Ohjeet kohta kohdalta: Näin syntyy aikuisen naisen raikas juhlameikki

rac

Julkaistu:

Meikki
Aikuisen ihon meikkaamiseen on pari oleellista vinkkiä.
Kauniin ja kestävän juhlameikin loihtii helposti itsekin, kunhan muistaa muutaman perusohjeen ja ammattilaisen vinkin. Aikuisen ja jo hieman ikääntyneen ihon meikkaaminen on erilaista kuin nuoren ja kimmoisan ihon, joten tekniikoihin ja tuotteisiin kannattaa kiinnittää huomiota.

Meikkipää-blogistakin tuttu meikkaaja-kampaaja Riia Koivisto neuvoo juhlameikin salat. Yllä olevalla videolla luodaan kestävä ja kuulas meikkipohja, kauniisti ja hillitysti korostetut silmät, luonnolliset kulmat ja meikin kruunaava raikas huulimeikki.

Tärkeää aikuisen naisen juhlameikissä on ihon mahdollisimman kevyt peittäminen ja kasvojen ja silmien muotoileminen.

– Suurella puuterisiveltimellä saa levitettyä ohuen ja luonnollisen näköisen meikkivoidekerroksen, Riia Koivisto vinkkaa.

– Contouringia eli kasvojen varjostamista ja korostamista ei tarvita omasta mielestäni jokapäiväisessä arkimeikissä, mutta se kannattaa ehdottomasti opetella juhlatilaisuuksia varten. Esimerkiksi valokuvissa näyttää paljon paremmalta, kun kasvojen varjoja ja korkeita kohtia on tuonut meikillä esiin, Koivisto sanoo.

Myös silmäluomet kannattaa meikata aina, vaikka meikin pääpaino olisikin huulissa.

– Etenkin ikääntyessä yläluomet saattavat olla jo hieman raskaat. Luomiväri auttaa luomaan vaikutelman syvemmästä luomivaosta, mikä kohottaa ilmettä. Luomivärin ei tarvitse kuitenkaan olla tumma, vaan vaaleat ja heleätkin ruskean sävyt toimivat luomien ja silmien muotoilussa contouringin tavoin, Koivisto opastaa.

Kulmakarvojen meikkaamistakaan ei saa unohtaa.

– Kulmien meikkaamisessa on nyt kaksi ääripäätä, täysi meikkaamattomuus ja toisaalta erittäin korostetut ja selkeästi meikatut kulmat. Näiden välimuoto on mielestäni sopivin, Koivisto sanoo.

– Kulmakarvoja on tosi tärkeää korostaa edes vähän. Kulmat voi muotoilla ja täyttää kevyesti ja luonnollisesti puuterimaisella kulmatuotteella, Koivisto neuvoo.

Ammattilaisella on myös hyvä vinkki aikuisen ihon meikkituotteiden valintaan.

– Voidemaiset tuotteet, kuten voidemainen poskipuna, ovat aikuiselle iholle parempia kuin puuteriset. Voidemainen poskipuna antaa aivan erilaisen hehkun kuin puuterimainen.

Katso koko meikkitutoriaali ja lopputulos videolta!