotona

Julkaistu: 21.2.2017 6:29

Halusit sitten suoran ja jämäkän otsiksen tai kasvoja kehystävät suortuvat, näillä video-ohjeilla onnistut.

Himottaako otsatukan leikkaaminen itse? Ihan riskitöntä se ei ole, mutta sosiaalisen median kauneusgurut väittävät, että se onnistuu keneltä tahansa, kunhan on tarkka, kärsivällinen ja seuraa ohjeita.

Varminta on tietenkin jättää hiusten leikkaaminen ammattilaisille, mutta jos olet rohkea kokeilija, kannattaa katsoa mallia esimerkiksi näistä videoista:

Luonnollinen otsis

Kauneusvloggaaja Adriana Braje näyttää videollaan, kuinka hän leikkasi oman otsatukkansa, joka häivyttyy luonnollisesti muiden hiusten sekaan.

Kaikki vaiheet ovat nähtävissä tarkemmin videolla, mutta ideana on, että hiuksiin tehdään ensin jakaus suunnilleen korvasta korvaan. Loput hiuksista pannaan kiinni ja pois tieltä. Kun otsiksen leikkaa ensin hieman liian pitkäksi, sitä voi hioa myöhemmin suoremmaksi leikkaamalla vielä vähän lisää. Otsatukan muotoilua helpottaa myös sen leikkaaminen kahdessa kerroksessa.

Adriana Braje viimeistelee otsiksensa kääntämällä sakset pystyasentoon ja nipsimällä hiusten latvoihin pientä epätasaisuutta, jotta lopputulos näyttää pehmeän boheemilta.

Suora otsis

Carly Humbert näyttää videollaan yhden klassisimmista otsistekniikoista, jossa otsahiuksiin tehdään kolmiomainen jakaus.

Otsistupsun latvat kierretään kerran ympäri ja sitten vain leikataan samalla, kun pidetään toisella kädellä latvoista kiinni. Tällä tavalla otsatukkaan tulee kevyt, luonnollinen kaarevuus. Sitä saa jäädä aavistus reunoille, mutta Carly viimeistelee otsiksensa leikkaamalla sen keskiosan aivan suoraksi. Terävät ja hyvät sakset takaavat skarpin lopputuloksen!

Kasvoja kehystävät suortuvat

Tubettaja ja meikkitaiteilija Camila Bravo saa kenet tahansa uskomaan, että kasvoja kehystävien suortuvien leikkaaminen on suorastaan naurettavan helppoa. Hän kostuttaa otsahiuksensa, kiertää hiusosion tiukasti moneen kertaan ympäri ja napsauttaa poikki. Uskaltaisikohan itsekin?

Jos video ei näy, voit katsoa sen täällä.

Lue myös:

Värjää hiukset kotona: 15 ammattilaisen vinkkiä

Parhaat otsatukkamallit eri kasvonmuodoille

Testasimme: näin erilaiset kulmakarvat muuttavat ulkonäköä

Sopivatko lyhyet hiukset sinulle? Kahden sekunnin kikalla se selviää

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?